اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

سه شنبه 17 تیر 1399

گرفتن رژیم های لاغری سخت در دوران کرونا ممنوع

تسریع روند بهبود مبتلایان به کرونا با رژیم غذایی صحیح اهمیت مصرف آب در تقویت ایمنی بدن در برابر کرونا

گرفتن رژیم های لاغری سخت در دوران کرونا ممنوع

عضو هیات مدیره انجمن تغذیه ایران تاکید کرد: اولین و مهمترین توصیه این است که افراد از گرفتن رژیم های لاغری خودسرانه و با کالری پایین جدا پرهیز کنند این افراد اگر رژیم های زیر ۱۵۰۰ کالری دریافت کنند به محض مواجهه با ویروس کرونا ممکن است حالت شدید این بیماری را مبتلا شوند.

مرجان بهزادی مقدم درباره تغذیه در دوران کرونا‌ گفت:« این بیماری درمانی ندارد و واکسنی هم برای آن کشف نشده است. لذا کاری که می توانیم انجام دهیم این است که سیستم ایمنی بدن را تقویت کنیم. این مسئله مغفول واقع شده و رویکرد کادر درمان هم، رویکرد درمان دارویی است که اشتباه بزرگی است که در دنیا هم در حال اتفاق است و ما از مسئله رژیم درمانی کرونا غافل شده ایم.سیستم ایمنی بدن به شکلی باید تقویت شود که اگر فرد در معرض ویروس کرونا قرار گرفت به شکل خفیفی این بیماری را بگیرد ما برخی افراد مبتلا به کرونا را داشتیم که با رژیم درمانی کاملا بهبود پیدا کردند.»

تسریع روند بهبود مبتلایان به کرونا با رژیم غذایی صحیح
وی در ادامه گفت:«اگر فردی به کرونا مبتلا شود با توصیه های تغذیه ای صحیح روند بهبودش را سریع تر طی می کند. تحقیقات نشان داده است در بیماری های مشابه کرونا مثل سارس و مرس، زمانی که افراد در دوران نقاهت قرار دارند این افراد حتی وقتی درمان می شوند تا یکسال ضعف سیستم تنفسی و سیستم ایمنی بدن دارند و تا شش ماه دچار نواقص کبدی هستند و تا سه ماه ممکن است ناراحتی های روحی و روانی داشته باشند لذا این بیماران باید تا شش الی یکسال زیر نظر متخصص تغذیه باشند تا با رژیم غذایی مناسب عوارض این بیماری را کمتر کنند.»

این مشاور تغذیه و کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی خاطرنشان کرد:« سیستم ایمنی بدن ما به مواد مغذی نیاز دارد و این کاملا ثابت شده است که وضعیت تغذیه ای با ایمنی مقاومت افراد رابطه مستقیمی دارد. کمبودهای ماکرونوترینت ها(درشت مغذی ها) و کمبودهای میکرونوترینت ها هر دو باعث اختلال سیستم ایمنی بدن می شود.ماکرونوترینت ها شامل پروتئین و چربی و کربوهیدرات هستند و میکرونوترینت ها(ریز مغذی ها) هم شامل ویتامین ها و مینرال ها و مواد معدنی هستند که خوشبختانه با اصلاح دریافت ویتامین ها و مینرال ها (مواد معدنی) این کمبودها برطرف می شود.»

گرفتن رژیم های لاغری سخت در دوران کرونا ممنوع
وی افزود:« تقریبا می توان گفت تمام مواد مغذی موجود در رژیم های غذایی نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند ولی بعضی از آنها اهمیت بیشتری دارند ولی کلا توصیه می شود نه کمبود وجود داشته باشد و نه افراد در مصرف آنها زیاده روی کنند چون می توانند مثل یک تیغ دولبه عمل کند و فرد را دچار مشکل کنند. مهمترین مسئله در رژیم غذایی برای جلوگیری از ضعف سیستم ایمنی بدن، مصرف کافی انرژی است، پس اولین و مهمترین توصیه این است که افراد از گرفتن رژیم های لاغری خودسرانه و با کالری پایین جدا پرهیز کنند این افراد اگر رژیم های زیر ۱۵۰۰ کالری دریافت کنند به محض مواجهه با ویروس کرونا ممکن است حالت شدید این بیماری را مبتلا شوند بنابراین کفایت انرژی بسیار مهم است اگر فردی ضرورت دارد که رژیم لاغری بگیرد حتما باید زیر نظر مشاور تغذیه باشد.»

برای پیشگیری از کرونا پروتئین کافی مصرف کنید
بهزادی در ادامه گفت:« دومین نکته مهم دریافت مناسب پروتئین است که دو منبع دارد منبع حیوانی مثل گوشت و تخم مرغ و لبنیات و منبع گیاهی آن هم مثل حبوبات و غلات است که بهتر است افراد برای اینکه یک پروتئین کامل را از گیاهان دریافت کنند این غذاها را ترکیب کنند مثل عدس پلو و یا لوبیا پلو وقتی که این مواد را با هم بخورند یک ترکیب پروتئینی کامل را دریافت می کنند. البته مصرف زیاد گوشت قرمز توصیه نمی شود به دلیل اینکه گوشت قرمز به دلیل وجود اسید آراشیدونیک می تواند عوامل التهابی در بدن ایجاد کند.»

اهمیت مصرف آب در تقویت ایمنی بدن در برابر کرونا
وی با توصیه به مصرف کافی آب برای پیشگیری از کرونا گفت:« مسئله بسیار مهم مصرف مایعات به اندازه کافی است برخی افراد فراموش می کنند آب بخورند چون حس تشنگی حس ضعیفی است و منتظر می شوند که تشنه شوند بعد آب بخورند. مصرف کافی آب و مایعات در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مهم بوده و به پاکسازی بدن از سموم کمک می کند و باعث می شود مواد مغذی به راحتی وارد سلول شوند.اما اینکه از کجا بفهمیم که آب به اندازه کافی دریافت می کنیم یا خیر فرد می تواند با توجه به رنگ ادرار از این مسئله اطلاع پیدا کند. اگر ادرار رقیق و روشن باشد پس فرد آب به اندازه کافی مصرف کرده است منابع مایعات، آب و چای و سوپ و غذاهای آبکی است.»

وی با تاکید بر رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی روزانه در دوران کرونا گفت:« توصیه می شود افراد به صورت متنوع غذاها را مصرف کنند. توصیه می شود از نان های سبوس دار استفاده شود نه اینکه ما به نانوا بگوییم که بر روی نان سبوس بریزد چون این کار یک کار غیربهداشتی است. نان هایی که آرد سبوس دار دارند که به صورت صنعتی تهیه می شوند انتخاب خوبی است.»

تنها از یک نوع روغن استفاده نکنید
افزایش التهاب بدن با مصرف بالای امگا ۶
عضو هیات مدیره انجمن تغذیه ایران گفت:« برخی افراد ممکن است خواص یکسری روغن ها را شنیده باشند و فقط از یک نوع روغن استفاده کنند مثلا فقط روغن کنجد مصرف کنند که انتخاب غلطی است و باید تنوعی از روغن ها را در مصارف خانگی داشته باشیم و اتفاقا روغن هایی که حاوی امگا۶ هستند نباید به شکل مداوم استفاده شوند چون مصرف بالای امگا۶ می تواند باعث افزایش التهاب در بدن شوند. روغن زیتون انتخاب خوبی است و البته روغن کانولا را نیز میتوان استفاده کرد ولی کلا توصیه مشاورین تغذیه این است که در دریافت روغن ها تنوع وجود داشته باشد یعنی به صورت مداوم نمونه روغن را عوض کنند.»

مصرف خودسرانه دمنوش ها برای مبتلایان به COVID 19 ممنوع

وی درباره مصرف میوه ها و سبزیجات گفت:« در مورد میوه ها و سبزیجات بهتر است که تنوع وجود داشته باشد و از میوه ها و سبزیجات رنگارنگ استفاده شود. در مورد مصرف گیاهان می خواهم تاکید کنم که افراد به صورت خودسرانه از گیاهان و دمنوش ها استفاده نکنند به دلیل اینکه گیاهان ممکن است فاکتورهای ناشناخته داشته باشند و مصرف ترکیبی و زیاد از هرکدام از این گیاهان ممکن است دردسرساز شود همچنین ما شناخت کافی راجع به عملکرد دقیق ویروس کرونا در سطح سلول نداریم بنابراین ممکن است با مصرف بی رویه گیاهان که عوامل ناشناخته دارند باعث شویم که مشکلاتمان بیشتر شود. اگر هم از گیاهان می خواهیم استفاده کنیم باید زیر نظر کارشناس و مشاور تغذیه باشد و بیشتر از یک قاشق چایخوری استفاده نکنیم.»

مواد مغذی برای افزایش ایمنی بدن در برابر کرونا را بشناسید
وی گفت:« یکسری مواد غذایی داریم که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند مثل هویج ، زردک ، اسفناج ، سیر و پیاز، ... . اگر بخواهیم راجع به مواد مغذی صحبت کنیم مواد مغذی موثر که در افزایش مقاومت سیستم ایمنی بدن موثر هستند اسید چرب امگا۳ ، آهن، روی، سلنیوم، منیزیم، ویتامین C ،‌ویتامین A، ویتامین D، ویتامین B6،فولیک اسید، ویتامین B12 ، پری بیوتیک ها و پروبیوتیک ها هستند. طبیعی است که وقتی ما یک برنامه غذایی متنوع و متعادل داشته باشیم دریافت مناسبی از تمام این مواد را خواهیم داشت ولی برخی افراد به دلیل اینکه برنامه غذایی خوبی ندارند ممکن است کمبود برخی از این مواد مغذی را داشته باشند که به تشخیص متخصص تغذیه برای آنها مکمل تجویز می شود.»

توصیه به مصرف ویتامین D به صورت مکمل
وی تاکید کرد:« یکی از ویتامین هایی که معمولا مصرف آن به صورت مکمل توصیه می شود ویتامین D است به دلیل اینکه این ویتامین منبع خوب غذایی ندارد و به سختی می توان از راه غذا به اندازه کافی این ویتامین را دریافت کنیم. بخشی از ویتامین D باید با تابش آفتاب در سطح پوست به ویتامین D تبدیل و جذب بدن می شود. اما متاسفانه به دلیل نوع پوشش و آلودگی هوا ما از این منبع تا حدودی محروم هستیم بنابراین با یک آزمایش ساده می توان سطح ویتامین D را اندازه گیری کرد و به تجویز مکمل مبادرت کرد.»

ویتامین C از ویتامین های مهم تقویت کننده ایمنی بدن
بهزادی گفت:« ویتامین C نیز یکی از ویتامین های مهم در تقویت سیستم ایمنی بدن است به دلیل اینکه در ساختار سلول های ایمنی بدن ویتامین C زیادی وجود دارد و وقتی که عوامل التهاب زا وارد بدن می شوند و یا بدن در مواجهه با یک بیماری عفونی قرار می گیرد مصرف ویتامین C بدن بسیار بالا می رود. منابع غذایی ویتامین C زیاد هستند ولی این ویتامین بسیار در برابر حرارت حساس است و زود از بین می رود و شاید لازم باشد که در برای پیشگیری از کرونا یا در زمان ابتلا به این بیماری از مکمل آن استفاده کنیم.»

وی درادامه گفت:« منابع حاوی روی عبارتند از: گوشت بدون چربی، مرغ ، شیر ، محصولات لبنی، تخم مرغ و آجیل ،موز، منابع منیزم عبارتند از:‌سبزیجات برگ سبز و غلات سبوس دار، منابع ویتامین E عبارتند از: جوانه ها و بادام زمینی و روغن ها و منابع ویتامین A منابع حیوانی آن مثل جگر و ماهی و تخم مرغ و منابع گیاهی آن مثل هویج، کدو حلوایی و فلفل و اسفناج و سایر گیاهان می باشند. اینها منابع غذایی هستند که مشاورین تغذیه توصیه می کنند که به گونه ای برنامه غذایی تنظیم شود که مواد مغذی را از غذاها دریافت کنیم و به سراغ مکمل ها نرویم .»

غذاهایی که نباید در دوره کرونا مصرف شود
وی درباره ممنوعیت های غذایی دوره کرونا گفت:« فست فودها به دو دلیل توصیه می شود مصرف نشوند یکی اینکه حاوی اسیدهای چرب ترانس هستندک ه باعث التهاب در بدن می شوند و دیگر اینکه حاوی نمک زیاد هستند. یکی از مشکلاتی که مبتلایان به کرونا بیماری را به شکل حاد می گیرند این است که فشارخون دارند و مصرف نمک یک عامل خطر است لذا کنترل فشارخون بسیار مهم است و اگر فردی هنوز به کرونا مبتلا نشده است بسیار اهمیت دارد که فشار خون خود را در حد طبیعی نگه دارد.»
وی افزود:«درباره کربوهیدرات ها و یا قندهای ساده باید گفت افراد سعی کنند شیرینی جات و نوشابه ها و تمام محصولاتی که در آنها شکر به کار رفته را خیلی کم مصرف کنند و از مصرف تنقلاتی مثل چیپس و پفک و لواشک ها که هم ارزش تغذیه ای پایینی دارند و هم حاوی نگهدارنده هستند و هم موادی دارند که برای بدن مضر هستند، خودداری کنند.»

مبتلایان به کرونا پروبیوتیک مصرف کنند
وی درباره لزوم مصرف پروبیوتیک ها در مبتلایان به کرونا گفت:« ممکن است با تشخیص متخصص تغذیه، مکمل های پروبیوتیک در افرادی که مبتلا به کرونا می شوند تجویز شود. منابع غذایی پروبیوتیک ها مثل لبنیات، تره فرنگی ، موز و جو می باشند ولی وقتی که فرد با عوامل التهابی مواجه می شود چون پروبیوتیک ها باکتری های مفید هستند و می توانند به روند بهبود بیماران مبتلا به کرونا کمک کنند.»

مبتلایان به کرونا چطور با بی اشتهایی مبارزه کنند؟
کارشناس و مشاور تغذیه و رژیم درمانی گفت:«وقتی که فرد به کرونا مبتلا شود لازم است تا حدی دریافت پروتئین را افزایش دهد. برای مبارزه با مشکل بی اشتهایی در افراد مبتلا به کرونا باید غذا به دفعات به بیمار داده شود یعنی حجم غذا را کاهش داد و تعداد وعده های غذایی را افزایش دهیم به این شکل ما با مشکل بی اشتهایی فرد باید مبارزه کنیم همچنین باید از غذاهای حجیم که کالری پایینی هم دارند پرهیز کنیم و غذاهای بیمار باید کم حجم و مغذی باشد. یکی از مکمل هایی که احتمالا پاسخ خوبی می دهد تجویز پروبیوتیک ها است که گوارش فرد را بهتر می کند و میزان جذب مواد مغذی را در بدن بیمار بالا می برد.»
وی خاطرنشان کرد:« تمام مواد مغذی که در بالا اشاره شد باید میزان آن در فرد مبتلا ارزیابی پاراکلینیکی شود و در صورت کمبود، مکمل آنها برای بیمار تجویز شود. ما زمانی مکمل تجویز می کنیم که فرد نمی تواند به میزان مناسب غذا را دریافت کند.»

وی گفت:« جگر منبع خوبی از آهن و ویتامین A است ولی چون اسیدهای چرب اشباع هم دارد ما ریسک نمی کنیم و خیلی به مصرف آن در مبتلایان به کرونا توصیه نمی شود. برخی سبزیجاتی داریم که حاوی مقدار زیادی آهن هستند مثل اسفناج ولی زیست دسترسی بدن برای آهن اسفناج پایین است معنی آن این است که اگر اسفناج بخوریم درصد کمی از آهن آن به درد بدن می خورد و جذب بدن نمی شود لذا بهتر است آهن از منابع حیوانی دریافت شود ولی اگر ما می خواهیم از منابع گیاهی هم آهن را دریافت کنیم بهتر است که با منابع ویتامین C مصرف شوند، مثلا مصرف حبوبات ( منبع گیاهی آهن) همراه با لیموترش تازه ( منبع ویتامین C), باعث افزایش جذب آهن می شود.»

توصیه جدی برای افرادی که در دوران نقاهت کرونا هستند
بهزادی مقدم خاطرنشان کرد:« دریافت کافی و مناسب روزانه اسیدهای چرب امگا۳ برای کسانی که در دوران نقاهت کرونا هستند، توصیه می شود. اسیدهای چرب امگا۳ را اگر از منابع غذایی به اندازه کافی دریافت کنیم بهترین منبع آن گردو و ماهی چرب است مثل سالمون و قزل آلا. توصیه ما این است که فرد روزی سه عدد گردو در وعده صبحانه مصرف کند و هفته ای حداقل دو بار ماهی در وعده های اصلی غذایی مصرف کند و اگر به هر دلیلی امکان دریافت امگا۳ از طریق منابع غذایی نبود با تشخیص مشاور و متخصص تغذیه امگا۳ تجویز می شود.»

فایده فوق العاده کلم برای بیماران مبتلا به کرونا
وی افزود:« مصرف انواع کلم ها بسیار مهم است افراد چه در دوران پیشگیری از ابتلا به کرونا چه در دوران بیماری کرونا و چه در دوران نقاهت از انواع کلم ها باید استفاده کنند و بهترین نوع کلم، کلم بروکلی و کلم بنفش رنگ است به شکل ترکیب با برنج مثل کلم پلو، به شکل استفاده در سالاد ، به شکل استفاده در سوپ یا بخارپز در کنار سایر سبزیجات می توان آنها را مصرف کرد. کلم ها اثرات بسیار خوب آنتی اکسیدانی دارند و یکی از سبزیجاتی هستند که ما در رژیم غذایی فرد مبتلا به کرونا قرار می دهیم.»

اشتباه بزرگ درباره ضرر داشتن شیر برای مبتلایان به کرونا
وی گفت:« یک ترسی که در دوران کرونا در بین افراد وجود دارد ترس از مصرف شیر است که کاملا اشتباه است و ما اتفاقا توصیه می کنیم افراد روزی دو تا سه لیوان شیر مصرف کنند. شیر منبع خوبی از کلسیم و پروتئین است و هیچ ماده غذایی نداریم که کلسیم آن به خوبی شیر جذب بدن شود حتی قرص کلسیم به خوبی کلسیم شیر جذب بدن نمی شود. هیچ گزارشی از ضرر داشتن شیر برای مبتلایان به کرونا وجود ندارد برعکس آن مقالات بسیاری درباره مفید بودن شیر داریم بنابراین براساس حدسیات نباید ماده غذایی به این خوبی را از برنامه غذایی خود حذف کنیم. همچنین استفاده از ماست پروبیوتیک هم توصیه می شود. اگر افرادی حس سردی بعد از مصرف ماست دارند براحتی می توانند با اضافه کردن کشمش به ماست این مشکل را برطرف کنند و حذف این ماده غذایی به هیچ وجه توصیه نمی شود. باید رعایت تنوع و تعادل را در رژیم غذایی دوره کرونا داشته باشیم.»

سوپی که مانند دارو برای مبتلایان به کرونا است
وی درباره مصرف سوپ ها در مبتلایان به کرونا گفت:« سوپ چون یک غذای نرم و آبکی است برای مبتلایان به کرونا بسیار توصیه می شود و می توان برای درست کردن سوپ از مرغ ، انواع کلم ها ، سیر ، پیاز ، هویج ، زردک ، مقداری کدو حلوایی و زنجبیل استفاده کرد که حاوی آنتی اکسیدان هستند همچنین سبزیجاتی مثل جعفری و شوید را می توان به این سوپ اضافه کرد. این نوع سوپ مانند دارو برای بیماران مبتلا عمل می کند و اگر روزانه در کنار غذا این سوپ را بخورند این بیمار مقاومت سیستم ایمنی بدنش در برابر کرونا بالا می رود ما مبتلایان به COVID 19 داشتیم که با رژیم درمانی اختصاصی بهبود پیدا کردند.»

منبع: سلامت نیوز

آخرین اخبار

ادامه روند کاهش مرگ و میر کرونا در کشور/ فوت ۱۳۲ بیمار کووید۱۹ در شبانه روز گذشته محافظ صورت جای ماسک را نمی‌گیرد هرگز گوشت و ماهی را بدون زردچوبه کباب نکنید! مهمترین نکات استفاده از پنکه در دوران شیوع کرونا الزامات طرح فاصله گذاری پویا چیست؟ رعایت حداکثری پروتکل های بهداشتی در برگزاری آزمون های سراسری اولین و مطمئن ترین نشانه ابتلا به کرونا چیست؟ چاق‌ها؛ از کرونا بترسید افزایش شمار مبتلایان به کرونا در اروپا آمار جهانی کرونا توضیحات رییس سازمان غذا و دارو درباره دارو‌های ایرانی کرونا مزایای مصرف ویتامین ث برای سلامت بدن معده درد ممکن است نشانه کرونا باشد؟ ثبات و کاهش نسبی شیوع کرونا از طریق استفاده از ماسک غدیر فریاد احیای دین است حلول عید ولایت و امامت را به محضر همه مسلمانان تبریک و تهنیت عرض می‌نمایم تامین سلامت و بروز رساني تجهيزات درماني از وظایف ما در قبال مردم عزیز است شناسایی دو هزار و ۴۵۰ بیمار جدید کووید۱۹ در کشور ویروس کرونای جدید و داروهای احتمالی آن فوت ۱۷۴ بیمار در شبانه روز گذشته قدردانی از مدافعان سلامت با ”نوای آدمیت“ سلامت مردم؛ خط قرمز مجلس شمار بهبود یافتگان از کرونا بیش از ۱۲ میلیون نفر آیا زنان باردار بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری کرونا هستند؟ رعایت 82 درصدی پروتکل‌های بهداشتی در اداره‌ها افتتاح ۱۱۵ طرح اورژانس کشور گفتگوی تلفنی وزرای بهداشت ایران و لبنان وضعيت كرونا در استان گلستان آخرین آمار کرونا در ایران؛ شناسایی ۲۶۹۷ نفر جدید و فوت ۱۸۵ بیمار نقش ژنتیک در ابتلا به کرونا تست نانوواکسن ضدکرونا بر روی موش‌ها و میمون‌ها موفقیت‌آمیز اعلام شد ارسال دارو، بسته غذایی و ملزومات پزشکی به لبنان پیام تسلیت، ابراز همدردی و همیاری وزیر بهداشت به همتای لبنانی خود هرگز گوشت و ماهی را بدون زردچوبه کباب نکنید! خواص هندوانه از نگاه طب سنتی مدینه غرق در سرور ولادت امام هادی (ع) (۱۵ ذی الحجه) تغذیه مکرر کودک شیرخوار با شیر مادر در زمان اپیدمی بیماری کرونا دهمین نور از انوار عصمت و طهارت نور وجودش در مدینه جهان را غرق در سرور کرد. برای پیشگیری از کرونا روزانه چند وعده غذا بخوریم؟ كرونا درآسايشگاه كهريزك انجام تست کرونا در ۹۰ دقیقه راه اندازی پویش «نذر سلامتی» حل مشکل بیمه ایثارگران تا دو هفته دیگر برگزاری دومین جشنواره فیلم کوتاه مهر سلامت با شعار "هر ایرانی، یک مهرورز سلامت" نمره منفی‌های حریرچی به پاساژ علاالدین و اتوبوس رانی تهران تعرفه خدمت آزمایشگاهی تشخیص کووید19 بر اساس آزمایش های مولکولی PCR بازنگری می شود فوت ۲۱۲ نفر در شبانه روز گذشته مراسم عزاداری امام حسین (ع) در تمام شهر‌ها برگزار خواهد شد هزینه داروی رمدسیویر نباید بر دوش بیمار باشد نکات مهم بهداشتی در کنکور

نظرات

مانده : (1000) حرف

تمامی حقوق سایت محفوظ است . استفاده در جهت بهبود سلامت جامعه بلامانع است .