اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

شنبه 20 دی 1399

مصرف این مواد غذایی برای بیماران کلیوی ممنوع

دانشمندان می‌گویند به دلیل محدودیت‌هایی که بیماران کلیوی دارند، باید از رژیم غذایی خاصی پیروی کنند.

0

کلیه‌های اندام‌هایی لوبیایی شکل هستند که کارکردی ویژه در بدن دارند. آن‌ها وظیفه تصفیه خون، دفع مواد زائد مانند اوره، تولید هورمون، ایجاد تعادل در مواد معدنی، و تعادل در مایعات بدن را برعهده دارند.

عوامل خطرآفرین بسیاری وجود دارند که می‌توانند منجر به بیماری‌های مربوط به کلیه شوند. رایج‌ترین این عوامل شامل دیابت کنترل نشده و فشار خون بالاست. اعتیاد به مصرف مشروبات الکلی، بیماری‌های قلبی، هپاتیت سی و ایدز از دیگر عواملی است که می‌تواند باعث به خطر افتادن سلامت کلیه‌ها شود.

کسانی که دچار بیماری‌های کلیوی هستند باید از رژیم‌های غذایی خاصی پیروی کنند. به عنوان مثال، محدودیت‌های غذایی به میزان پیشرفتگی بیماری کلیوی افراد بستگی دارد. کسانی که در مراحل اولیه یک بیماری مزمن کلیوی قرار دارند باید از رژیم غذایی متفاوت تری نسبت به افرادی که دچار از کارافتادگی کلیه شده اند، پیروی کنند.

این افراد باید به میزان زیادی از «رژیم غذایی کلیه دوست» پیروی کنند که منجر به افزایش مواد شیمیایی خاص در خون نشود. برای مثال، افرادی که دچار بیماری‌های مزمن کلیوی هستند نمی‌توانند به صورت مناسب سدیم اضافی یا فسفر را از خون دفع کنند. به همین دلیل این افراد مستعد افزایش فشار خون هستند. از این رو، باید رژیم غذایی کم نمک و کم سدیم را برگزینند.

براساس برآورد دانشمندان، بیماران کلیوی باید مصرف سدیم و پتاسیم خود را به کمتر از ۲ هزار میلی گرم و مصرف فسفر را به کمتر از یک هزار میلی گرم کاهش دهند.

به همین دلیل متخصصان تاکید دارند این افراد باید از مصرف نوشابه‌ها خودداری کنند. آواکادو یکی از میوه‌های بسیار مغذی است، اما به دلیل آنکه دارای پتاسیم بالایی است، بیماران کلیوی نباید از این میوه استفاده کنند.

غذا‌های کنسرو شده به دلیل افزودنی‌هایی مانند سدیم برای این افراد مفید نیست همچنین اگر چه استفاده از غلات کامل مانند نان سبوس دار به افراد عادی پیشنهاد می‌شود، اما این مواد غذایی به دلیل غنی بودن از فسفر و پتاسیم برای بیماران کلیوی مفید نیست و این افراد بهتر است از همان نان سفید استفاده کنند.

برنج قهوه‌ای نیز به دلیل آنکه دارای سطح بالاتری از پتاسیم نسبت به برنج سفید است، برای بیماران کلیوی مناسب نیست. موز، لبنیات، پرتغال و آب آن، گوشت‌های فرآوری شده مانند سوسیس و همبرگر، ترشی، زیتون، زردآلو، سیب زمینی، گوجه، غذا‌های آماده و نیمه آماده، اسفناج، خرما، کشمش، آلو بخارا، چیپس و چوب شور از دیگر مواد غذایی هستند که افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی نباید آن‌ها را در رژیم غذایی خود قرار دهند.

بی تردید بسیاری از مواد غذایی ذکر نشده دارای خواص بی شماری برای افراد سالم است، اما به دلیل محدودیت‌هایی که بیماران کلیوی دارند برخی مواد غذایی مغذی مانند میوه‌ها نیز می‌تواند منجر به افزایش مواد شیمیایی خون آن‌ها شود.

منبع : برنا

آخرین اخبار

۷۹ بیمار دیگر، قربانی کرونا شدند/ انجام بیش از ۹ میلیون آزمایش تشخیصی در کشور چاقی و دیابت نوع ۲ مهمترین عوامل خطر برای ابتلا به کرونا نتایج مثبت واکسن ایرانی کرونا به آزمایش ها تامین واکسن کرونا از شرکت آسترازنکا صدور مجوز آزمایش انسانی واکسن کرونا در موسسه رازی جوازی برای برگزاری کنسرت‌ها صادر نکرده‌ایم/ جشنواره فیلم فجر با ظرفیت کم برگزار می‌شود هشدار وزارت بهداشت؛ شیوع فراگیر موج چهارم کرونا در کمین است ۷ درصد مبتلایان کرونایی کودکان هستند راهکارهای اساسی برای رهایی از رفلاکس معده تولد فرزندان در ایران کم شده است آمار مراجعان کرونایی با شیب ملایم‌تر در پایتخت رو به افزایش است تعداد دریافت کنندگان واکسن ایرانی کرونا به ۳۵ نفر می‌رسد آخرین آمار کرونا؛ فوت ۹۸ بیمار کووید۱۹ ۷ نشانه که خبر از اعتیاد به قند می‌دهد علل درد فک و راه‌های درمان آن تعیین شکل موها توسط فولیکول ۷ بلایی که تلفن‌های هوشمند به جانتان می‌اندازد ۶ اشتباه دارویی که سلامت کودکان را به خطر می‌اندازد ۷ نشانه تحلیل رفتن عضلات بدن ویتامین‌هایی که مانع پیشرفت پارکینسون می‌شوند ۱۰ راه حل خانگی و طبیعی برای افزایش وزن با کمبود دارو‌های مورد نیاز بیماران سرطانی مواجه هستیم حق تعیین تعرفه بخش خصوصی را به سازمان نظام پزشکی بازگردانید اختلالات اعصاب و روان در بیماران کرونایی بستری در بخش مراقبت‌های ویژه جراحی‌های زیبایی و پلاستیک در شرایط کرونا چگونه انجام می‌شود؟ آخرین آمار کرونا؛ جان باختن ۸۹ بیمار کووید۱۹ در شبانه روز گذشته تصمیم جدیدی در اعمال محدودیت تردد‌ها در نوروز نداریم فقط در حد ۵ روز ذخیره خونی داریم سرطان‌های دستگاه گوارش قابل پیشگیری هستند سن ابتلا به سرطان سینه در ایران کاهش یافته است آموزش همچنان باید به صورت مجازی باشد تاثیر واکسن های جدید بر ویروس جهش یافته کرونا اگر به سلامت ریه‌هایتان اهمیت می‌دهید حتما از این غذاها استفاده کنید کرونا در تلاش برای ماندن است فوت ۶۹ بیمار کووید۱۹ در شبانه روز گذشته هیچ شهری در وضعیت قرمز کرونایی نیست خواص عجیب مصرف پیاز قرمز در دوران کرونایی تشدید نظارت‌ها برای جلوگیری از موج جدید شیوع بیماری در کشور ضروری است کارمندان در سرویس بهداشتی محیط کار حتما از ماسک استفاده کنند اگر این چهار نشانه را دارید میزان قند خون شما بالاست! قاتل کبد چرب این رژیم غدایی موثر است تضمین سلامت روان با ۴ ماده غذایی ۴ بیماری مرتبط با چشم و علائم آن‌ها بهترین مواد غذایی برای زنان پس از زایمان از علائم مرگبارترین سرطان جهان چه می‌دانید؟ بدترین مواد غذایی که هم اینک باید مصرف آن‌ها را متوقف کنید ۷ نشانه که زنگ خطر مشکلات روده است چگونه با معاینه زبان متوجه ابتلای خود به کرونا شویم؟ خواص شگفت انگیز جو دوسر برای سلامت بدن تقدیر یگان حفاظت محیط‌زیست از مدیر شبکه سلامت و برنامه مثبت سلامت

نظرات

مانده : (1000) حرف

تمامی حقوق سایت محفوظ است . استفاده در جهت بهبود سلامت جامعه بلامانع است .