اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

یک شنبه 21 دی 1399

زمانی که پیتزا می‌خوریم چه اتفاقی در بدن رخ می‌دهد؟

متخصصان به تشریح اتفاقاتی پرداختند که همزمان با مصرف پیتزا در بدن رخ می‌دهد.

0

پیتزا امروزه به بخشی از فرهنگ غذایی عامه مردم تبدیل شده است. بی تردید پیتزا یکی از بدترین غذا‌ها برای سلامت بدن است. بسیاری از علاقه‌مندان به پیتزا اگر بدانند چه اتفاقی پس از خوردن این فست فود در بدنشان رخ می‌دهد، احتمالا حاضر به پذیرش این حقیقت نخواهند بود.

از سدیم زیاد تا سرشار از چربی بودن، یک تکه بزرگ پیتزای پپرونی را که به طور میانگین ۳۱۱ کالری انرژی دارد، برای بدن مضر می‌سازد. اگر صادقانه به موضوع نگاه کنیم هیچ فردی با خوردن یک تکه پیتزا از خوردن بقیه تکه‌های آن اجتناب نخواهد کرد و حجم بالایی از این غذا را تناول می‌کند. با این حال، این سوال مطرح است که زمانی که پیتزا می‌خورید چه اتفاقی در بدن رخ می‌دهد؟.

در ۱۰ دقیقه نخست: باور کنید یا نه چربی موجود در پیتزا کمی برای بدن خوب است و همچنین باعث احساس خوشایند در مغز و لذت در فرد می‌شود. در گام نخست بزاق دهان به دلیل دارا بودن برخی آنزیم‌ها شروع به فرآیند هضم غذا می‌کند. در این فرآیند کربوهیدرات‌ها شکسته و برای جذب آماده می‌شود.

۱۵ دقیقه بعد: همزمان با شکستن کربوهیدرات‌ها و تبدیل آن‌ها به شکر، چربی موجود در پنیر، پپرونی و دیگر مواد به کند شدن این فرآیند کمک می‌کند. بدن به سرعت کربوهیدرات‌ها را شکسته و از آن‌ها استفاده می‌کند. با این حال، چربی انرژی پایدارتری را در اختیار بدن قرار می‌دهد.

کسانی که به گلوتن حساسیت دارند و یا از عدم تحمل لاکتوز رنج می‌برند، در ۱۵ دقیقه نخست دچار ناراحتی خواهند شد. در طول این مدت، بدن به سختی تلاش می‌کند فرآیند هضم را انجام دهد و نفخ رخ داده و گاز تولید می‌شود.

پس از ۲۰ دقیقه: در این زمان کربوهیدرات‌ها شکسته شده و وارد جریان خون می‌شوند. پانکراس اقدام به ترشح انسولین می‌کند تا سلول‌های بدن بتوانند قند را جذب کنند. قند خون بالا می‌تواند منجر به التهاب شود که با مواردی همچون آسیب‌های عصبی، تضعیف گردش خون، بیماری‌های قلبی، و بیماری‌های مزمن خود را نشان می‌دهد. با این حال، قند خون بالا دائمی نیست. در نهایت قند‌ها مسیر خود به سمت کبد را پیدا می‌کنند و در آنجا به چربی تبدیل می‌شوند.

پس از ۳۰ دقیقه: در این زمان اسید معده شروع به هضم چربی‌های موجود در پیتزا می‌کند. چربی‌ها نیز پس از ورود به خون به سمت کبد حرکت می‌کنند. در این حالت، کبد انتخاب می‌کند که این چربی‌ها به صورت انرژی در دسترس بدن مورد استفاده قرار گیرد و یا اینکه به سلول‌های چربی تبدیل شده و برای آینده ذخیره شود.

در این حالت، سطح تری گلیسرید (چربی خون) به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد اما این افزایش موقتی است. تحقیقات متعدد نشان داده است داشتن رژیم غذایی ناسالم سرشار از چربی، شکر و الکل می‌تواند در بلند مدت تاثیرات مخربی را بر روی سلامتی بدن داشته باشد. همچنین سطح تری گلیسرید بالا خود منجر به بیماری‌هایی مانند لخته شدن خون و یا سخت شدن عروق (از دست دادن قابلیت ارتجاعی رگ ها) می‌شود.

پس از یک ساعت: خبر خوب این است که اگر در مصرف پیتزا زیاده روی نکرده باشید، پنیر و پپرونی به جلوگیری از حس تنبلی و کرختی شما کمک خواهد کرد. برخلاف کربوهیدرات که باعث افزایش سروتونین و احساس خواب آلودگی می‌شود، چربی همزمان با تبدیل شدن به انرژی، باعث تنظیم سروتونین می‌شود. با این وجود، چربی موجود در پیتزا برای سلامتی مضر است و می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش دهد و در عین حال باعث اضافه وزن فرد شود.

پس از ۴ ساعت: بی تردید پس از این مدت فراموش خواهید کرد که اصلاً پیتزایی میل کرده اید اما بدن این موضوع را فراموش نکرده است. در این زمان، همچنان چربی موجود در خون بالاست. با این حال، سطح قند خون کاهش یافته است و غذا در مسیر هضم نهایی قرار دارد. در این زمان شاید نیاز داشته باشید که برای مقابله با کربوهیدرات و غذای پرچربی که مصرف کرده اید، یک میان وعده حاوی سبزیجات مصرف کنید.

  منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
 

آخرین اخبار

۷۹ بیمار دیگر، قربانی کرونا شدند/ انجام بیش از ۹ میلیون آزمایش تشخیصی در کشور چاقی و دیابت نوع ۲ مهمترین عوامل خطر برای ابتلا به کرونا نتایج مثبت واکسن ایرانی کرونا به آزمایش ها تامین واکسن کرونا از شرکت آسترازنکا صدور مجوز آزمایش انسانی واکسن کرونا در موسسه رازی جوازی برای برگزاری کنسرت‌ها صادر نکرده‌ایم/ جشنواره فیلم فجر با ظرفیت کم برگزار می‌شود هشدار وزارت بهداشت؛ شیوع فراگیر موج چهارم کرونا در کمین است ۷ درصد مبتلایان کرونایی کودکان هستند راهکارهای اساسی برای رهایی از رفلاکس معده تولد فرزندان در ایران کم شده است آمار مراجعان کرونایی با شیب ملایم‌تر در پایتخت رو به افزایش است تعداد دریافت کنندگان واکسن ایرانی کرونا به ۳۵ نفر می‌رسد آخرین آمار کرونا؛ فوت ۹۸ بیمار کووید۱۹ ۷ نشانه که خبر از اعتیاد به قند می‌دهد علل درد فک و راه‌های درمان آن تعیین شکل موها توسط فولیکول ۷ بلایی که تلفن‌های هوشمند به جانتان می‌اندازد ۶ اشتباه دارویی که سلامت کودکان را به خطر می‌اندازد ۷ نشانه تحلیل رفتن عضلات بدن ویتامین‌هایی که مانع پیشرفت پارکینسون می‌شوند ۱۰ راه حل خانگی و طبیعی برای افزایش وزن با کمبود دارو‌های مورد نیاز بیماران سرطانی مواجه هستیم حق تعیین تعرفه بخش خصوصی را به سازمان نظام پزشکی بازگردانید اختلالات اعصاب و روان در بیماران کرونایی بستری در بخش مراقبت‌های ویژه جراحی‌های زیبایی و پلاستیک در شرایط کرونا چگونه انجام می‌شود؟ آخرین آمار کرونا؛ جان باختن ۸۹ بیمار کووید۱۹ در شبانه روز گذشته تصمیم جدیدی در اعمال محدودیت تردد‌ها در نوروز نداریم فقط در حد ۵ روز ذخیره خونی داریم سرطان‌های دستگاه گوارش قابل پیشگیری هستند سن ابتلا به سرطان سینه در ایران کاهش یافته است آموزش همچنان باید به صورت مجازی باشد تاثیر واکسن های جدید بر ویروس جهش یافته کرونا اگر به سلامت ریه‌هایتان اهمیت می‌دهید حتما از این غذاها استفاده کنید کرونا در تلاش برای ماندن است فوت ۶۹ بیمار کووید۱۹ در شبانه روز گذشته هیچ شهری در وضعیت قرمز کرونایی نیست خواص عجیب مصرف پیاز قرمز در دوران کرونایی تشدید نظارت‌ها برای جلوگیری از موج جدید شیوع بیماری در کشور ضروری است کارمندان در سرویس بهداشتی محیط کار حتما از ماسک استفاده کنند اگر این چهار نشانه را دارید میزان قند خون شما بالاست! قاتل کبد چرب این رژیم غدایی موثر است تضمین سلامت روان با ۴ ماده غذایی ۴ بیماری مرتبط با چشم و علائم آن‌ها بهترین مواد غذایی برای زنان پس از زایمان از علائم مرگبارترین سرطان جهان چه می‌دانید؟ بدترین مواد غذایی که هم اینک باید مصرف آن‌ها را متوقف کنید ۷ نشانه که زنگ خطر مشکلات روده است چگونه با معاینه زبان متوجه ابتلای خود به کرونا شویم؟ خواص شگفت انگیز جو دوسر برای سلامت بدن تقدیر یگان حفاظت محیط‌زیست از مدیر شبکه سلامت و برنامه مثبت سلامت

نظرات

مانده : (1000) حرف

تمامی حقوق سایت محفوظ است . استفاده در جهت بهبود سلامت جامعه بلامانع است .