اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

سه شنبه 15 مهر 1399

مراقب بادهای سرد پاییزی باشید

متخصص طب سنتی گفت : بادهای سرد پائیزی و غذاهای با طبع سرد و خشک در فصل پاییز بیماری زا هستند .

0

مراقب بادهای سرد پاییزی باشید

متخصص طب سنتی گفت : بادهای سرد پائیزی و غذاهای با طبع سرد و خشک در فصل پاییز بیماری زا هستند .

دکتر علیرضا یارقلی درباره توصیه های طب سنتی در پاییز گفت : طبع پاییز در طب ایرانی سرد و خشک است لذا باید از سردی ها و خشکی زاها دوری کنیم ضمن اینکه خوابیدن در مکان سرد و یا نوشیدن آب سرد در نیمه دوم سال منع می شود.

وی درباره غذاهای این فصل افزود : بهترین غذاهای این فصل غذاهای آبکی و خورشتی است. خورشتی هایی که در آن گوشت باشد و حداقل هفته ای دو سه بار میل شود .

دکتر یارقلی گفت : در نیمه دوم سال سیستم گوارش نیاز به تقویت دارد لذا صبحانه هایی همچون عدسی، حلیم ، فرنی ، مرباهای به و هویج و آش سبزی توصیه می شود اما نباید زیاده روی کنیم .

این پژوهشگر طب سنتی با توصیه بر اینکه مواد غذایی این فصل باید به طرف گرما و رطوبت برود، افزود: در این فصل از غذاهای سودازا مانند بادمجان پرهیز شود اما توجه داشته باشید مثلا برخی غذاها را باید با مصلح استفاده کرد ضمن اینکه باید توجه داشت عدسی با عدس پلو متفاوت است و یا اینکه مثلا جو مزاج سرد و خشک دارد اما ماءالشعیر طبی رطوبت بخش خوبی است.

دکتر یارقلی اضافه کرد: در نیمه دوم سال از فضای سرد و باد سرد دوری کنید، در محیط سرد نخوابید و حتما روپوش مناسب و سرپوش برای شبها انتخاب کنید.وی توصیه اکید کرد: حتما در نیمه دوم سال از خواب روز پرهیز کنید، در روزهای بلند نیمه اول سال برای تجدید انرژی خواب قیلوله داریم اما برای روزهای کوتاه خواب روز خوب نیست، مخصوصا خواب غروب که بسیار بد است .

دکتر یارقلی درباره دم نوش های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن گفت :برخی دم نوش ها مثل دم نوش تخم بالنگو و تخم بارهنگ کمک کننده است بدین صورت که سه چهارم لیوان آب -یک چهارم گلاب- یک قاشق مرباخوری تخم بالنگو و یک قاشق مرباخوری تخم بارهنگ با چند قطره زعفران این دم نوش را میل کرد. وی افزود: دم نوش گاوزبان و لیمو عمانی بدون شیرینی نیز به رفع بیماری های ویروسی و خستگی و کوفتگی کمک می کند همچنانکه دم نوش های عناب و آویشن به این صورت که 5 تا 10 عدد عناب با یک قاشق غذاخوری آویشن بجوشد و صاف شود و یا دم نوش بابونه و مرزنجوش -بابونه و بومادران بادرنجوبه و ورون برای تقویت سیستم ایمنی در برابر بیماری های ویروسی این فصل توصیه می شود .

دکتر یارقلی با توصیه به ورزش کردن در این فصل خاطرنشان کرد: بیماران متابولیکی همچون دیابتی ها و کسانی که فشار خون بالا دارند یکی از بهترین زمان ها برای ورزش کردنشان گرمای روز یعنی یکی دو ساعت بعدازظهر است .مصاحبه تلفنی دارد .

منبع خبرگزاری صدا وسیما

آخرین اخبار

"جریانِ خون سلامت در شریان معاونت صدا" «ماه ماه» مهمان رمضانی شبکه سلامت ساخت مستند خانه سلامت در یزد ویژه برنامه های شبکه سلامت در سالروز پیروزی انقلاب ۲۲ بهمن رونمایی از مجموعۀ «سلامت روان به زبان ساده» با همکاری شبکه سلامت و انتشارات سروش صورت گرفت «یلدای حال خوب»؛ ویژه‌برنامه زنده شب یلدا روی آنتن شبکه سلامت سریال جذاب کره‌ای "لبخند خورشید" از شبکه سلامت " طب در قاب" از شبکه سلامت قدردانی ۷۰ پزشک از برنامه مادر کودک در رسانه ملی گرامیداشت روز پزشک در شبکه سلامت ویژه برنامه های شبکه سلامت برای اربعین حسینی " ایرانِ جان؛ این بار از ایلام " شبکه سلامت سیما؛ به مناسبت "هفته سلامت" تقدیم می کند. 《 اطلاعیه 》 نشست صمیمی مدیران شبکه سلامت سیما و مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت (اصلاح عادات غذایی کودکان) «کهیر و اگزما» «درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی»

نظرات

مانده : (1000) حرف