وی با بیان این مطلب که تکنولوژیهای جدید تغییرات چشمگیری در تمام عرصههای پزشکی و دندانپزشکی ایجاد کرده است، با این وحود، «اصل پیشگیری» را مهمترین و اولین مسئله برای جلوگیری از بروز بیماریها دانست.
میهمان برنامه ادامه داد: در حال حاضر با نصب نرمافزارهایی بر روی گوشی همراه، میزان مسواک زدن و نحوه آن، بطور انحصاری برای فرد تعین میشود. حتی مسواکهای جدیدی به بازار عرضه شدهاند که ظرف مدت ۳۰ ثانیه با کمک امواج فرا صوت، بهترین و سریعترین نتیجه برای نظافت و بهداشت دندانها حاصل میشود.
رضا افتخار آشتیانی در خصوص ساخت مواد مورد نیاز دندانپزشکی گفت: علم در این زمینه نیز پیشرفت زیادی داشته است، بطوری که با کمک «علم نانو» مواد بهداشتی بهتر و با تکنولوژیهای پیشرفته تر، برای دندانها ساخته میشود. در خصوص قالبگیریها نیز دوربین های سه بعدی جایگزین قالبگیری ها شده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ترجیح میدهید که با انواع درمان ها، یک دندان را نگه دارید و یا توصیه به کشیدن دندان و گذاشتن ایمپلنت میکنید؟، گفت: هیچ چیز جایگزین دندان طبیعی نیست و رعایت کردن اصول اولیه بهداشتی را بهترین راه برای جلوگیری از پوسیدگی دندانها دانست.
کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که که آیا انجام ایمپلنت یک روزه امکانپذیر است؟، گفت: این امکان وجود دارد، اما تنها برای افرادی که استخوانهای قوی دارند قابل انجام است. وی افزود در بهترین شرایط، موفقیت ایمپلنت ۹۷ درصد است و ۳ درصد میزان خطا دارد، اگر این کار یک روزه و سریع انجام شود میزان خطا ۱۰ درصد افزایش مییابد و به ۱۳ درصد میرسد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: تبلیغات فضای مجازی در خصوص ایمپلنت بدون جراحی صحت ندارد، زیرا این تکنیک حتماً نیاز به برش دارد. (برای جایگزاری وسیله ای در فک، حتما نیاز به جراحی است) همچنین تاکید کرد: با وجود تکنولوژیهای جدید، هیچ وسیلهای جایگزین توانایی دندانپزشک نیست، تجهیزات کمک کننده اند، اما تجربه و مهارت دندانپزشک مهمترین و اصلی ترین عامل موفقیت در کارهای دندانپزشکی است.
این استاد دانشگاه به تبلیغات ناصحیح فضای مجازی در خصوص سفید کردن دندانها اشاره کرد و افزود: دندانپزشک با روش بیلیچینگ و گذاشتن مادهای بر روی دندان باعث تعویض رنگ دندان و سفید شدن آن میشود، اما این کار تنها برای افرادی که بیماری لثه و تحلیل لثه ندارند انجام میشود و در صورت بی توجهی به این مسئله، مواجه با حساسیت های شدید دندان خواهیم بود.
وی در خصوص استفاده از کامپوزیت بر روی دندانها (لمینیت)، گفت: به طور طبیعی هیچ جای دندانها حالت پلهای ندارد و سطح دندان بسیار صاف است، اما با گذاشتن کامپوزیت با ضخامت زیاد، باعث تجمع میکروب در آن و بروز بیماریهای لثه میشود. وی متذکر شد: انجام این گونه کارهای زیبایی نیاز به پزشک با تجربه و مواد اولیه مناسب است، تا در آینده با از دست دادن دندانها مواجه نشویم.