اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

پنج شنبه 26 تیر 1399

همه آنچه باید درباره بهداشت آشپزخانه در شرایط کرونایی بدانید

رعایت بهداشت فردی به ویژه در مورد اقلام خوراکی و ابزارآلات آشپزخانه در دوران شیوع کرونا باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد تا از انتقال این بیماری پیشگیری کنیم.

0

همه آنچه باید درباره بهداشت آشپزخانه در شرایط کرونایی بدانید

رعایت بهداشت فردی به ویژه در مورد اقلام خوراکی و ابزارآلات آشپزخانه در دوران شیوع کرونا باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد تا از انتقال این بیماری پیشگیری کنیم.

به گزارش روابط عمومی شبکه سلامت: چند نکته بهداشتی درباره بهداشت مواد غذایی، ابزار آشپزخانه و ظروف را در شرایط شیوع ویروس کرونا مورد توجه قرار دهید:

ـ همیشه نظافت را رعایت کنید.

ـ دست‌ها مهم‌ترین راه انتقال میکروارگانیسم‌های خطرناک ( باکتری‌ها، ویروس‌ها) از مکانی به مکان دیگر هستند. بنابراین استفاده از دستکش‌های یکبار مصرف در هنگام آماده‌سازی و طبخ غذا برای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا توصیه می‌شود.

ـ در صورت ابتلا به بیماری تا ۴۸ ساعت پس از پایان یافتن علائم بیماری از آماده‌سازی و تهیه مواد غذایی خودداری شود.

ـ اگر با وجود بیمار بودن مجبور به تهیه غذا هستید، دستان خود را در ابتدای کار و به صورت مکرر در طول تهیه غذا با آب و صابون بشویید.

ـ ویروس کرونا روی دست، پارچه‌های تنظیف و تجهیزات آشپزخانه به ویژه تخته برش باقی می‌ماند و کوچک‌ترین تماس می‌تواند آن را به مواد غذایی منتقل کند. بنابراین پیش از تماس با مواد غذایی و در طول آماده‌سازی مواد خام حیوانی نظیر شیر خام، گوشت، مرغ، ماهی یا سایر فراورده‌های حیوانی برای جلوگیری از آلودگی سایر مواد غذایی ضروری است دست‌های خود را کاملا بشویید.

ـ توجه کنید برای شست‌وشوی دست‌ها ابتدا دستان خود را زیر آب روان خیس کنید. سپس حداقل به مدت ۲۰ ثانیه دستان خود را با صابون به یکدیگر مالش دهید، در مرحله بعد دستان خود را زیر آب روان آبکشی کنید و بعد با یک حوله تمیز ترجیحا حوله کاغذی خشک کنید. ترکیب آب گرم و صابون به حذف ویروس کرونا کمک می‌کند.

ـ تمام سطوح و تجهیزاتی را که برای آماده‌سازی مواد غذایی به کار می‌روند بشویید و گندزدایی کنید. مهم است که بین تمیز کردن و ضد عفونی کردن تمایز قائل شوید. باید توجه کرد که تمیز کردن فرایند فیزیکی حذف خرده‌های غذاست، اما ضد عفونی کردن فرایند گندزدایی با نابودی میکروب‌ها و ویروس‌هاست.

ـ پارچه‌ها و حوله‌ها را تمیز نگه دارید و روزانه تعویض کنید.

ـ استفاده از اسفنج برای تمیز کردن توصیه نمی‌شود. برای تمیز کردن ظروف و سطوح از پارچه‌های جداگانه استفاده کنید تا از منتشر شدن میکروب‌ها و ویروس‌ها جلوگیری شود. توجه کنید برای ساخت محلول ضدعفونی کننده ۵ میلی‌لیتر (یک قاشق چایخوری ) از محلول سفیدکننده خانگی را در ۷۵۰ میلی‌لیتر آب (حدود ۴ لیوان) حل کنید. 

از این محلول برای ضدعفونی کردن سطوح، ظروف و پارچه‌های تنظیف استفاده کنید. از آب جوش نیز می‌توان برای ضد عفونی کردن ظروف استفاده کرد، اما مراقب باشید دچار سوختگی نشوید.

آخرین اخبار

سریال جذاب کره‌ای "لبخند خورشید" از شبکه سلامت " طب در قاب" از شبکه سلامت قدردانی ۷۰ پزشک از برنامه مادر کودک در رسانه ملی گرامیداشت روز پزشک در شبکه سلامت ویژه برنامه های شبکه سلامت برای اربعین حسینی " ایرانِ جان؛ این بار از ایلام " شبکه سلامت سیما؛ به مناسبت "هفته سلامت" تقدیم می کند. 《 اطلاعیه 》 نشست صمیمی مدیران شبکه سلامت سیما و مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت (اصلاح عادات غذایی کودکان) «کهیر و اگزما» «درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت

نظرات

مانده : (1000) حرف