اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

دو شنبه 20 اردیبهشت 1400

خواص بی‌نظیر سبزی که سرشار از آهن است

یک متخصص طب سنتی گفت: خاصیت آنتی اکسیدان بالای اسفناج سبب شده است تا در درمان بسیاری از بیماری‌ها موثر باشد.

0

محمدرضا حاجی حیدری، متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار  کرد: در بین انواع سبزیجات، اسفناج یکی از پرفایده‌ترین سبزیجاتی است که در منابع طب سنتی با نام اسفاناخ شناخته می‌شود و دارای مزاجی سرد و‌تر است.

او افزود: اسفناج دارای مواد معدنی از قبیل آهن، کلسیم، منگنز، روی، سلنیوم و همچنین سرشار از ویتامین‌های A، E و C و خصوصا K بوده است.

این متخصص طب سنتی بیان کرد: خاصیت آنتی اکسیدان بالای این سبزی سبب شده است تا در درمان بسیاری از بیماری‌ها موثر باشد. اسفناج دارای خاصیت ضد التهابی داشته و تب بر است، همچنین برای برطرف کردن التهاب حلق، گلو، سرفه‌های خشک و سوزش ادرار مفید خواهد بود.

حاجی حیدری تصریح کرد: قرار دادن اسفناج در وعده‌های غذایی بیماران دستگاه تنفسی و خصوصا ریوی به شدت توصیه می‌شود زیرا مصرف این سبزی برطرف کردن درد و خشونت سینه را به همراه خواهد داشت.

او افزود: افرادی که از یبوست رنج می‌برند، اسفناج بخورند. اسفناج به دلیل دارا بودن فیبر بسیار زیاد نه تنها در درمان یبوست موثر خواهد بود بلکه به هضم سریع‌تر غذا نیز کمک می‌کند. از دیدگاه طب سنتی، اسفناج ارزش غذایی بالایی داشته و هضم سریعی دارد، همچنین ملین بوده و باعث پاکسازی دستگاه گوارش می‌شود.

این متخصص طب سنتی با بیان اینکه اسفناج سرشار از آهن است، گفت: معمولا افراد برای درمان کم خونی این سبزی را در وعده غذایشان قرار می‌دهند، اما باید توجه داشت که اگزالات موجود در آن، جذب آهن را تا حد قابل توجهی کاهش می‌دهد.

حاجی حیدری گفت: اسفناج پخته شده با روغن بادام شیرین با توجه به خاصیت نرم کنندگی سینه، ضد التهابی، ضد تب و سرفه برای درمان بیماری‌های تنفسی مانند کرونا سودمند خواهد بود.

او گفت: اسفناج هم به صورت خام و هم به صورت پخته با روغن خصوصا روغن بادام شیرین مفید است. استفاده از لعاب اسفناج همراه شکر به صورت خوراکی خاصیت دارویی دارد و بیشتر مصرف پخته و یا جوشانده آن تاثیر بیشتری نسبت به خام آن دارد. غرغره کردن اسفناج با آب و یا آشامیدن لعاب آن با شکر برای درد و التهاب گلو و آبریزش از بینی و درد قفسه سینه ناشی از سرماخوردگی مفید است.

این متخصص طب سنتی در پایان یادآوری کرد: با توجه به طبع سرد اسفناج، بهتر است افراد سرد مزاج در مصرف آن احتیاط کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
 

آخرین اخبار

سریال جذاب کره‌ای "لبخند خورشید" از شبکه سلامت " طب در قاب" از شبکه سلامت قدردانی ۷۰ پزشک از برنامه مادر کودک در رسانه ملی گرامیداشت روز پزشک در شبکه سلامت ویژه برنامه های شبکه سلامت برای اربعین حسینی " ایرانِ جان؛ این بار از ایلام " شبکه سلامت سیما؛ به مناسبت "هفته سلامت" تقدیم می کند. 《 اطلاعیه 》 نشست صمیمی مدیران شبکه سلامت سیما و مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت (اصلاح عادات غذایی کودکان) «کهیر و اگزما» «درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت

نظرات

مانده : (1000) حرف