خانم عبداللهی در نشست خبری در روز جهانی غذا
اهمیت تغذیه و الگوی غذا در پیشگیری از ابتلا به کرونا
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نقش تغذیه و اصلاح الگوی غذا در پیشگیری از ابتلا به کرونا و حتی کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری مهم است.
خانم زهرا عبداللهی در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی غذا برگزار شد، افزود: هر ساله در ۲۴ مهر روز جهانی غذا در دنیا برگزار میشود، اکنون در روز جهانی غذا ما و سایر کشورها در شرایط بحران بیماری کووید ۱۹ و شیوع آن قرار گرفته ایم، نقش تغذیه و اصلاح الگوی غذایی در پیشگیری از ابتلا به کرونا و حتی کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری بسیار مهم است و باید به این موضوع توجه شود.
وی ادامه داد: به مناسبت روز جهانی غذا، فائو و سازمان جهانی بهداشت به همه کشورها هشدار میدهد که در چنین شرایطی به دلیل تبعات اقتصادی کووید ۱۹ امکان افزایش خطر ناامنی غذایی و بروز کمبودهای تغذیهای وجود دارد بنابر این لازم است که اقدامات پیشگیرانه از کمبود غذایی انجام شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که در کشور ما اقدامات خوبی را دولت برای سوءتغذیه ناشی از کووید ۱۹ انجام داد، گفت: مهمترین بحث کنترل قیمت غذایی است تا مواد غذایی اساسی با قیمت مناسب در دسترس مردم قرار گیرد و الگوی غذایی صحیح به معنی رعایت تعادل و تنوع است، یعنی حتی با بودجه اندک از منابع موجود به نحو بهینه مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد تا مردم به سوءتغذیه از نوع لاغری و چاقی دچار نشوند.
خانم عبداللهی با بیان این که سوءتغذیه از نوع لاغری و یا چاقی میتواند شانس ابتلا به کرونا را بیشتر کند، گفت: توصیههای تغذیهای بسیار ساده، کاربردی هستند و با هر بودجه و منابع مالی میتوانند جایگزین غذاهای اصلی قرار گیرند تا نیازهای تغذیهای تأمین شود و مردم دچار مشکلات تغذیهای نشوند.
وی افزود: وقتی از جایگزینهای غذایی صحبت میشود انواع منابع پروتئین حیوانی و گیاهی را شامل میشود و حبوبات یک جایگزین بسیار مناسب پروتئینی محسوب میشود که منبع ارزانتری است و نیاز بدن به پروتئین را تأمین میکند و یا وقتی از سبزیها و میوهها صحبت میشود هر نوع سبزی و صیفی جات مناسب با فصل که در دسترس است باید مصرف شود، به دلیل این که آنتی اکسیدانها و ویتامینهای (سی) و (آ) که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند، تأمین میکند و از کرونا نیز جلوگیری میکنند.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با توجه به کووید ۱۹ نه تنها در ایران بلکه در کل جهان شاهد افزایش قیمت مواد غذایی هستیم و در نهایت کشورها باید اقدامات پیشگیرانه انجام دهند و خوشبختانه در ایران علاوه بر تشدید، نظارت و کنترل قیمتهای مواد غذایی به دست رئیس جمهور در حال اجراست.
خانم عبداللهی تأکید کرد: مادران باردار و کودکان زیر ۵ سال را که دچار سوءتغذیه هستند وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی شناسایی کرده است و این افراد تحت پوشش وزارت بهداشت قرار میگیرند تا سبد غذایی کامل با مکملهای ریزمغذی به رایگان در دسترس آنها قرار گیرد.
وی ادامه داد: هم اکنون در مناطق آسیب پذیر کشور برای حفاظت از کودکان ۲ تا ۵ سال برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و عفونتهای تنفسی مگادوز ۲۰۰ هزار واحدی
(آ) داده میشود تا از بروز مشکلات تغذیهای و سوء تغذیه به دلیل کووید ۱۹ و تبعات آن جلوگیری شود