اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

سه شنبه 7 فروردین 1403

«ورزش و روزه داری»

در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما محمد حسین پورقریب متخصص پزشکی ورزشی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص «ورزش و روزه داری» به گفتگو پرداخت.

1

 

وی با بیان این مطلب که اگر ورزش نکنیم، مشابه فردی هستیم که سیگار می‌کشد، افزود: ورزش نکردن، عامل خطر بزرگی برای ابتلا یه بیماری‌های قلبی عروقی محسوب میشود.
کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که در هنگام روزه‌داری چه زمانی ورزش کنیم؟، گفت: بهترین زمان ورزش کردن، زمانی است که وقت داریم، افرادی که عادت به ورزش صبحگاهی دارند، در هنگام روزه داری باید شدت ورزش خود را کاهش دهند. وی به افرادی که تمایل به کاهش وزن در هنگام روزه داری نیز دارند، گفت: بهترین زمان ورزش برای این افراد, قبل از افطار است. تحقیقات نشان داده است: زمانی که بدن تحت گرسنگی طول کشیده قرار داشته باشد، چربی سوزی بیشتری خواهد داشت.
میهمان برنامه ادامه داد: اگر افراد مایل باشند بعد از صرف افطار ورزش کنند، توجه داشته باشند که باید دو الی ۳ ساعت از زمان غذا خوردن آنها گذشته باشد. وی در پاسخ به این سوال که اگر قرار باشد قبل از افطار ورزش کنیم چه نوع ورزشی توصیه می‌شود؟، گفت: بهترین ورزش برای سلامتی ورزش هوازی است که شامل: دویدن، دوچرخه سواری و پیاده روی است که انجام آنها، برای قلب و عروق نیز بهترین نتیجه را دارد. وی به افرادی که ورزش هوازی باعث احساس تشنگی در آنها می‌شود توصیه کرد: ورزش‌های قدرتی بیشتری انجام دهند، که اگر با ورزش هوازی همراه باشد بسیار سودمند است..
محمد حسین پورقریب تاکید کرد: ورزش‌های کششی، تنفسی و تعادلی نیز در ماه مبارک رمضان جزو پیشنهادهای طب ورزشی است.وی گفت: به عنوان یک قانون، بدن دارای یک ریتم شبانه روزی است که این ریتم نشان داده ، که بهترین زمان برای ورزش کردن بعد از ظهرهاست، که بدن بیشترین آمادگی را دارد. طبیعی است، برای افرادی که مایل به انجام ورزش صبحگاهی هستند، منعی وجود نخواهد داشت. همچنین گفت: :ورزش‌های کششی و انعطاف پذیری معمولاً در ساعت‌های مختلف روزه‌داری بسیار مناسب است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: جبران مایعات بدن در هنگام ورزش بسیار مهم است و افزود: معیار مصرف نوشیدنی‌ها رنگ ادرار است، ادرار پررنگ نشان دهنده کمبود مایعات بدن است،. افراد در هنگام ورزش هوازی، عرق میکنند، همراه با تعریق دو اتفاق در بدن می‌افتد در ابتدا حجم خون کم می‌شود و در کنار آن یک سری مواد زائد در عضلات تولید می‌شود که باید توسط مایعات بدن دفع شوند، اگر فرد مایعات کافی ننوشد خستگی به دنبال ورزش، در بدن باقی می‌ماند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: برای افرادی که اضافه وزن دارند، بهترین نوشیدنی آب است، اما اگر فرد اضافه وزن نداشته باشد: مایعات حاوی کربوهیدرات مانند: آب مخلوط با عسل یا شکر, می‌تواند جانشین آب ساده باشد.اگر فردی ورزش کند و به اندازه کافی مایعات دریافت نکند مطمئناً احساس خستگی خواهد کرد.
وی به افرادی که مایلند بعد از افطار ورزش کنند، توصیه کرد: بهتر است افطار سبکی داشته باشید و تعدد وعده های غذایی را فراموش نکنید.
کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که به ورزشکاران حرفه‌ای در ماه رمضان چه توصیه‌ای دارید؟، گفت: این افراد باید برنامه غذایی و برنامه ورزشی منظمی داشته باشند، همچنین بهتر است صبح‌ها ورزش قدرتی سبکی داشته باشند تا زیاد عرق نکنند. وی تاکید کرد: ورزشکاران حرفه‌ای در زمان روزه‌داری باید شدت ورزش‌ها را کاهش دهند و انجام ورزش‌های هوازی را به بعد از ظهرها موکول کنند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: ورزشکاران نباید هیچ کدام از وعده‌های غذایی افطار، شام و یا وعده سحری را قطع کنند زیرا حذف یک وعده وعده، منجر به کاهش دریافت انرژی می‌گردد و ورزشکار وارد فاز کاتابولیزم، یعنی سوختن عضلات می‌شود که نگران کننده است. وی افزود: یک وعده ورزشی برای ورزشکاران حرفه‌ای، میتواند بین افطار و وعده شام باشد.همچنین تاکید کرد: اگر ورزشکاران میزان پروتئین کافی نخورند، عضله سوزی پیدا خواهند کرد.
میهمان برنامه در پاسخ به این سوال که بهترین کار روزه داران ورزشکار، برای جلوگیری از یبوست در ماه مبارک رمضان چیست؟، گفت: به غیر از نوشیدن آب کافی، مصرف میوه و سبزی در کنار گروه‌های دیگر غذایی ضروری است، افرادی که ورزش می‌کنند، باید بهترین آنتی اکسیدان‌ها را از میوه و سبزیجات دریافت کنند. وی افزود: درصد فیبر کاهو بسیار کم است و نمی‌تواند جایگزین مصرف سبزیجات ( که فیبر زیادی دارند) باشد.

آخرین اخبار

انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت اثر انگشت برنامه ای متفاوت بیماری صدف حوادث چشمی اختلالات خلق و خو در بارداری « بهداشت خواب» آب سیاه تدوین سند رسانه ای ویژه معلولین در رسانه ملی علائم دهانی بیماری‌ها

نظرات

مانده : (1000) حرف