اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

یک شنبه 5 بهمن 1399

اگر به سلامت ریه‌هایتان اهمیت می‌دهید حتما از این غذاها استفاده کنید

مصرف مواد غذایی سالم می‌تواند منجر به کاهش التهاب اندام‌های حیاتی از جمله ریه‌ها شود و در مقابل، مصرف برخی خوراکی‌ها در طولانی‌مدت، سبب آسیب‌های جبران‌ناپذیر به ریه‌ها می‌شود از این رو توصیه اکید پزشکان برای حفظ سلامت ریه‌ها بر مصرف مواد غذایی سالم مانند غلات و میوه‌ها است.

0

مینا جعفری متخصص تغذیه اظهار داشت: ریه ها نقشی اساسی در سیستم ایمنی بدن دارند و مصرف مواد غذایی مفید به تقویت ریه ها در برابر بیماری های عفونی و ویروسی مانند کرونا کمک می کند.

وی افزود: تغذیه مناسب برای پاکسازی ریه ها مهم است زیرا وقتی که ریه پاکسازی شود، فشار کمتری به آن وارد می شود، بعضی از آنزیم ها، ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی، اثر مثبتی بر عملکرد تنفسی دارند که در مواد غذایی تازه و میوه ها وجود دارند.

جعفری اظهار داشت: مطالعات متعدد نشان می‌دهد عملکرد ریه در افرادی که فیبر بیشتری می‌خورند، بسیار بهتر از کسانی هستند که فیبر مصرف نمی‌کنند و این فیبر را می توان در گندم سبوس‌دار، لوبیای پخته‌شده، دانه‌های چیا،  گلابی و کلم بروکلی یافت.

وی با بیان اینکه ارتباط مستقیمی بین مصرف گوشت‌های فرآوری‌شده و عملکرد ضعیف ریه وجود دارد، گفت: نیتریت‌های مورد استفاده در فرایند فرآوری و نگهداری گوشت ممکن است باعث التهاب و استرس در ریه‌ها شوند و در عین حال نوشیدن یک فنجان قهوه در وعده صبحانه برای ریه‌ها مفید بوده و کافئین ضدالتهاب است و پلی‌فنول‌های موجود در قهوه که خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند نیز باعث کاهش استرس و التهاب می‌شوند.

جعفری ادامه داد: غلات کامل شامل برنج قهوه‌ای، نان گندم سبوس‌دار، ماکارونی سبوس‌دار، جوی دوسر علاوه بر اینکه دارای فیبر و آنتی‌اکسیدان هستند، منبع خوبی از ویتامین E، سلنیوم و اسیدهای چرب ضروری بوده که برای سلامت ریه ضروری هستند و  غلات تصفیه‌شده مانند آرد و برنج سفید، بسیاری از مواد مغذی خود را از دست می‌دهند.

این متخصص تغذیه اضافه کرد: گوجه‌فرنگی غنی‌ترین منبع لیکوپن است که با سلامت ریه ارتباط دارد و خوردن آن در صورت ابتلا به آسم می‌تواند التهاب مجاری هوایی را بهبود بخشد و در صورت داشتن بیماری انسداد ریوی مزمن احتمال مرگ را کاهش دهد.

به گفته وی، هویج و کدوحلوایی و سبزی های سبز تیره مثل اسفناج، برگ چغندر و برگ های تیره رنگ کاهو هم از منابع خوب ویتامین A هستند و توصیه می شود روزانه این سبزیجات برای حفظ ریه ها از ابتلا به کرونا مصرف شود و خوردن پیاز به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا نیز مفید است.

جعفری تاکید کرد: افراد بهتر است در این شرایط کرونایی از مصرف سوسیس و کالباس و سایر غذاهای چرب و آماده پرهیز کنند و کمبود ریزمغذی‌هایی مثل آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند.

وی می افزاید: مغزها نیز  ویتامین E را در اختیار بدن قرار می دهند که حاوی آنتی اکسیدان بوده و به کاهش التهاب کمک کرده، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و سلامت گلبول های قرمز را افزایش می دهند. این عمل باعث می شود اکسیژن بیشتری در بدن به گردش درآید و از انقباض رگ های خونی در ریه ها پیشگیری شود.

 بر اساس آخرین مطالعه بررسی مصرف مواد غذایی که هر ۱۰ سال یک بار توسط وزارت بهداشت انجام می شود، فاکتورهای تغذیه‌ای می‌تواند به عنوان عوامل خطر در بیماری‌های غیرواگیر موثر باشند و اکنون نزدیک به ۶۰ درصد جمعیت ۱۸ سال به بالا در کشور دچار اضافه وزن و چاقی هستند.

منبع : برنا

آخرین اخبار

آخرین آمار کرونا؛ جان باختن ۸۶ بیمارکرونا ضد عفونی کننده ضد کرونا در منزل بسازیم! افزایش جراحی زیبایی بینی همزمان با شیوع کرونا ۸ نشانه هشدار دهنده لخته شدن خون در بدن ۷ خوراکی که اختلالات پوستی را از بین می‌برند بیماری مرگبار در کمین کسانی که با آفت‌کش‌ها سر و کار دارند علل سوت کشیدن گوش آیا می‌توان قرص‌ها را با آبمیوه، چای یا شیر مصرف کرد؟ نشانه‌های حمله‌ خرچنگ‌ها به بافت چشم انسان! واکسیناسیون کرونای سالمندان مستقر در منازل از فروردین ۱۴۰۰ دلایل ایجاد لکه سفید روی ناخن‌ها پای دلالان دارو به واکسن کرونا هم باز شد؛ اسپوتنیک وی ۸۰ میلیونی در ناصرخسرو توصیه‌های وزارت بهداشت درباره نحوه استفاده از ماسک علائم ابتلا به کرونای جهش یافته در کودکان علت کاهش اهدای خون در همه گیری کرونا جزئیات چگونگی سفر‌های نوروز ۱۴۰۰ علائمی از کمبود ویتامین B12 که به سختی قابل تشخیص است دستورالعمل‌های طبیعی برای از بین بردن چین و چروک‌های اطراف دهان جدیدترین یافته‌های محققان درباره تاثیر چای سبز در مبارزه با سرطان عوارض عجیب زیاده روی در مصرف شیر ۵ خطری که زنان بالای چهل سال را تهدید می‌کند خاصیت‌های باورنکردنی دانه‌های کنجد آخرین آمار کرونا؛ جان باختن ۹۳ بیمار ژاپنی‌ها سالم‌ترین رژیم غذایی را دارند کلاف سردر گم سفر‌های نوروز ۱۴۰۰ عوارض شدید زیاده روی در مصرف ماکارونی گونه جدید کرونا در نیویورک چگونه نیاز بدن به ویتامین D را تامین کنیم؟ چهار دلیل بستری شدن بیماران کرونایی شناسایی شد واکسن اسپوتنیک در مقابل شاخه‌های جدید کرونا مقاوم است شیر مادر از دستگاه گوارش نوزاد محافظت می‌کند گونه‌های مختلف ویروس کرونا ممکن است تنوعی در علائم ایجاد نکند یک نخ سیگار شما را می‌کشد! حرکات تسکین دهنده درد زانو احتمال انتقال کرونا به دیگر اعضای خانواده چقدر است؟ نجات دو کودک با خون بندناف ذخیره شده در سازمان انتقال خون تأثیر خواب بر عملکرد قلب واکسن‌های کرونا همچنان همه جهش‌ها را خنثی می‌کنند فوت ۸۱ بیمار و شناسایی ۷۹۷۵ بیمار جدید کووید۱۹ در کشور واکسینه کردن کل کشور زمانبر است تفاوت بین التهاب و عفونت گوش چیست؟ آلرژی به ماهی؛ علائم و راه‌های جلوگیری از آن تاثیر باورنکردنی کافئین بر مغز چرا دچار گرمی کبد می‌شویم؟ کشف نوع جدیدی از سلول‌های استخوانی اگر می‌خواهید لاغر شوید در این ساعت شام بخورید به این دلیل هرگز پوست موز را دور نریزید نکاتی درباره تغذیه زنان در سه ماهه اول بارداری ۲۵۰ هزار دز واکسن سینوفارم امروز وارد کشور می‌شود لزوم ادامه محدودیت‌های تردد جاده‌ای

نظرات

مانده : (1000) حرف

تمامی حقوق سایت محفوظ است . استفاده در جهت بهبود سلامت جامعه بلامانع است .