اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

دو شنبه 15 دی 1399

با ویتامین‌های ضد سرطان آشنا شوید

هیچ ماده غذایی به تنهایی نمی‌تواند ابتلا به سرطان را کاهش دهد، اما ترکیب مناسبی از مواد غذایی حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی، می‌تواند این خطر را تا حد زیادی کاهش دهد.

0

انواع مواد مغذی برای مبارزه با سرطان در دسترس هستند، اما مشکل این است که رژیم‌های غذایی ما اغلب فاقد مقادیر کافی از این مواد مغذی است.

 

سلنیوم:

در مناطقی از جهان که سطح سلنیوم خاک بالا است، مرگ و میر کمتری ناشی از سرطان ریه، سینه، روده بزرگ، تخمدان، گردن رحم، مثانه، لوزالمعده و سرطان مری گزارش شده است.

از آنجا که بدن نیاز کمی به این ماده معدنی دارد، انجمن سرطان آمریکا توصیه کرده است که با یک رژیم غذایی سالم و همراه با مقدار زیادی میوه‌ها و سبزیجات می‌توان این میزان سلنیوم را به دست آورد. آجیل، غذا‌های دریایی، غلات سبوس دار، گوشت و مرغ، نیز حاوی سلنیوم هستند.

امگا ۳

برخی تحقیقات نشان می‌دهد زنانی که دو بار در هفته ماهی‌های چرب مصرف می‌کنند کمتر دچار ابتلا به سرطان آندومتر می‌شوند. با این حال روغن ماهی فواید دیگری هم دارد از جمله این که منجر به جلوگیری از بیماری‌های قلبی یا سکته مغزی می‌شود ضمن این که با کاهش خطر ابتلا به افسردگی نیز ارتباط دارد.

بتاکاروتن

بتاکاروتن نوعی آنتی اکسیدان مرتبط با ویتامین‎ «آ» ‎است که در میوه‌ها و سبزیجات به رنگ نارنجی وجود دارد.

هویج، طالبی، کدوحلوایی، زردآلو و انبه و همچنین سبزیجات با برگ سبز مانند اسفناج و کلم منابع غنی بتاکاروتن هستند که می‌توانند موجب کاهش خطر بروز‎ سرطان ‎‏‌شوند، با این حال بیش از ۵ هزار واحد بتاکاروتن در روز را نباید دریافت کرد.

ویتامین دی

مطالعات نشان داده اند کسانی که سطوح بالای ویتامین دی را دریافت می‌کنند، در معرض خطر کمتری از ابتلا به سرطان سینه، تخمدان، کلیه، روده، پانکراس، پروستات و سرطان‌های دیگر هستند.

بیش از ۹۰ درصد از ویتامین دی از راه نور خورشید سنتز می‌شود، اما بیشتر مردم به خاطر ترس از ابتلا به سرطان پوست کمتر در معرض نور آفتاب قرار می‌گیرند در حالی که استفاده از کرم‌های ضد آفتاب استاندارد و رعایت موارد جلوگیری از آفتاب سوختگی، خطر ابتلا به این سرطان را کاهش می‌دهد.

دریافت روزانه هزار تا ۲ هزار وحد ویتامین دی در روز از طریق رژیم غذایی یا مکمل‌های این ویتامین برای جلوگیری از سرطان‌های یادشده مفید است.

کورکومین

کورکومین، ماده فعال بیولوژیک زردچوبه، علاوه بر اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی، اثرات ضد سرطانی و ویژگی‌های ممانعت از ایجاد سرطان را هم داراست.

ویتامین‌های گروه ب

بعضی تحقیقات نشان داده است که ویتامین‌های گروه ب از جمله اسید فولیک یا همان ویتامین ب ۹، می‌تواند خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را کاهش دهد.

افرادی که اسید فولیک بیشتری دریافت می‌کنند، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و سرطان کبد کمتر است.

فولات، برای سلول‌ها و بافت‌های تکثیر یافته بسیار مفید است. برای مبتلایان به سرطان، مصرف مکمل فولات بسیار خوب است.

آنتی اکسیدان‌ها

آنتی اکسیدان ها، باعث قطع رشد سلول‌های سرطانی در محیط آزمایشگاهی شده اند. افرادی که مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان‌ها مانند چای سبز می‌نوشند و از سیگار اجتناب می‌کنند، کمتر در معرض خطر سرطان مری هستند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

برچسب ها :

آخرین اخبار

فقط در حد ۵ روز ذخیره خونی داریم سرطان‌های دستگاه گوارش قابل پیشگیری هستند سن ابتلا به سرطان سینه در ایران کاهش یافته است آموزش همچنان باید به صورت مجازی باشد تاثیر واکسن های جدید بر ویروس جهش یافته کرونا اگر به سلامت ریه‌هایتان اهمیت می‌دهید حتما از این غذاها استفاده کنید کرونا در تلاش برای ماندن است فوت ۶۹ بیمار کووید۱۹ در شبانه روز گذشته هیچ شهری در وضعیت قرمز کرونایی نیست خواص عجیب مصرف پیاز قرمز در دوران کرونایی تشدید نظارت‌ها برای جلوگیری از موج جدید شیوع بیماری در کشور ضروری است کارمندان در سرویس بهداشتی محیط کار حتما از ماسک استفاده کنند اگر این چهار نشانه را دارید میزان قند خون شما بالاست! قاتل کبد چرب این رژیم غدایی موثر است تضمین سلامت روان با ۴ ماده غذایی ۴ بیماری مرتبط با چشم و علائم آن‌ها بهترین مواد غذایی برای زنان پس از زایمان از علائم مرگبارترین سرطان جهان چه می‌دانید؟ بدترین مواد غذایی که هم اینک باید مصرف آن‌ها را متوقف کنید ۷ نشانه که زنگ خطر مشکلات روده است چگونه با معاینه زبان متوجه ابتلای خود به کرونا شویم؟ خواص شگفت انگیز جو دوسر برای سلامت بدن تقدیر یگان حفاظت محیط‌زیست از مدیر شبکه سلامت و برنامه مثبت سلامت آخرین آمار کرونا؛ جان باختن ۸۴ بیمار دیگر تقدیر فرماندار شهرستان مهدیشهر از برنامه «ایران فعال» قدردانی سازمان محیط زیست از شبکه سلامت روشی نو برای درمان مشکلات روحی کودکان و نوجوانان بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای برای باروری زنان و مردان مهار کرونای انگلیسی با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی عوارض دیابت بارداری برای جنین و مادر علائم چشمی و بینایی در بیماران مبتلا به کرونا دارو‌های گیاهی و شیمیایی موثر برای درمان کرونا ۴ عادت غذایی نادرست که باعث مرگ زودرس می‌شود مشکل پاهای پرانتزی و راه های درمان آن ۵ علامت مهم که از تاثیر کرونا بر قلب حکایت دارد آیا رژیم شکلات برای کاهش وزن مفید است؟ آیا موز عامل افزایش وزن است یا کاهش آن؟ رفع خشکی پوست دست با چند راهکار خانگی ۷ راز زیبایی که در روغن هسته زردآلو نهفته است افزایش مرگ و میر کودکان تهرانی بر اثر کرونا در ۱۰ روز اخیر کلاهبرداری با «واکسن کرونا» و فروش اقلام دارویی در فضای مجازی شیوع کرونا به گردشگری سلامت ضربه زد آخرین جزییات از بازگشایی مدارس از اول بهمن ماه/ کدام دانش آموزان سر کلاس درس می‌روند؟ آخرین آمار کرونا؛ جان باختن ۸۳ بیمار دیگر کووید۱۹ بی توجهی به نکات بهداشتی، عامل افزایش مرگ و میرهای کرونا جزییات صدور دومین مجوز آزمایش انسانی واکسن ایرانی کرونا این افراد هرگز چای ترش نخورند! ۴ علامت ایمنی بالای بدن مقابل ویروس کرونا تاثیر شگفت انگیز این ادویه برای درد مفاصل بازگشت احتمالی اپیدمی کرونا

نظرات

مانده : (1000) حرف

تمامی حقوق سایت محفوظ است . استفاده در جهت بهبود سلامت جامعه بلامانع است .