اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

پنج شنبه 4 اردیبهشت 1399
اصول تغذیه در ماه رمضان در روز‌های کرونایی

اصول تغذیه در ماه رمضان در روز‌های کرونایی

اصول تغذیه در ماه رمضان در روز‌های کرونایی

اصول تغذیه در ماه رمضان در روز‌های کرونایی

بیش از دو ماه از نخستین ابتلا به بیماری کرونا در کشور می گذرد و هنوز شیوع این بیماری ادامه دارد.

این بیماری با علائم ریوی و تنفسی سیستم ایمنی را ضعیف می کند از این رو برای بازیابی قوای جسمی نیازمند رعایت اصول غذایی خاص در بهبود یافتگان هستیم، همچنین با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان رعایت اصول غذایی ویژه برای همه از جمله مبتلایان به کرونا ضروری است.
به گزارش روابط عمومی شبکه سلامت

 افرادی که به این بیماری مبتلا نشده اند و قصد روزه داری دارند دغدغه هایی از جمله ضعیف شدن سیستم ایمنی بدنشان دارند، افرادی هم که از بیماری کرونا بهبود پیدا کردند نگران هستند به علت ضعف و کم شدن قوای جسمی مشکلی دوباره برای آن ها بروز کند به همین دلیل به میان مردم رفتیم تا از نگرانی های آنها بیشتر جویا شویم.
میدان هفت تیر، مقصد ما برای گفتگو با هموطنان در خصوص روزه داری در روزهای کرونایی بود.
هموطنی آقا که بنا به گفته خودش کارمند بود گفت: ما طبق روال هر ساله و با عنایت خداوند روزه می گیریم و در خصوص این بیماری نگرانی خاصی نداریم.
چون من و خانواده ام به طور کامل اصول بهداشتی را رعایت می کنیم و برای تغذیه در افطار و سحر هم برنامه ریزی کرده ایم، از برنامه های تلویزیون و کارشناسان تغذیه هم راهنمایی های خوبی گرفته ایم.
خانمی که ماسک بر صورت داشت و بنا به گفته خودش یک ماهی درگیر بیماری کرونا بوده نیز در گفتگو با ما گفت: من به تازگی از بیماری کرونا بهبود پیدا کردم و هنوز مراحل درمان را طی می کنم، به علت ضعف حاصله از این بیماری و مشکلات ثانویه تنفسی پزشک اجازه روزه داری به من نداده است و بسیار ناراحتم، امیدوارم با بازیافتن سلامتی خود بتوانم به زودی روزه بگیرم.
فرد دیگری درباره برنامه ریزی غذایی برای روزه داری در ماه رمضان گفت: من و همسرم طبق روال هر ساله در ماه رمضان روزه می گیریم و اگر مشکلی برای سلامتی ما پیش بیاید و گرفتار کرونا شویم در این خصوص با پزشکان مشورت خواهیم کرد.
برای کسب اطلاعات دقیق و علمی برای دستورالعمل روزه داری در روزهای کرونایی سری به انستیتو تغذیه دانشگاه شهید بهشتی زدیم و از پزشکان این مرکز در خصوص نحوه بهره مندی از تغذیه سالم در این روزها پرس و جو کردیم.
دکتر تیرنگ نیستانی متخصص تغذیه در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صداو سیما گفت: امسال هم اصول تغذیه در ماه رمضان هم چون سال های قبل است و هموطنان باید توجه داشته باشند که در وعده های افطار و سحر از همه گروه های اصلی غذایی شامل غلات، پروتئین ها، سبزی ها، لبنیات و چربی ها به صورت متعادل استفاده کنند.
وی افزود: ​وعده افطار با یک نوشیدنی گرم چون آب ولرم یا چای کم رنگ و خرما آغاز شود، سوپ یا آش رقیق میل شود و در فاصله افطار تا سحر نیز یک وعده شام سبک به همراه یک تا دو واحد میوه خورده شود، وعده سحری نیز وعده ای کامل باشد که مشابه وعده ناهار برای افراد است با این تفاوت که از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ کرده و ترش پرهیز شود تا در طول روز مشکلی برای فرد روزه دار ایجاد نکند.
وی در پاسخ به سؤالی در مورد شرایط کرونایی کشور و تقارن با ماه رمضان این گونه پاسخ داد: رعایت دستورالعمل های بهداشتی و داشتن تغذیه متعادل برای همه توصیه می شود و نیاز به تغذیه از ماده ای خاص نیست و آنچه در فضای مجازی به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی گفته می شود چندان واقعیت ندارد.

*از دست دادن بیش از 5 درصد از وزن بدن نگران کننده است.
آقای دکتر نیستانی در ادامه به افرادی که بیش از 5 درصد وزن بدنشان را براثر بیماری کرونا از دست داده اند توصیه کرد: این افراد باید از روزه داری در ماه رمضان امسال خودداری یا تحت نظارت پزشک تغذیه و با احتیاط خاص روزه داری کنند.
گفتنی است به علت تأثیر ویتامین ها و املاح در بالا بردن ایمنی بدن در برابر بیماری ها استفاده بیشتر از این گروه مواد غذایی در ماه رمضان به علت تأمین آب بدن ضرورت بیشتری دارد.
خانم منیره دادخواه کارشناس ارشد تغذیه در ادامه توضیح داد: افراد روزه دار سعی کنند در فاصله افطار تا سحر 8 لیوان آب و مایعات بنوشند و استفاده از سبزی ها در وعده سحری کمک می کند تا در طول روز روزه داران کمتر تشنه شوند زیرا فیبر موجود در این مواد در طول روز آب موجود در بافت خود را آزاد کرده و فرد احساس تشنگی کمتری خواهد داشت.
خانم دادخواه ادامه داد: جایگزینی گوشت سفید به جای گوشت قرمز نیز می تواند به داشتن تغذیه سالم در ایام ماه مبارک رمضان کمک کند.
امیدواریم با رعایت دستورالعمل های بهداشتی و توجه به اصول تغذیه مناسب در ایام ماه مبارک رمضان ضمن خانه تکانی دل بتوانیم سلامتی بیشتری نیز بدست آوردیم.

آخرین اخبار

ولادت هشتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، آقا امام رضا علیه اسلام مبارکباد. رسیدگی فوری به آسیب دیدگان و بررسی علل وقوع حادثه ضروری است اهدای خون و کرونا قدردانی تولیت آستان مقدس قم از رسانه ملی اعمال محدودیت ها در شهرهای قرمز کرونا پیام تسلیت وزیر بهداشت، در پی جان باختن تعدادی از همکاران و هموطنان در حادثه آتش سوزی هشت استان در وضعیت کرونایی قرمز در حادثه ی کلینیک سینا اطهر چه گذشت بررسی شیوه نامه ورود گردشگران بین‌المللی به ایران ابتلا بیش از ۱۱۰ نفر از کارکنان اورژانس تهران به کرونا اعلام آخرین وضعیت مصدومان و فوتی های حادثه حریق کلینیک سینا اطهر تست مثبت اعتیاد بعد از خوردن جوجه کباب 140 دقیقه محتوا با موضوع کرامت نگاه شبکه تندرستی از فراز قله امدادرسانی به مصدومان سینا اطهر از لحظات اولیه زنگ خطر کرونا ماجرای حادثه کلیلنیک سینا مهر اطهر جزئیات حادثه خیابان شریعتی جان باختن تعدادی از همکاران و هموطنان دردآور و تاسف بار است افزایش مبتلایان به کووید-19 در تهران رسالت ما تحقق شعار جهش تولید است در ساخت واکسن کووید ۱۹ گام‌های موثری برداشته ایم سلام دنیا؛ سلامی به دنیای خانواده نمایشگاه بین المللی صنعت دارویی فارمکس ۲۰۲۰ گشایش می یابد کرونا را باور کنید دارو رسانی هوشمند برای درمان سرطان رعایت بهداشت، اولویت اول مقابله با کروناست چالش های سلامت در کشیک سلامت اثرات تغذیه سالم در کودکان زندگی با کرونا مطلوب نیست، اما واقعیت است چگونه از ماسک صحیح استفاده کنیم؟ چالش های تابستانی در مثبت سلامت حذف صبحانه چه مشکلاتی برایمان ایجاد می کند؟ شجره نامه ویروس کرونا رسید افزایش شیوع ناباروری مردان ناآگاهی والدین از اهمیت دندان های شیری شناسایی بیماران حاد کرونا با دستگاه سی تی اسکن جراحی‌های پلاستیک با رعایت شیوه نامه‌های خاص ماجرای کرونا تمام نشده و همچنان ادامه دارد 22 خاصیت مهم هندوانه تاثیر استفاده از گلاب در درمان کرونا صحت ندارد هشت خوراکی که از ریزش مو جلوگیری می کند موادغذایی که عمرتان را کوتاه می‌کند آلبالو درمان ،بی خوابی ،سکته،آلزایمر،دردماهیچه معجزه سیر قرص برنج، در سال‌های اخیر منجر به مرگ بیش از 800 نفر از هموطنانمان شده است برای مقابله با کرونا چه بخوریم؟ تمدید مهلت ثبت نام مجدد داوطلبان آزمون صلاحیت حرفه‌ای پرستاران طب سنتی بخشی از هویت، فرهنگ و سنت ما ایرانیان اهمیت تنوع میکروبیوتای دستگاه گوارش در پیشگیری و کنترل عفونت های ویروسی

نظرات

مانده : (1000) حرف

تمامی حقوق سایت محفوظ است . استفاده در جهت بهبود سلامت جامعه بلامانع است .