اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

سه شنبه 24 فروردین 1400

چند نکته تغذیه ای درباره روزه‌داری

همزمان با نزدیک شدن به آغاز ماه مبارک رمضان، موضوع تغذیه مناسب، اهمیت بیشتری پیدا می کند و توجه به نکات تغذیه‌ای زیر می‌تواند به روزه‌داری کمک کند.

0

ساعات طولانی روزه‌داری در کنار لزوم انجام مسئولیت های روزمره می تواند وضعیت سلامت و انرژی بدن در طول روز را تحت تاثیر قرار دهد اما رعایت چند توصیه و راهکار، می تواند کمک کننده باشد.  

وعده غذایی سحری را حذف نکنید
در ماه رمضان تنها دو وعده غذایی سحری و افطار وجود دارد. حذف وعده غذایی سحر آسان است زیرا افراد در این ساعت از شبانه روز معمولا میل به خوردن غذا ندارند. هرچند به گفته کارشناسان این نکته حائز اهمیت است که نباید وعده غذایی سحری حذف شود. نوع ماده خوراکی مصرفی در این وعده غذایی بر میزان انرژی فرد در طول روز تاثیر می گذارد.

بسیاری از اوقات افراد برای وعده های صبحگاهی و وعده سحری در ماه رمضان به کربوهیدرات های ساده رو می آورند. اما کربوهیدرات ساده انرژی بدن را برای طولانی مدت تامین نمی کند.

کارشناسان توصیه می کنند برای وعده غذایی سحری غلات کامل همراه با چربی ها و پروتئین های سالم و همچنین میوه ها و سبزیجات مصرف شود.

تامین آب مورد نیاز بدن
مصرف آب کافی حائز اهمیت است و فوائد بسیاری برای سلامتی دارد. عدم نوشیدن آب کافی می تواند خلق و خوی فرد را تحت تاثیر قرار داده و احساس خستگی را در او تشدید کند که در نتیجه بر سطح انرژی و حافظه تاثیر می گذارد.

همچنین مصرف آب کافی می تواند به کنترل بیماری های مزمن کمک کند و در پیشگیری و درمان سردرد، میگرن، سنگ کلیه، یبوست و در حفظ فشار خون نقش دارد. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد تامین آب مورد نیار بدن میزان اشتها را کاهش می دهد.

اما در ماه رمضان که نمی توان در طول روز آب نوشید چگونه می توان آب مورد نیاز بدن را تامین کرد؟
کارشناسان تغذیه توصیه می کنند که فاصله زمانی افطار تا سحر را به تامین آب مورد نیاز بدن اختصاص دهید.

همچنین توجه به نوع خوراکی مصرفی در دو وعده غذایی سحری و افطاری هم کمک کننده است. درحالیکه در ماه رمضان میل به خوردن شیرینی جات بیشتر است بهتر است خوراکی های حاوی میزان آب بیشتر را جایگزین کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از هلث لاین، به گفته کارشناسان بهتر است میوه ها و سبزیجات حاوی آب همچون توت فرنگی، هندوانه، طالبی، خیار، کدو سبز، فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی در فاصله افطار تا سحر مصرف شود.

منبع: ایسنا

آخرین اخبار

سریال جذاب کره‌ای "لبخند خورشید" از شبکه سلامت " طب در قاب" از شبکه سلامت قدردانی ۷۰ پزشک از برنامه مادر کودک در رسانه ملی گرامیداشت روز پزشک در شبکه سلامت ویژه برنامه های شبکه سلامت برای اربعین حسینی " ایرانِ جان؛ این بار از ایلام " شبکه سلامت سیما؛ به مناسبت "هفته سلامت" تقدیم می کند. 《 اطلاعیه 》 نشست صمیمی مدیران شبکه سلامت سیما و مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت (اصلاح عادات غذایی کودکان) «کهیر و اگزما» «درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت

نظرات

مانده : (1000) حرف