اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

پنج شنبه 8 آبان 1399

روش‌های صحیح پخت ماهی که همه خاصیت آن را حفظ می‌کند

ماهی یکی از سالمترین غذا‌های سرشار از پروتئین و مفید برای بدن است؛ زیرا حاوی مقدار زیادی اسید‌های چرب امگا ۳ و سایر مواد مغذی ضروری مانند ویتامین D، کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم، روی و منیزیم است.

0

انجمن قلب آمریکا با توجه به فواید بسیار ماهی برای سلامتی، توصیه می‌کند حداقل دو بار در هفته به ویژه از ماهی‌های چرب مانند ماهی سالمون، ساردین، ماهی تن، ماهی خال مخالی و شاه ماهی در رژیم غذائی خود استفاده کنید.

برای اطمینان از حداکثر بهره مندی از مواد مغذی ماهی، باید به نحوه پختن آن توجه داشت؛ زیرا برخی از روش‌های پخت ارزش غذایی ماهی را از بین می‌برند.

در این گزارش که وب سایت سلامت "Bold Sky" آن را منتشر کرده است، ۶ روش سالم برای پخت ماهی معرفی می‌شود:

پخت و پز با بخار

این روش سالم‌ترین روش پخت ماهی در نظر گرفته می‌شود؛ به گونه‌ای که مانع از خشک شدن گوشت شده و برای پختن آن به چربی یا روغن اضافه نیاز نیست. این روش پخت با قرار دادن ماهی در یک سبد بخارپوش روی ظرف آب در حال جوش با دمای پیایین انجام می‌شود.

ماهی را در آب بجوشانید

جوشاندن ماهی در آب نیز یک روش سالم برای پخت آن در نظر گرفته می‌شود؛ به گونه‌ای که ماهی را در مایعی در حال جوش مانند آب، آبگوشت یا شیر بپزید. در این روش نیز نیازی به استفاده از روغن یا چربی نیست و در دمای پایین پخته می‌شود که این شیوه به حفظ اسید‌های چرب امگا ۳ و سایر مواد مغذی موجود در ماهی کمک می‌کند.

کباب کردن روی ذغال

بسیاری از افراد برای پرهیز از استفاده از چربی و روغن به این روش پخت ماهی متوسل می‌شوند؛ اما مطالعات نشان داده است که سرخ کردن می‌تواند منجر به تشکیل ترکیبات مضر به نام آمین‌های هتروسیکلیک (HAs) و هیدروکربن‌های معطر چند حلقه‌ای (PAH) شود که این ترکیبات هنگام قرار گرفتن بافت عضلانی ماهی در معرض دما‌های بسیار بالا تشکیل می‌شود؛ بنابراین توصیه می‌شود برای حفظ سلامتی خود از پختن ماهی روی شعله باز با دمای بسیار بالا خودداری کنید.

پختن در فر

این روش یک روش ایده آل برای پخت ماهی است؛ زیرا طی آن ماهی در دمای بالا با استفاده از فر و بدون نیاز به هیچ گونه روغن پخته می‌شود. یک مطالعه نشان داده است که سرخ کردن ماهی در فر باعث بهبود جریان خون در عروق خونی می‌شود.

پخت ماهی در مایکروویو

مطالعات نشان داده است که پخت ماهی در مایکروویو در دمای پایین می‌تواند به حفظ اسید‌های چرب امگا ۳ سالم در ماهی کمک کند.

سرخ کردن ماهی در ماهیتابه

این روش پخت بر اساس تسطیح ماهی با استفاده از درجه حرارت بالا و چربی بسیار کم انجام می‌شود.

سرخ کردن ماهی در ماهیتابه بسته به نوع روغنی که در آن استفاده می‌شود، می‌تواند یک روش پخت سالم باشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
 

آخرین اخبار

فوت ۳۶۲ بیمار کووید۱۹ در شبانه روز گذشته در کشور تلف شدن دو نهنگ در سواحل جزیره کیش تامین اعتبار استخدام 30هزار نیروی انسانی جدید انجام شد شهرهای با وضعیت قرمز با تداوم همکاری مردم به سرعت به شرایط مناسب‌تری وارد می‌شوند پیام وزیر بهداشت به مناسبت روز جهانی افراد دارای ناتوانی اجازه نمی دهم کوچکترین توقفی در ارائه خدمات مربوط به اچ‌آی‌وی در کشور ایجاد شود فوت ۳۸۲ بیمار کووید۱۹ در کشور جلوگیری از حضور همراهان بیمار در تمامی بخش های بیمارستانی آمادگی بنیاد مستضعفان برای همکاری در طرح شهید قاسم سلیمانی مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منصوب شد مبارزه با کرونا بدون یاری رسانه ها امکان پذیر نیست تمديد اعتبار دفترچه هاي بيمه سلامت تا يكم فروردين ١٤٠٠ خطر بی تحرکی فیزیکی در دوران کرونا فوت ۳۷۱ بیمار کووید۱۹ در کشور نشانه های موفقیت طرح محدودیت های کرونایی آشکار شده است پیک زمستانی پیش رو است، در نظارت ها مماشات نکنید مرگ ناشی از کرونا به کمتر از 400 نفر در روز رسید/ مردم کاهش آمار فوتی را به منزله عادی انگاری اوضاع تلقی نکنند پیام تبریک مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی به مناسبت روز جهانی معلولین ابلاغ دستورالعمل اجرایی آیین نامه فعالیت فعالان حوزه طب سنتی و فروش گیاهان دارویی؛ به زودی ضرورت آموزش خودمراقبتی به دانش آموزان شناسایی 12950 بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ باید در مدرسه به مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت توجه کنیم جلسه شورای ناظرین طرح شهید قاسم سلیمانی برگزار شد شعار و اهداف روزجهانی ایدز اعلام شد رزرو یا مصرف خون در سزارین های غیراورژانسی تخلف است حضور ایران در دوازدهمین نشست سالانه شبکه بین‌المللی نظارتی حوزه داروهای گیاهی سازمان جهانی بهداشت فوت ۳۹۱ بیمار کووید۱۹ در کشور/ انجام بیش از ۶ میلیون آزمایش تشخیص کرونا تا کنون ایجاد محدودیت راهکار اصلی مقابله با کرونا نیست، همه باید پروتکل‌های بهداشتی را به صورت کامل رعایت کنیم خروج ۸۷ شهر از وضعیت قرمز کرونا پیام تسلیت مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در پی ترور شهید فخری زاده راه اندازی پایگاه های جدید مراقبت در تهران و البرز به منظور افزایش تست ها ضرورت مقابله با عوارض زایمانهای تقویمی و زودرس شناسایی ۱۳۹۶۱ بیمار جدید کووید۱۹ در کشور شناسایی ۱۳۸۴۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور/ ۵۸۳۲ بیمار در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند برگزاری نشست هم اندیشی اعضای هیات علمی و دانش آموختگان دکترای اخلاق پزشکی کشور جلسه قرارگاه مقابله با کرونا در وزارت بهداشت برگزار شد رعایت پروتکل های بهداشتی به ۹۰ درصد رسید آیا افرادی که در منزل از بیماران مبتلا به کووید 19 مراقبت می‌‌کنند، به انجام آزمایش یا قرنطینه نیاز دارند آیا مشتقات گیاه کانابیس (ماری‌جوانا یا حشیش) در مقابله با کرونا موثر است آیا واکسن سه گانه ام ام آر (سرخک، سرخجه و اوریون) می تواند عوارض کووید-19 را کاهش دهد رعایت پروتکل های بهداشتی به ۹۰ درصد رسید شیوع آنفلوانزای پرندگان وحشی در کشور نشست تخصصی طب سنتی در پنجمین کنگره بین ‌المللی یوسرن برگزار شد آمادگی هتل های ایرانگردی و جهانگردی برای همکاری با طرح شهید حاج قاسم سلیمانی فوت ۴۸۳ بیمار کووید۱۹ در کشور/ مجموع مبتلایان به ۸۸۰ هزار نفر رسید برگزاری اولین جلسه امور پشتیبانی طرح آموزش، بیماریابی و جداسازی مدیریت کرونا (طرح شهید حاج قاسم سلیمانی) تشریح چگونگی حمایت معیشتی کرونایی دولت این ترکیب در رشد قد کودکان جادو می‌کند نکاتی در رابطه با استفاده از دستمال توالت که باید رعایت شود چرا در ساعت خاصی از شب از خواب بیدار می شویم؟

نظرات

مانده : (1000) حرف

تمامی حقوق سایت محفوظ است . استفاده در جهت بهبود سلامت جامعه بلامانع است .