وی با بیان این مطلب که متاسفانه بیماری چاقی سراسر جهان را درگیر کرده است، افزود: پیش بینی فدراسیون جهانی چاقی، این است که: در سال ۲۰۲۵ جمعیت افراد چاق در ایران به ۴۵ میلیون نفر و در سال ۲۰۳۵ به حدود ۶۰ میلیون نفر خواهد رسید، که ۷۹٪ این افراد را بالغین و ۸۸٪ آنها را کودکان تشکیل میدهند.
این استاد دانشگاه، تغییر سبک زندگی به سمت کم تحرکی و زندگی ماشینی و همچنین تمایل افراد به خوردن غذاهای ناسالم و فست فودی را از جمله دلایل اصلی بروز چاقی در جوامع نام برد. وی گفت: متاسفانه والدین، چاقی را هم از نظر ژنتیکی و هم با داشتن سبک زندگی ناسالم، به کودکانشان منتقل میکنند.
وی نمای توده بدنی (BMI) را معیار اصلی میزان چاقی دانست که از حاصل تقسیم وزن بر حسب کیلوگرم، بر قد بر حسب متر به توان ۲ به دست میآید. اگر اندازه BMI فرد تا ۲۵ باشد نرمال، ۲۵ تا ۲۹/۹ اضافه وزن و از ۳۰ به بالا چاق محسوب میشوند.( البته چاقی به درجات مختلفی تقسیم بندی میشود)
کرمانی ساروی ادامه داد: فردی که مبتلا به اضافه وزن است،, باید با تغییر سبک زندگی که شامل: تغذیه سالم و ورزش مستمر است، اضافه وزن خود را کاهش دهد. وی افزود: در افراد خیلی چاق نیز، به هیچ عنوان جراحی پیشنهاد اول نخواهد بود، گرچه تنها ۱٪ افراد چاق به رژیم غذایی پاسخ میدهند، اما هرگز این شانس از افراد گرفته نمیشود، همچنین این آمادگی رهایی از چاقی، در کاهش فشار خون، دیابت، کبدچرب و...، مؤثر خواهد بود تا عمل جراحی راحت تر انجام شود.
میهمان برنامه در پاسخ به این سؤال که آیا برای انجام این جراحی، محدوده سنی وجود دارد؟، گفت: هیچ محدوده سنی وجود ندارد و در هر فردی که امکان بیهوشی وجود داشته باشد،، قابل انجام است. وی جراحی چاقی را کاری تیمی دانست که شامل: متخصصین در رشته های جراحی، غدد، قلب، ریه، تغذیه، طب ورزشی، روانشناس و روانپزشک است، که باید تأیید کنند: فرد قابلیت انجام عمل را دارد و همچنین عمل را میپذیرد.
میهمان برنامه، چاقی را یک بیماری مزمن دانست که نیازمند مبارزه ای طولانی و مزمن است، بطوری که بعد از عمل باید به رژیم غذایی سالم و تغییر سبک زندگی صحیح، پایبند باشد. وی افزود: جراحی درست، پایبندی به دستورات و ژنتیک افراد، در نوع پاسخ عمل جراحی، تاثیرگذار است.
وی در آخر تاکید کرد: اگر اضافه وزن دارید، برای گرفتن رژیم غذایی، به فرد متخصص و با صلاحیت مراجعه کنید و هرگز فریب تبلیغات فضای مجازی را نخورید. وی افزود: با اینکه جراحی چاقی متابولیک، بهترین و ماندگارترین روش جراحی است، اما آخرین انتخاب و پیشنهاد پزشکان است.