اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

سه شنبه 16 آبان 1402

آنفولانزا

در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما آمیتیس رمضانی متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری، در خصوص بیماری آنفولانزا به گفتگو پرداخت.

0

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال، که از اول پاییز کدام بیماری‌های ویروسی شیوع پیدا کرده است؟، گفت: شرایط از اول مهر ماه با شیوع بیماری کووید همراه بود و هرچه به سمت آبان ماه حرکت کردیم، موارد آنفولانزا نیز شایع شد. در حال حاضر ویروس آنفولانزا و کووید در حال رقابت با یکدیگرند.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که تزریق واکسن آنفولانزا در چه ماهی از سال انجام می‌شود و تا چند ماه ایمنی بخش است؟ گفت: بهترین زمان تزریق واکسن آنفولانزا شهریور و مهر ماه است، پس از تزریق واکسن نیز، دو هفته زمان لازم است تا ایمنی ایجاد شود. همچنین اصرار بر این است که قبل از شیوع این بیماری، واکسن تزریق شده باشد.

وی ادامه داد: مبتلایان به بیماری‌های خاص مانند: افرادی که تحت شیمی درمانی قرار دارند، سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند و به آنفولانزای شدیدتری مبتلا می‌شوند، او به این دسته از افراد توصیه کرد: قبل از انجام شیمی درمانی واکسن آنفولانزای خود را تزریق کنند.

آمیتیس رمضانی افزود: خوشبختانه تغییرات ویروس کرونا به نفع انسان بوده است، بطوری که در اسفند ماه سال گذشته با تغییر دیگر سویه های ویروس به اومیکرون، تغییرات زیادی در علائم بیماری، از جمله درگیری کمتر ریه ایجاد شد، که به دنبال آن با مرگ کمتری مواجه بودیم.

این متخصص عفونی ادامه داد: در حال حاضر دو سویه جدید کرونا، آریس و پیرولا در جهان شناسایی شده است که خوشبختانه با علایم شدیدی همراه نیست و مانند: کرونای امیکرون با عوارض خفیفی همراه است.

میهمان برنامه در پاسخ به این سوال که آیا افرادی که واکسن کرونا تزریق کرده اند، نسبت به سویه‌های جدید ایمنی دارند؟، گفت: با توجه به تغییراتی که در ساختمان ویروس کرونا در طی سال‌های اخیر انجام شده است، افراد چه با ایمنی حاصل از واکسن کرونای تزریق شده و چه با ایمنی حاصل از ابتلا به بیماری کرونا، نسبت به ویروسهای نوپدید کرونا، ایمنی نخواهند داشت.

وی در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توان از ابتلای کودکان به کرونا جلوگیری کرد؟ و آیا مصرف ویتامین‌ها در جلوگیری از ابتلا به کرونا موثر است؟، گفت: بیماری‌های عفونی در فردی که کمبود ویتامین دی، روی و ویتامین سی دارد، باعث شدت یافتن بیماری می‌شود، بنابراین با تغذیه مناسب و تامین کلیه ویتامین‌های مورد نیاز بدن کودکان، می‌توان از ابتلای شدید به این بیماری، جلوگیری کرد.

وی توصیه کرد: به محض احساس بیماری و شروع علائم، در منزل بمانیم تا دیگران را، در معرض ابتلا به آنفولانزا و یا دیگر بیماری‌های ویروسی قرار ندهیم. او بهترین روش حمایتی در هنگام عطسه کردن را ،عطسه در داخل بازو دانست، زیرا در این حالت ویروس به اطراف پخش نمی‌شود، همچنین  در مکان‌های شلوغ که فضای بسته دارد، حتمآ ماسک بزنیم.


آمیتیس رمضانی افزود: با بروز علائم، تشخیص بیماری آنفولانزا از کووید و سرماخوردگی مشکل است، اما می‌توان گفت: بیماری آنفولانزا بسیار پر سر و صداتر از سرماخوردگی و کروناست. (در بیماری آنفولانزا کوفتگی بدن، سردرد و تب شدید دیده میشود)

این متخصص عفونی در پاسخ به این سوال که آیا تزریق واکسن آنفولانزا، ایمنی ۱۰۰ درصد ایجاد می‌کند؟، گفت: برای کلیه واکسن‌های ویروس‌های تنفسی، ایمنی ۱۰۰ نداریم، (ایمنی ۵۰ تا ۷۰ درصد است) به همین علت به افراد  پرخطر توصیه می‌شود: که واکسن آنفولانزا را تزریق کنند تا به نوع شدید بیماری مبتلا نشوند.

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ از شبکه سلامت سیما پخش می‌شود.

آخرین اخبار

انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت اثر انگشت برنامه ای متفاوت بیماری صدف حوادث چشمی اختلالات خلق و خو در بارداری « بهداشت خواب» آب سیاه تدوین سند رسانه ای ویژه معلولین در رسانه ملی علائم دهانی بیماری‌ها

نظرات

مانده : (1000) حرف