واکسن برکت و سینوفارم هر دو از یک پلتفرم ویروس ضعیف شده هستند
عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا: واکسن برکت و سینوفارم هر دو از یک پلتفرم ویروس ضعیف شده هستند. اگر اولین واکسن تزریق شده سینوفارم باشد، چون واکسن برکت از نظر ساختاری عین سینوفارم است میتوان از آن به عنوان دز دوم استفاده کرد.
به گزارش روابط عمومی شبکه سلامت:
به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت با اشاره به فراز و فرودهای ناشی از تاخیر در تامین واکسن از منابع خارجی، دکتر مینو محرز افزود: اگر اولین واکسن تزریق شده سینوفارم باشد، چون واکسن برکت از نظر ساختاری عین سینوفارم است میتوان از آن به عنوان دز دوم استفاده کرد. اگر واکسن اول نوع دیگری باشد، اتفاق خاصی رخ نمیدهد. اما ما میخواهیم این واکسنی که تزریق شده اثر داشته باشد. به همین دلیل تزریق دو واکسن با پلتفرم متفاوت، ممکن است که آن تاثیری را که انتظارش را داریم نداشته باشد.
محرز گفت: واکسن برکت و سینوفارم هر دو از یک پلتفرم ویروس ضعیف شده هستند، آسترازنکا یک مکانیزم دیگر دارد و آدنوویروسی است و در نتیجه نوع آن واکسن داخلی یک مقداری فرق میکند. اسپوتنیک هم مثل آسترازنکا است، البته نوع آدنوویروسهای این دو فرق میکند.
وی افزود: به همین دلیل اگر دز اول سینوفارم تزریق شده باشد، میشود دز دوم از واکسن برکت استفاده کرد. شاید مثلا آن شرکتی که قرار بوده دز دوم واکسن را از آن تهیه کنیم الان نمیتواند این دز دوم را به دست ایران برساند و یا صادرات واکسیناسیونش را متوقف کرده است تا به کشور خودشان برسند. واقعا الان تهیه واکسن از یک کشور دیگر کار سختی است.
این متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه هیچ واکسنی ایمنی ۱۰۰درصدی ایجاد نمیکند، گفت: برخی واکسنها تا ۸۵ درصد و برخی تا ۹۰ درصد ایمنی ایجاد میکنند، بنابراین احتمال ابتلای این افراد به کرونا وجود دارد.
خبرگزاری صدا وسیما