کارشناس برنامه با بیان این مطلب که شیوع یبوست در همه گروههای سنی از کودکان تا سالمندان مشاهده میشود، گفت: متاسفانه سبک زندگی صنعتی، عامل شیوع بیشتر یبوست در بین گروههای سنی مختلف در شهرهای بزرگ است.
وی ادامه داد: سبد غذایی خانواده ها در گذشته، بیشتر با آش، سوپ، خورشت و انواعغذاهای آبکی همراه بوده است، در صورتیکه امروزه با مصرف بیشتر غذاهای خشک از جمله: فست فودها و مصرف کمتر فیبرها، با بروز بیشتر یبوست در افراد روبرو هستیم.
میهمان برنامه یادآور شد: متاسفانه امروزه مردم بیشتر میوهها را پوست کنده میخورند که یکی دیگر از دلایل بروز یبوست در افراد است، وی توصیه کرد: حتی الامکان میوههایی مانند: سیب و خیار را با پوست بخورید، زیرا به دفع بهتر و راحت تر مدفوع کمک میکند. همچنین افزود: امروزه به اشتباه غلات به صورت پوست کنده مصرف میشوند، در صورتی که سبوس منبع سرشاری از ویتامینهای گروه B است و با جدا کردن پوست غلات، خود را از این منبع تغذیه ای مهم محروم میسازند.
این متخصص طب سنتی افزود: خاصیت غذایی نانهای تیره به دلیل وجود سبوس، بسیار بیشتر از غلات بدون سبوس است و به افراد توصیه کرد: حتما در وعده های غذایی خود از نانهای سبوس دار استفاده کنید. وی همچنین کاهش تحرک و فعالیت بدنی را از دیگر دلایل ابتلا به یبوست دانست و گفت: متاسفانه الگوی زندگی بی تحرک به فرزندان نیز منتقل شده است، زندگی آپارتمان نشینی، استفاده از آسانسور و تکنولوژیهای مختلف، باعث کاهش تحرک در همه گروههای سنی شده است.
ابراهیم خادم افزود: خواب عامل مهم دیگری در فرایند گوارش افراد است، در مکتب طب ایرانی اعتقاد بر این است که: خواب باعث هضم، جذب و دفع خوب از سیستم گوارشی میشود. وی با توجه به اینکه در طب ایرانی، پایه و اساس درمان بر مبنای مزاج است، به افرادی که مزاج خشک دارند( گرم و خشک، سرد و خشک) و زمینه و استعداد ابتلا به یبوست را دارند، گفت: آگاه باشید: که علاوه بر عوامل محیطی, نوع مزاج شما در ابتلا بیشتر به یبوست تاثیرگذار است.