اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

دو شنبه 5 آذر 1403

«کهیر و اگزما»

در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما دکتر علیرضا فیروز متخصص پوست و مو و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص «کهیر و اگزما» به بحث و گفتگو پرداخت.

0

وی با بیان این مطلب که دسته اصلی اگزما‌ها، اگزمای آتوپیک یا سرشتی است، افزود: این نوع اگزما دارای چند ویژگی است: از نوزادی شروع میشود، سابقه خانوادگی وجود دارد و علائم و بیماریهایی چون: حساسیت بهاره، کهیر، آسم، پوست خیلی خشک و...، در این افراد دیده میشود. (با مجموعه این علائم است که تشخیص اگزمای آتوپیک داده می‌شود) همچنین افزود: صنعتی شدن جوامع، افزایش آلودگی هوا و تغییر سبک زندگی در شهرها به افزایش بروز این بیماری کمک کرده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: اصل این بیماری ژنتیکی است، به طوری که پروتئینی که نقش سیمان بین سلولی را دارد، دچار نقص است و کار خود را به خوبی انجام نمی‌دهد و باعث میشود: هم آب بیشتری از پوست خارج شود و هم عوامل خارجی به راحتی وارد پوست شوند.
وی در پاسخ به این سوال که رعایت بیش از حد بهداشت در بروز این بیماری چه نقشی دارد؟، گفت: یکی از تئوری‌های مهمی که برای افزایش آلرژی در بین جوامع مطرح است، «تئوری بهداشت» نام دارد: به دلیل شستشو و ضدعفونی کردن بیش از حد پوست، سیستم ایمنی فرد به میکروب‌ها عادت نمی‌کند و آلرژی افزایش می‌یابد.( شستشوی زیاد پوست تناسب بین میکروب‌های مفید و میکروب‌های مضر را از بین میبرد)
این استاد دانشگاه به خانواده های با علائم آلرژیک، توصیه کرد: شستشو در نوزادان خود را به حداقل برسانید و از مصرف شوینده‌های صابونی که PH قلیایی دارند اجتناب کنید. ( PH پوست بطور طبیعی اسیدی است و شوینده قلیایی این PH را تغییر میدهد و باعث آسیب به لایه مخاطی پوست (لایه شاخی) میشود) همچنین پس از شستشو و تماس بدن نوزاد با آب، بلافاصله مرطوب کننده یا آبرسان استفاده کنید تا آب سطح پوست و آب داخل پوست تبخیر نشود و خشکی صورت نگیرد. اگر این گونه مراقبت‌ها به خوبی انجام شود، شاید اگزما بروز نکند.
وی در پاسخ به این سوال که در صورت بروز اگزما در نوزادان به غیر از مرطوب کننده، درمان دارویی دیگری وجود ندارد؟، گفت: در صورت بروز اگزما باید از داروهای موضعی ضد التهاب غیر کورتونی که اخیرا ساخته شده است، استفاده کرد.
میهمان برنامه افزود: کورتون‌ها دسته دیگری از داروهای مصرفی در این بیماری هستند، که مانند شمشیر دو لبه عمل می‌کنند و اگر درست استفاده نشوند، آسیب زا خواهند بود. وی کورتون‌ها را از نظر قدرت به ۷ گروه تقسیم بندی کرد که بر اساس سن، شدت بیماری، منطقه بیماری و...، مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین یادآوری کرد: درجه و مدت استفاده از کورتون ها، حتما باید طبق نظر متخصصین پوست انجام شود.
کارشناس برنامه توصیه کرد: حمام این افراد باید با آب ولرم و در زمان کوتاه‌تری انجام شود، زیرا درجه حرارت زیاد و کم ( گرما و سرما) تشدید کننده علائم اگزما است. وی همچنین لامپ های مخصوصی که طول موج خاصی از اشعه ماوراء بنفش را ایجاد میکنند، از دیگر راههای درمانی این بیماری دانست.

این استاد دانشگاه ادامه داد: کهیر نیز واکنشی در پوست است که با اگزما متفاوت است. در کهیر، پوست قرمز می‌شود و ورم می‌کند. کهیرها به دو دسته حاد و مزمن تقسیم بندی می‌شوند. (کهیری که کمتر از ۶ هفته طول بکشد، کهیر حاد نام دارد، که معمولاً آلژیک است، کهیری که از ۶ هفته بگذرد، کهیر مزمن نامیده می‌شود، که در این حالت معمولا سیستم ایمنی تحریک شده است) اینگونه کهیر ممکن است با بعضی از انواع مواد غذایی مانند: سیر، ادویه جات، بادام زمینی و ترشی تشدید شود.
وی در آخر افزود: اخیرا محوری بین مغز، پوست و دستگاه گوارش پیدا شده است، که با تغییر میکروب‌های گوارشی و یا تنش‌های عصبی، کهیرها تشدید میشوند. وی از نقش مثبت پروبیوتیک ها در حفظ سلامت میکروب‌های دستگاه گوارش و همچنین کاهش تنش های عصبی، در کاهش بروز کهیرها، تاکید کرد.
برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ از شبکه سلامت سیما پخش می‌شود.

 

آخرین اخبار

«کهیر و اگزما» «درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات»

نظرات

مانده : (1000) حرف