اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

دو شنبه 10 بهمن 1401

تغذیه سالم در پیشگیری از سرطان

برنامه ضربان همه روزی از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ به صورت زنده شبکه سلامت سیما پخش می شود.

1

تغذیه سالم در پیشگیری از سرطان

برنامه ضربان همه روزی از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ به صورت زنده شبکه سلامت سیما پخش می شود.

در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما مورخ ۱۱/۹ رضا همایونفر متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درخصوص تاثیر تغذیه سالم در پیشگیری از سرطان به گفت‌وگو پرداخت.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که آیا بین نوع تغذیه افراد و ابتلاء آنها به انواع سرطان ها، ارتباطی وجود دارد؟، گفت: با توجه به تحقیقات زیادی که در این زمینه صورت گرفته است، از ۳۰ تا ۴۰ درصد سرطان ها، میتوان با داشتن تغذیه صحیح پیشگیری کرد، این درصد پیشگیری در خصوص سرطان پستان و کولورکتال به ۶۰ الی ۷۰ درصد می رسد.

همایونفر گفت: سلول های بدن ما به طور مداوم در حال بازسازی و تکثیر هستند، در این بین، ممکن است نیز خطاهایی رخ دهد که به طور مداوم توسط سیستم ایمنی بدن تصحیح می گردد، اما اگر به دلایلی همچون تشعشعات، امواج الکترومغناطیسی و سموم موجود در هوا آب و یا غذا، مواد سمی وارد سلول شود، تکثیر این سلولها از کنترل خارج میشود،بنابراین افراد می توانند با داشتن رژیم غذایی صحیح، از ورود این سموم به بدن جلوگیری کنند و یا حتی با خنثی کردن این سموم در بدن، بتوانند جلوی اثرات مخرب این مواد را بگیرند.

این متخصص تغذیه در پاسخ به این سوال، که آیا رژیم غذایی صحیح، تنها از بروز انواع سرطانها پیشگیری کند؟، گفت: خیر، سبک زندگی سالم و از جمله تغذیه سالم، نه تنها از بروز سرطانها پیشگیری میکند، بلکه در جلوگیری از بروز انواع بیماری ها از جمله: بیماری های قلبی عروقی، دیابت و....، اثرگذار است.

وی یادآور شد: برای پیشگیری از بروز انواع سرطان ها، به غیر از داشتن تغذیه سالم، جلوگیری از «اضافه وزن» که یکی از عوامل خطرساز بروز سرطان محسوب می‌شود، ضروری است. در مطالعات حیوانی که بر روی موش‌ها انجام گرفته است، به این نتیجه رسیده اند: اگر مواد غذایی شامل انرژی کمتر، به این موشها خورانده شود، بروز تومورها در این موشها کمتر خواهد بود.بنابراین بحث کنترل انرژی ورودی به بدن، در جلوگیری از بروز سرطانها نقش بسیار مهمی دارد.

همایونفر ادامه داد: بدین ترتیب باید غذاهایی مصرف کنیم که احتمال چاق شدن را کاهش دهند، افزایش مصرف، از هر نوع منبعی که باشد، باعث به هم خوردن میزان دریافت انرژی و همچنین سوخت و ساز آن میشود، که چاقی را به دنبال خواهد داشت. مصرف هر ماده غذایی بیشتر از نیاز، دردسرساز خواهد بود، بطوری که اگر دریافتی انرژی بیش از میزان سوختن انرژی باشد، چاق کننده است.

کارشناس برنامه با تاکید بر اینکه، محتوای انرژی انواع شیرینی ها بسیار بیشتر از دیگر خوراکی هاست، گفت: میزان انرژی موجود در سبزی ها و میوه ها، یک دهم انواع شیرینی هاست، او تاکید کرد: از شیرینی ها که حاوی قندهای ساده هستند، کمتر مصرف کنیم و با خوردن بیشتر سبزیجات و میوه ها، انرژی کمتری دریافت کنیم و همچنین سیر تر بمانیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، یک بشقاب غذایی سالم روزانه را شامل۴ قسمت دانست و گفت: نصف این بشقاب باید شامل سبزیجات باشد، یک چهارم آن لبنیات و یک چهارم بقیه شامل بقیه دیگر گروههای غذایی باشد. وی رژیم غذایی ضد سرطان را، مبتنی بر رژیم غذایی با مصرف سبزیجات بیشتر دانست. همچنین افراد را به مصرف کمتر گوشت قرمز توصیه کرد و حبوبات را جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز دانست.

 

این متخصص تغذیه افزود: روش آماده کردن گوشت، بسیار مهم است:گوشت هایی که در معرض مستقیم حرارت زیاد قرار گیرند، با ایجاد یک ماده سمی، سرطان زا می شوند، او همچنین به نحوه طبخ کباب به دلیل وجود شعله مستقیم آتش، به عنوان یک منبع مهم سرطان زا اشاره کرد.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال، که مصرف کدام نوع از مواد غذایی، پیشگیری کننده از سرطان می باشند؟، گفت: سبزیجات، انواع کلم و بخصوص کلم بروکلی، به خاطر دارا بودن ترکیبات سولفورافان، در بحث پیشگیری از سرطان بسیار قوی عمل می کنند، وی همچنین از ماده معدنی سلنیوم که در بحث جلوگیری از انواع سرطان ها بسیار موثر عمل می‌کند، نام برد. سلنیوم در غلات و سبزیجات بیشتر دیده میشود (دانه آفتابگردان از میزان قابل توجهی سلنیوم برخوردار است).

این متخصص تغذیه یادآوری کرد: یکی از سالم ترین گزینه های پروتئینی ماهی ها و آبزیان هستند، اسید های چرب امگا۳ موجود در غذاهای دریایی در بحث پیشگیری از سرطان ها بسیار حائز اهمیت هستند، او همچنین به روغن کلزا، گردو، دانه چیا و سبزی خرفه، به عنوان منبع غنی از امگا۳، نام برد.

این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال، که آیا رژیم غذایی بدون نان و برنج، رژیم مناسبی است؟، گفت: خیر، بهتر است، سهم آنها را کم کرد و حتی المقدور از غلات به جای آنها استفاده کرد، اما حذف کامل آنها صحیح نمی باشد، زیرا در این هنگام، فرد برای جبران سیری به سمت شیرینی‌ها متمایل می‌شود که در درازمدت آسیب‌زا خواهد بود.

 

آخرین اخبار

«جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت اثر انگشت برنامه ای متفاوت بیماری صدف حوادث چشمی اختلالات خلق و خو در بارداری

نظرات

مانده : (1000) حرف