اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

شنبه 4 بهمن 1399

کارمندان در سرویس بهداشتی محیط کار حتما از ماسک استفاده کنند

سرویس بهداشتی یکی از مناطق آلوده در محیط کار است که کارمندان و کارکنان هنگام استفاده از آن باید حتما از ماسک استفاده کنند.

0

 رضا سعیدی، متخصص بهداشت محیط و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار برنا با اشاره به افزایش احتمال ابتلا به کرونا در محیط کار گفت: احتمال ابتلا به کرونا در محل کار زیاد است و کارمندان و کارکنان باید نکات بهداشتی ضروری را رعایت کنند چون اگر یک نفر در محیط کار آلوده باشد این پتانسیل را دارد که ویروس را به باقی افراد منتقل کند.

او طی توصیه ای به کارمندان افزود: طبیعتا شانس انتقال ویروس کرونا در محیط‌های کاری که تعداد کارمندان و مراجعه کنندگان کمی دارند، کمتر است اما در محیط‌هایی که تراکم جمعیت کارمندان و مراجعه کنندگان بالاست، شانس انتقال ویروس هم بیشتر است پس لازم است در محیط‌های کاری پرتراکم علاوه بر استفاده از وسایل حفاظت فردی چون ماسک و الکل از صفحات شفاف یا تلق استفاده شود تا ارتباط کارمندان با مراجعان به حداقل برسد و شانس انتقال ویروس کاهش پیدا کند.

سعیدی تصریح کرد: مدیران و صاحبان مشاغل باید توجه ویژه به سیستم تهویه داشته باشند و کارمندان نیز مدام دست‌های خود را مورد شست و شو قرار دهند.

این متخصص بهداشت محیط با بیان اینکه هیچ تفاوتی بین شستشوی دست با آب و الکل وجود ندارد، گفت: مقاومت ویروس کرونا دربرابر الکل پایین است و اگر الکل به اندازه کافی روی دست آغشته شده و افراد اجازه دهند به مرور زمان خشک شود، هیچ مشکلی وجود ندارد و همان کار شستشو با آب و صابون را انجام می‌دهد اما توصیه می‌شود اگر افراد به آب و صابون دسترسی دارند، دست‌های خود را با آن بشویند.

او درخصوص مکان‌های خطرناک در محیط‌های کاری اظهار کرد: آشپزخانه یا همان غذاخوری یکی از محیط‌های پرخطر در محل کار است چرا که در آن هم تجمع افراد وجود دارد و هم اینکه طبق ادعاهای اثبات نشده غذا هم می‌تواند ناقل بیماری باشد بنابراین به همین خاطر طبق قانون در این روزها غذاخوری‌ها باید تعطیل باشند هرچند که ممکن است برخی تخطی کنند و حدود 30_40 کارمندان که مجزا از یکدیگر کار می‌کند در غذاخوری دور هم جمع شده و ویروس را منتقل کنند.

سعیدی افزود: پیشنهاد می‌شود کارمندان میز خود را ضدعفونی کرده و سرجای خود غذا میل کنند یا اینکه با تعداد بسیار کم به صورت شیفتی در آشپزخانه یا غذاخوری غذای خود را میل کنند و از تجمع کردن بپرهیزند.

این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر استفاده از ماسک در سرویس بهداشتی محیط کار گفت: سرویس بهداشتی از دو راه می‌تواند ویروس کرونا را منتقل کند یکی اینکه ممکن است فرد آلوده دست به دستگیره‌ها، شیرهای آب و... بزند و نفر بعدی هم با دست زدن به آنها مبتلا به بیماری شود و راه دیگر محتمل هم از طریق ذرات معلق ویروس در هواست که ممکن است فرد مبتلا از طریق تنفس خود ذرات را در هوا پخش کرده باشد بنابراین سرویس بهداشتی نیز یکی از مناطق آلوده در محیط کار است که کارمندان و کارکنان هنگام استفاده از آن باید از ماسک استفاده کنند.

او عنوان کرد: سیستم تهویه در سرویس بهداشتی محیط‌های کاری باید مدام فعال باشد تا اگر ویروسی هم وجود دارد از طریق تهویه در یک محیط باقی نماند و این موارد (سیستم تهویه و استفاده از ماسک) در آسانسور هم باید حتما رعایت شود.

سعیدی در پایان افزود: عدم تجمع، شست و شوی مدام دست‌ها، استفاده مداوم از ماسک و تهویه مناسب چهار عنصر ضروری در محیط‌های کاری است که همگان باید رعایت کنند تا شانس انتقال ویروس کرونا به حداقل برسد.

منبع : برنا

آخرین اخبار

سریال جذاب کره‌ای "لبخند خورشید" از شبکه سلامت " طب در قاب" از شبکه سلامت قدردانی ۷۰ پزشک از برنامه مادر کودک در رسانه ملی گرامیداشت روز پزشک در شبکه سلامت ویژه برنامه های شبکه سلامت برای اربعین حسینی " ایرانِ جان؛ این بار از ایلام " شبکه سلامت سیما؛ به مناسبت "هفته سلامت" تقدیم می کند. 《 اطلاعیه 》 نشست صمیمی مدیران شبکه سلامت سیما و مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت (اصلاح عادات غذایی کودکان) «کهیر و اگزما» «درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت

نظرات

مانده : (1000) حرف