ویروس نیپا در حدود بیست سال پیش از خفاشهای میوهخوار به انسان منتقل شده است. این ویروس کشنده با ایجاد عفونت در مغز باعث مرگ بیماران میشود و تا کنون راه درمان و واکسنی برای مقابله با آن تولید نشده است.
ویروس نیپا در سال ۱۹۹۸ در مالزی، به عنوان ویروسی که واکسن ندارد و ممکن است در جهان همه گیر شود در سازمان بهداشت جهانی به نام «نیپا» ثبت شد. ویروس نیپا که از خفاشهای میوهخوار به انسانها منتقل میشود، بین ۴۰ تا ۹۰ درصد موحب مرگ میگردد. در سال ۲۰۱۹ هجده نفر در هند به این ویروس مبتلا شدند که ۱۷ نفر آنها فوت کردند. این ویروس به مغز وارد میشود و با ایجاد عفونت در مغز و موجب سردرد، تب، تنگی نفس، گیجی، توهم و حالات بد روحی میگردد، در نهایت فرد پس از چند روز به کما میرود.
سازمان بهداشت جهانی در ابتدا این ویروس را یکی از ویروسهای خطرناک برای جامعهی بشریت خواند و کشف واکسن آن را در دستور کار اضطراری محققان خود قرار داد، ولی پس از حدود ۲۲ سال هنوز واکسنی برای درمان این ویروس کشف نشده است. گفته میشود که احتمال همهگیری این بیماری در جنوب و جنوب شرقی آسیا وجود دارد. دانشمندان دریافتند که داروهای هپاتیت سی میتواند در کاهش شدت، نرخ مرگ و میر بیماری ویروس نیپا کمک کند، ولی هنوز واکسن و راه درمانی برای این ویروس یافت نشده است. در واقع ۲۰ ویروس در جهان وجود دارند که کشنده شناخته شدند و نیپا یکی از این ۲۰ مورد است.
خبرگزاری میزان _ ایرنا -قطره