اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

چهار شنبه 25 فروردین 1400

افطار تا سحر چه غذاهایی بخوریم؟

یک متخصص تغذیه با توجه به شروع ماه رمضان و با اشاره به اهمیت تغذیه سالم به معرفی مواد غذایی که مصرف آن‌ها به هنگام روزه داری سبب بروز مشکلات گوارشی می‌شود، پرداخت.

0

آقای دکتر احمدرضا درستی گفت: غذای مناسب از نخستین و مهم‌ترین نیاز‌های هر موجود زنده و از جمله تمام انسان‌هاست. گرچه با توجه به موقعیت محیطی و فرهنگ هر جامعه، نوع و مقدار غذای دریافتی تفاوت‌هایی دارد، ولی به طور عمومی همه انسان‌ها چندین بار در طی شبانه روز غذا مصرف می‌کنند تا بتوانند سالم و قوی بوده و فعالیت‌های روزمره را بخوبی انجام دهند.
 
این کارشناس تغذیه افزود: هنگام تغذیه خون فراوانی به دستگاه گوارش سرازیر می‌گردد که به همین دلیل بی حالی و کاهش توان فعالیت فکری به محض پایان غذا خوردن اتفاق می‌افتد بنابراین بدیهی است که روزه داری با استراحت دادن به دستگاه گوارش و فرستادن خون کافی به سراسر بدن به ویژه به دستگاه مغزی-عصبی به سلامت بدن و ایجاد فرصت کافی برای فعالیت مناسب و کافی فکری کمک شایانی می‌کند.
 
وی همچنین در خصوص روش مصرف مواد غذایی در وعده‌های افطار و سحر، گفت اگر غذا بسیار آبکی باشد و نان در آن تیلیت شود همچنین نوشیدن مایعات فراوان در طول غذا خوردن موجب کاهش دسترسی آنزیم‌های گوارشی به غذا‌ها شده که منجر به برخی بیماری‌ها و نارسایی‌های گوارشی می‌شود؛ همچنین مصرف ادویه فراوان علاوه بر ناراحتی‌های دستگاه گوارش، به تشنگی در طول روز هم دامن می‌زند.
 
آقای دکتر درستی ادامه داد: مصرف غذا‌هایی از قبیل کله پاچه، سیراب و شیردان هم با وارد کردن مقدار متنابهی چربی و اسید‌های نوکلئیک به بدن، منجر به مشکلات گوارشی و افت سلامتی و همچنین تشنگی شدید در طول روز می‌شود.
 
وی عنوان کرد: خوردن غذا‌های سرخ کرده نظیر کوکو سبزی، کوکو سیب‌زمینی، کتلت و گوشت‌های سرخ شده مثل کباب، جوجه کباب و ماهی نیز می‌توانند سبب تشنگی افراد در طی روز شده همچنین مصرف سس مایونز، خامه، سوسیس، کالباس و نوشیدن نوشابه‌های گازدار در وعده سحر سبب بروز ناراحتی‌های گوارشی‌ای از قبیل‌ترش کردن، سو تغذیه و افزایش احتمال چاقی می‌شود.
 
آقای دکتر درستی با اشاره به اینکه کم خوری و ریزه خواری در مدت زمان افطار تا سحر نیز سبب بروز مشکلاتی می‌شود اظهار کرد: کم خوری در وعده‌های سحر و یا افطار همچنین ریزه خواری در مدت زمان افطار تا سحر می‌تواند سبب بروز مشکلاتی مانند سوء تغذیه، سرگیجه، سردرد، اختلالات عصبی، لاغری مفرط، افت قند خون و ... شود که به سلامت افراد لطمه جدی وارد کند بنابراین از این رو رعایت تناسب و تعادل در وعده‌های سحر و افطار اهمیت فراوانی دارد.
 
این متخصص تغذیه تصریح کرد: ننوشیدن مایعات کافی، نوشیدن چای و قهوه و کاکائوی فراوان و غلیظ، مصرف نکردن و یا مصرف ناکافی میوه‌ها و سبزیجات همگی ممکن است منجر به یبوست شوند که با مصرف میوه و سبزی در حد مناسب، این مشکل از بین خواهد رفت. مصرف روغن زیتون به همراه سالاد نیز در پیشگیری از یبوست مؤثر است. همچنین مصرف زیاد انواع گوشت در سحر توصیه نمی‌شود. در ضمن علاوه بر گوشت، مصرف مقدار فراوانی از دیگر مواد پروتئینی (ازقبیل حبوبات) نیز احتمال تشنگی در طول روز را افزایش می‌دهد.
منبع : خبرگزاری صدا و سیما

 

آخرین اخبار

میوه‌هایی خوشمزه که خواب راحت را به شما هدیه می‌دهند خواص بی‌نظیر سبزی که سرشار از آهن است خواص ترکیب قهوه و لیمو ترش برای سلامتی ۱۰ توصیه برای سلامتی شما پس از چهل سالگی انتقال کروناویروس از طریق هوا! خطر نوشیدنی‌های قندی دمنوش‌های فوق‌العاده برای مقابله با کرونا فقر منیزیم و ۵ هشدار جدی آن برای بدن بیماری‌های پنهان در پشت مشکلات اورولوژیک حفظ سلامتی بدن در بهار دولت در بحث بیماریابی کرونا همکاری لازم را نداشت فوت ۳۸۶ بیمار کووید۱۹ در شبانه روز گذشته/ ۴۶ شهر در وضعیت قر جزئیات برگزاری نماز عید سعید فطر در سراسر کشور فواید جادویی کاهو برای بیماران دیابتی ۱۰ علامت پایین بودن سطح اکسیژن در مبتلایان به کرونا چه کسانی واکسن کرونا تزریق نکنند؟ برنج را با کدام ادویه بخوریم؟ جزییات واکسیناسیون بیماران خاص علیه کرونا ویژگی غذای افطار چه باید باشد؟ میوه‌ای تابستانی که خوردنش مثل ضدآفتاب عمل می‌کند بهترین اقدامات پس از ماه مبارک رمضان برای ارتقای سلامت بدن روند کرونا نزولی شده اما خطر نوسانی وجود دارد سفر در تعطیلات عید فطر ممنوع است چه زمانی گرفتار موج پنجم کرونا خواهیم شد برنامه های شبکه سلامت آنتی‌ بیوتیک‌ و باورهای اشتباه! فوت ۲۸۳ بیمار کرونا؛ واکسن تزریق شده از یک و نیم میلیون دز واکسن کرونا تا مهر به بخشی از دانشجویان تزریق می‌شود جریمه ۵۰۰ هزار تومانی و تردد غیر قانونی در تعطیلات عید فطر تعداد شهرستان‌های قرمز به ۱۰۲ شهرستان کاهش یافت نقش منیزیم در بیش از ۳۰۰ واکنش آنزیمی بدن ۵ نوشیدنی پاک کننده سموم بدن با فواید فراوان سماق آشنا شوید واکسیناسیون تا چه اندازه درصد ابتلا به کرونا را کاهش می‌دهد؟ خداحافظی طولانی در شبکه سلامت جان باختن ۳۴۹ بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته برنامه های شبکه سلامت خواص عجیب و غریب خربزه برای بدن که نمی‌دانید دستکش ویروس کرونا را بیشتر پخش می‌کند؟ جنین بزرگ از عوارض کدام بیماری در بارداری است؟ به طور رسمی وجود ویروس کرونای هندی در کشور اعلام نشده است اعلام نتایج ایمنی‌زایی واکسن کرونای «کووپارس» به زودی استان تهران نیازمند ۲۰ میلیون دوز واکسن کروناست ۵ هشدار درباره دیابت نوع ۲ آخرین وضعیت شیوع کرونا در موج چهارم واکسن کرونا بزنیم یا نزنیم؟ آخرین آمار کرونا ؛ فوت ۳۹۱ بیمار در شبانه روز گذشته تولید ۷ میلیون دُز واکسن کرونا از مهر و آبان آشنایی با مشخصات جهش و گونه آفریقایی کرونا مراقب موج پنجم کرونا باشیم

نظرات

مانده : (1000) حرف

تمامی حقوق سایت محفوظ است . استفاده در جهت بهبود سلامت جامعه بلامانع است .