اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

سه شنبه 11 خرداد 1400

چگونه آلودگی هوا منجر به از بین رفتن حس بویایی می‌شود؟

دانشمندان دانشگاه جانز هاپکینز، در نتیجه مطالعه‌ای بر تاثیر آلودگی هوا بر از دست دادن حس بویایی تاکید کردند.

0

 از دست دادن حس بویایی، شرایطی که به آنوسمیا معروف است، می تواند کیفیت زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار دهد، بنابراین طعم دادن به غذا، تشخیص خطرات ناشی از هوا در محیط و انجام سایر عملکردهای وابسته به حس، کار را بسیار دشوار می‌کند.

مبتلایان به آنوسمی ممکن است دچار نگرانی در مورد وزن، کاهش تعامل اجتماعی، افسردگی و اضطراب عمومی شوند. در بعضی موارد از دست دادن بو منجر به مرگ در سالمندان می‌شود. اکنون محققان پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز یکی از علل شناخته شده آنوسمیا (قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی هوا) را مورد بررسی قرار داده‌اند تا بهتر درک کنند که چگونه می‌تواند توانایی بویایی و چشایی را از فرد سلب کند.

محقق ارشد این مطالعه که متخصص جراحی بینی و دانشیار گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن است، در این زمینه می‌گوید: ما افرادی از مناطق مختلف را در این مطالعه شرکت دادیم؛ بیشتر آن‌ها در مناطق شهری زندگی می‌کردند که میزان آلودگی در آن‌ها بیشتر است. هدف ما ارزیابی این بود که چگونه قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا PM2.5، ذرات قابل استنشاق، ذرات با اندازه کمتر از 2.5 میکرومتر یا حدود 30 برابر کوچکتر از قطر موی انسان، ممکن است باعث از بین رفتن حس بویایی آن‌ها شود.

طبق آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا(EPA) ، PM2.5 (PM به معنای ذرات معلق) اصطلاحی است برای مخلوطی از ذرات جامد و قطرات مایع موجود در هوا که بسته به موقعیت مکانی، PM2.5 می‌تواند شامل بسیاری از مواد از قبیل گرد و غبار، خاک، دوده، ترکیبات آلی و فلزات باشد. این بیماری با بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان ریه، کاهش توانایی تفکر شناختی، بیماری انسدادی مزمن ریوی، آسم و مرگ زودرس مرتبط است. تحقیقات قبلی PM2.5 را به عنوان مقصر احتمالی در از بین رفتن حس بویایی دانسته است، ارتباطی که راماناتان و تیمش تصمیم گرفتند با جزئیات بیشتری کشف کنند.

محققان در مطالعه خود 2690 فرد 18 ساله و بالاتر را مورد بررسی قرار دادند که بین ژانویه 2013 و دسامبر 2016 توسط متخصصان گوش و حلق و بینی مورد ارزیابی قرار دادند. از این تعداد 538 نفر با میانگین سنی 54 سال مبتلا به آنوسمی تشخیص داده شدند که بیشتر آن‌ها را مردان تشکیل می‌دهند.

داده‌های آلودگی هوا برای این مطالعه از سیستم کیفیت هوا EPA به دست آمده است. محققان داده‌ها را در یک مدل پیچیده رایانه‌ای شامل اندازه گیری‌های زیست محیطی هواشناسی و ماهواره‌ای، اطلاعات کاربری زمین و شبیه سازی حرکت شیمیایی موجود در هوا برای تخمین سطح آلودگی PM2.5 مورد بررسی قرار دادند.

محققان دریافتند قرار گرفتن در معرض هوا در طولانی مدت در برابر PM2.5 خطر از دست دادن بویایی را تقریبا دو برابر افزایش می‌دهد. آن‌ها معتقدند این اتفاق ممکن است رخ دهد زیرا محل قرار گرفتن عصب بویایی که شامل رشته‌های عصبی حسی مربوط به حس بویایی است ، آن را مستقیما در مسیر استنشاق مواد PM2.5 قرار می‌دهد.

به گفته محققان بر اساس این نتیجه قرار گرفتن طولانی مدت در معرض سطح بالایی از PM2.5 یک عامل خطر مشترک برای از دست دادن حس بویایی به ویژه در جمعیت‌های آسیب پذیر مانند افراد مسن است؛ در مرحله بعدی محققان قصد دارند عوامل اقتصادی را در میان بیماران مبتلا به آنوسمیا مورد بررسی قرار دهند تا تعیین کنند که آیا آن‌ها بر احتمال قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا PM2.5 تاثیر می‌گذارند یا خیر. آن‌ها همچنین امیدوارند که سایر مولفه‌های آلودگی هوا را که ممکن است در از بین رفتن حس بویایی نقش داشته باشند، ارزیابی کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

آخرین اخبار

تمام دانشجویان تا پایان پاییز واکسینه خواهند شد تصمیم وزارت بهداشت برای سال تحصیلی جدید نشانه‌های کم آبی در بدن با خوردن سیب از دیابت در امان باشید! اولویت برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ در فضای باز دریافت ۲ واکسن متفاوت کارایی آن را افزایش می‌دهد؟ دولت سیزدهم زیر ذره بین کشیک سلامت کاندیداها در مناظرات برنامه‌های خود در خصوص واکسیناسیون را واکنش جهانپور به انتقاد از مدیریت کرونا در مناظره انتخاباتی پیوند سلول‌های بنیادی اسپرم برای درمان ناباروری مردان کاهش وزن سریع با نوشیدنی طراوت‌بخش تابستانی گونه دلتای کرونا باعث دیابت می‌شود سیگاری ها و خطر ابتلا به ۱۲ نوع سرطان یک رییس جمهور؛ برای هزار درد محیط‌زیست! حداکثر فاصله بین دوز اول و دوم واکسن کرونا علت زانو درد در سنین جوانی پخش مناظره های انتخاباتی با ترجمه همزمان برای ناشنوایان مغناطیسی شدن بدن انسان بر اثر تزریق واکسن کرونا صحت دارد؟ علائمی که نشان دهنده اختلال در کار غده تیروئید است بهترین نوشیدنی‌ها برای لاغر شدن معرفی چربی سوزترین میوه‌ها برای سلامت قلب‌مان چه کنیم؟ گیلن‌باره؛ سندروم خطرناک ناشی از کرونا فشار خون گرفتن در عصر ممنوع! نشانه‌هایی که می‌گوید دچار بیماری کبدی هستید! فوت۱۲۰ بیمارکرونا؛ تزریق ۴ میلیون و ۸۸۸ هزار و ۷۶۹ دُز واکس جدیدترین دستاورد متخصصان داخلی برای مقابله با کرونا دردسر‌های عجیب در عصر دیجیتال ایجاد حالت آهنربایی در فرد واکسینه شده جوک خنده دار است واکسیناسیون کرونا در دوران بارداری و شیردهی اشکالی ندارد واکسن کرونا در کدام بیماری‌ها موثر نیست؟ الکترونیکی شدن خدمات سلامت اجتناب ناپذیر است اگر از درد مفاصل رنج می برید این ۳ ماده غذایی را بخورید پاکسازی کلیه‌ها با انواع دمنوش ها اگر به اندازه نخوابید، ۲۲ بیماری به سراغتان می‌آید خواص گل محمدی؛ از سلامت پوست تا رفع بوی بد هان مانع جذب ویتامین‌ها و املاح معدنی غذا‌ها نشویم! کاهش موارد بستری و فوت به علت کرونا در هفته دوم خرداد این ماده غذایی نقرس را درمان می‌کند! فوت ۱۵۵ بیمار کرونا، تزریق ۴ میلیون و ۶۹۳ هزار و ۴۹۸ دُز واک راه جبران ناکارآمدی و ضعف‌های مدیریتی؛ انتخاب درست لزوم مستندسازی ابتکارات دانشگاه ها درمقابله با کرونا ناسالم بودن ۶۰ درصد محصولات غذایی برندی معروف جذب فلزات در برخی افراد ربطی به واکسن کرونا ندارد ماجرای خاصیت آهنربایی در ناحیه تزریق واکسن کرونا فوت۱۷۰ بیمار کرونا؛ تزریق۴ میلیون و ۵۶۸ هزار و ۳۱۷ دُز واکسن واکسن برکت و سینوفارم هر دو از یک پلتفرم ویروس ضعیف شده هستن آلودگی هوا در همه گیری کرونا کاهش یافت مریم گلی؛ گیاهی ضد ویروس چگونگی پیشگیری از شدت پیشروی کرونا در مبتلایان

نظرات

مانده : (1000) حرف

تمامی حقوق سایت محفوظ است . استفاده در جهت بهبود سلامت جامعه بلامانع است .