اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

سه شنبه 28 مرداد 1399

منابع غذایی مهم برای پیشگیری از اضطراب

بنابر اعلام موسسه ملی سلامت روان در آمریکا حدود یک سوم از مردم این کشور در دوره ای از زندگی دچار اضطراب طولانی مدت می‌شوند.

0

منابع غذایی مهم برای پیشگیری از اضطراب

بنابر اعلام موسسه ملی سلامت روان در آمریکا حدود یک سوم از مردم این کشور در دوره ای از زندگی دچار اضطراب طولانی مدت می‌شوند.

 درحالیکه درمان این اختلال روانی بیشتر بر مصرف دارو و روان درمانی تمرکز دارد، نتایج تحقیقات حاکی از آن است که مواد غذایی نیز می‌توانند نقش موثر در کاهش اضطراب داشته باشند. به همین دلیل است که اغلب التهاب به عنوان عامل ریشه‌ای یا فاکتور نهفته موثر در بروز اضطراب شناخته می‌شود.

التهاب مزمن، موجب تغییراتی در ارتباطات مغزی و عملکرد انتقال دهنده های عصبی می‌شود که بر حافظه، واکنش‌های احساسی و خلق و خو تاثیر می‌گذارند.

به گزارش سایت masslive، مصرف مواد غذایی که میزان التهاب را کاهش داده و مواد مغذی مناسب برای مغز را تامین می‌کنند می‌تواند علائم اضطراب را بهبود دهد. برهمین اساس کارشناسان علوم پزشکی افزودن این خوراکی‌ها را به رژیم غذایی توصیه می‌کنند:

بادام: سطح پایینی از منیزیم با افزایش احتمال بروز اضطراب و افسردگی همراه است. تحقیقات نشان می‌دهد افزایش مصرف منیزیم می‌تواند اضطراب را از بین ببرد. بادام منبع اصلی این ماده مغذی به حساب می آید. بادام هندی، بادام زمینی و گیاهانی با برگ‌های سبز همچون اسفناج از دیگر منابع حاوی منیزیم هستند.

تخم مرغ: تخم مرغ منبع ماده مغذی کولین است که خاصیت ضد التهابی دارد. کولین ترکیب سازنده "استیل کولین" است که انتقال دهنده عصبی کلیدی به حساب می آید و در بهبود خلق و خو و حافظه نقش دارد. سطح پایینی از ترکیب کولین با افزایش میزان اضطراب همراه است.

ماهی سالمون: مصرف میزان کافی از اسیدهای چرب امگا 3 شامل DHA و EPA با کاهش احتمال بروز اضطراب و تسکین علائم این اختلال روانی همراه است. این اسیدهای چرب، التهاب عصبی در مغز را کاهش داده و ارتباطات عصبی را بهبود می‌دهند. این دو اسید چرب تنها در ماهی‌های حاوی چربی بالا موجود است.

خوراکی‌های سرشار از پروبیوتیک: سلامت روده بر احتمال پیشرفت التهاب تاثیر می‌گذارد و به همین دلیل می‌تواند بر خطر بروز مشکلات روان از قبیل اضطراب تاثیر داشته باشد. تقویت سد میکروبی روده با دریافت باکتریهای خوب به پیشگیری از نفوذ ترکیب‌های التهاب زا به بدن کمک کرده و ممکن است اضطراب را نیز کاهش دهد.

بلوبری: مصرف مواد غذایی حاوی میزان بالایی از آنتی اکسیدان ها حائز اهمیت است و بلوبری‌ها مملوء از ترکیبهای پلی فنولیک هستند که همچون آنتی اکسیدان ها عمل کرده و سلولهای مغز را در برابر رادیکالهای آزاد حفظ می‌کنند. همچنین این ترکیبها التهاب عصب ها را کاهش داده و عملکرد مناسب مغز را بویژه در شرایط استرس زا بهبود می‌دهند.

اسفناج: بررسی‌هایی که انجام گرفته نشان می‌دهد گیاهان برگی همچون اسفناج سرشار از مواد مغذی به ویژه ترکیبهایی است که برای سلامت روان مفید است و به همین دلیل این نوع از خوراکی‌ها می‌توانند گزینه اصلی برای کمک به پیشگیری از اختلال‌هایی از جمله اضطراب و افسردگی با تسکین علائم آنها باشد. اسفناج و دیگر گیاهان برگی، مواد معدنی مورد نیاز همچون اسیدفولیک و منیزیم را تامین کرده و حاوی ویتامین C و بتاکاروتن است که التهاب را کاهش می‌دهند.

پروتئین‌های حیوانی بدون چربی: کمبود ویتامین‌هایی از قبیل B6 و B12 می‌تواند به بروز مشکلات روانی از قبیل اضطراب کمک کند چرا که وجود این ویتامین‌ها برای تولید انتقال دهنده های عصبی از قبیل سروتونین و دوپامین ضروری است. پروتئین‌های حیوانی بدون چربی منبع خوبی از این دو ویتامین به حساب می آیند. هرچند تهیه پروتئین حیوانی بدون چربی چندان راحت نیست اما گوشت گاو و مرغ از منابع مطلوب این نوع ویتامین‌ها هستند.

منبع: ایسنا-بهداشت نیوز-قطره

آخرین اخبار

سریال جذاب کره‌ای "لبخند خورشید" از شبکه سلامت " طب در قاب" از شبکه سلامت قدردانی ۷۰ پزشک از برنامه مادر کودک در رسانه ملی گرامیداشت روز پزشک در شبکه سلامت ویژه برنامه های شبکه سلامت برای اربعین حسینی " ایرانِ جان؛ این بار از ایلام " شبکه سلامت سیما؛ به مناسبت "هفته سلامت" تقدیم می کند. 《 اطلاعیه 》 نشست صمیمی مدیران شبکه سلامت سیما و مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت (اصلاح عادات غذایی کودکان) «کهیر و اگزما» «درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت

نظرات

مانده : (1000) حرف