اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

شنبه 21 تیر 1399

ضرورت سلامت و ایمنی غذاها برای پیشگیری از کرونا

گرچه استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی از اصول مهم پیشگیری از کرونا است اما باید از سلامت مواد غذایی نیز اطمینان حاصل شود،

ضرورت سلامت و ایمنی غذاها برای پیشگیری از کرونا

کارشناس بهداشت محیط گفت: گرچه استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی از اصول مهم پیشگیری از کرونا است اما باید از سلامت مواد غذایی نیز اطمینان حاصل شود، زیرا ویروس کرونا به سرعت از طریق غذا به بدن نفوذ می‌کند.

به گزارش روابط عمومی شبکهسلامت عباس رضوانی گفت: باید قبل از مصرف مواد غذایی بویژه غذاهای آماده از سالم بودن آنها اطمینان پیدا کنید، زیرا باکتری‌ها و ویروس‌های بیماری‌زا سریع در این غذاها رشد می‌کنند.

وی ادامه داد: باید دست‌ها را قبل، حین و بعد از تهیه غذا، بعد از دست زدن به گوشت خام، مرغ، غذا های دریایی یا عصاره آن‌ها یا تخم‌مرغ‌های خام، قبل از غذا خوردن، بعد از استفاده از توالت، بعد از تعویض پوشک یا تمیز کردن کودکی که از توالت استفاده کرده، پس از تماس با حیوان، خوراک دام یا زباله‌های حیوانات، بعد از لمس زباله، قبل و بعد از مراقبت از کسی که بیمار است، قبل و بعد از درمان بریدگی یا زخم، بعد از سرفه یا عطسه شست.

این کارشناس بهداشت محیط تصریح کرد: تخته‌های برش، ظروف، وسایل آشپزی و بشقاب را با آب گرم و صابون بشویید و بعد از با آنکه گوشت خام، مرغ، غذاهای دریایی یا تخم‌مرغ‌ها تماس داشته‌اند و پارچه‌های مربوط به ظروف را بعد از استفاده با آب گرم با ماشین لباسشویی بشویید، گوشت خام را از میوه، سبزیجات و دیگر غذاها دور نگه دارید. گوشت پخته را در یک سینی تمیز بگذارید نه در ظرفی که در کنار آن گوشت خام وجود دارد و آلودگی‌ها را جابجا نکنید.

به گفته وی، تمام بشقاب، ظروف و تخته‌های برش را که گوشت خام، مرغ، غذاهای دریایی یا تخم‌مرغ را لمس کرده‌اند قبل از استفاده مجدد کاملاً بشویید. از آب گرم و صابون استفاده کنید، در خانه، گوشت خام، مرغ و غذاهای دریایی را در ظروف یا کیسه‌های پلاستیکی بسته‌شده قرار دهید و اگر قصد ندارید طی چند روز از آن‌ها استفاده کرده، آن‌ها را منجمد کنید.

رضوانی اضافه کرد: گوشت، مرغ، ماهی و تخم‌مرغ را کاملاً بپزید، غذا زمانی سالم پخته می‌شود که دمای داخلی آن به حدی برسد که عواملی که باعث بیماری می‌شوند از بین رفته باشند. از دماسنج مواد غذایی استفاده کنید تا مطمئن شوید غذا سالم است.

وی خاطرنشان کرد: اگر بلافاصله بعد از پخت‌وپز غذا سرو نمی‌کنید، با استفاده از منبع حرارتی مانند ظرف مخصوص گرم کردن، یا دمای ملایم اجاق‌گاز، آن را در دمای مناسب نگه‌دارید.

این کارشناس با بیان اینکه باقیمانده غذا را داخل یخچال نگهداری شود، افزود: میوه برش زده و سبزیجات را در دمای اتاق به مدت طولانی نگه ندارید و مواد غذایی را به‌درستی منجمد و یا سرد کنید و در مدت ۲ ساعت مواد غذایی قابل فساد را در یخچال نگهدارید زیرا باکتری‌هایی که باعث مسمومیت غذایی می‌شوند به‌سرعت بین ۴ درجه و ۶۰ درجه سانتی‌گراد تکثیر می‌شوند.

رضوانی افزود: غذاها را در ظرف مناسب که هوا در آن نفوذ نمی‌کند بسته‌بندی کنید، این روش به عدم ورود باکتری‌ها، حفظ رطوبت و نگرفتن بوی سایر مواد غذایی کمک می‌کند و سپس آن‌ها را به‌سرعت در یخچال یا فریزر انتقال دهید، مواد غذایی منجمد در صورتیکه مدت‌زمان نگهداری طولانی شود طعم و رطوبت آن تغییر می‌کند.

به گفته وی، هرگز مواد غذایی فریز شده را برای یخ‌زدایی روی پیشخوان نگذارید و امن‌ترین راه برای یخ‌زدایی گوشت، مرغ و غذاهای دریایی در یخچال است، انجماد میکروب‌های مضر را از بین نمی‌برد.

وی تصریح کرد: برای جلوگیری از رشد باکتری‌ها، خنک کردن مواد غذایی بسیار مهم است تا در سریع‌ترین زمان ممکن به دمای مطمئن یخچال و فریزر چهار درجه سانتی‌گراد یا کمتر برسد. برای این کار مقدار زیادی مواد غذایی را در ظروف کم‌عمق تقسیم کنید.

منبع: ایرنا

آخرین اخبار

روند بستری بیماران کرونایی در بیمارستان‌ها نگران کننده است به صفر رسیدن مرگ ناشی از کرونا روند نزولی کرونا دربسیاری از استان‌ها فوت ۱۶۱ بیمار کووید۱۹ در شبانه روز گذشته فعالیت 912 دانشجوی پرستاری در بحران کووید 19 وقتی آمار کرونا در شب‌های قدر بالا نرفت، چرا اینقدر به هیأت‌ها سخت می‌گیرید؟ ابلاغ مجازات‌ها برای متخلفان پروتکل‌های بهداشتی هشدار برای کووید ۱۹ ؛ مبارزه نفس‌گیر با کرونا در هرمزگان به روایت تصویر برگزاری آیین‌های محرم با رعایت شیوه نامه‌ها نکات ضدکرونایی جهت تهویه هوا در خودروهای شخصی علائم ناشایع کرونا/ دیر به بیمارستان مراجعه نکنید! غذاهای سرشار از فیبر به مبارزه با آسم و کرونا کمک می کنند مباهله؛ از با شکوه‌ترین وقايع تاریخ اسلام تاثیر لغو طرح ترافیک بر آمار کرونا ؟ افزایش ۱۰ درصدی میزان ترخیص بیماران کرونایی همکاری رسانه با هیئاتی که دستورات بهداشتی را رعایت کنند آزمون سراسری با رعایت پروتکل بهداشتی برگزار می‌شود آغاز آموزش تلویزیونی از ۱۵ شهریور داوطلبان مبتلا به کرونا در خوداظهاری سازمان سنجش شرکت کنند واکسن‌ کرونای ایرانی تست‌های انسانی را پاس کرد پروتكل هاي بهداشتي محرم برای کرونا خطر بروز علائم شدیدتر کووید-۱۹ در بیماران مبتلا به بیماری های غیرواگیر یک رژیم غذایی برای زنان باردار برای پیشگیری از کرونا اگر می‌خواهید لاغر شوید این وعده غذایی را حذف نکنید کرونا و ماه محرم و ارتباط موثر و الزامات آن بیانیه مشترک وزرای بهداشت و علوم در خصوص کنکور سراسری/ کنکور در تاریخ مصوب قبلی برگزار می شود دستورالعمل ستاد کرونا برای مراسم های عزاداری محرم و صفر طبق پروتکل های بهداشتی اعلام شد. برگزاری آیین های محرم با رعایت شیوه نامه های بهداشتی وضعيت كرونا در استان یزد و عوامل تعيين كننده اجتماعي سلامت اطلاعیه مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص برگزاری کنکور سراسری آمار جهانی کرونا علت ایجاد "فیبروم رحمی" چیست+ راهکار درمانی طب سنتی فوت ۱۸۹ نفر در ۲۴ ساعت گذشته​​​​​​​ شمار مبتلایان به کرونا از ۲۰ میلیون نفر گذشت تغذيه در نوجوانان، کاهش اضطراب داوطلبان و سامانه ١٤٨٠ سنجش میزان رضایت مبتلایان به کووید 19 از خدمات درمانی ارائه شده آخرین آمار کرونا در کشور| فوت ۱۶۳ نفر در ۲۴ ساعت گذشته نذر خون در محرم و صفر؛ درخواست سازمان انتقال خون از هموطنان الزامات طرح فاصله گذاری پویا چیست؟ آیا بیماری لثه در تشدید کرونا موثر است؟ خبرنگاران چگونه استرس‌های خود را مدیریت کنند؟ اگر می‌خواهید دندان‌هایتان سالم بمانند به این ۹ توصیه عمل کنید ۳ ماده غذایی جادویی برای درمان درد مفاصل میان وعده‌های مفید در ایام کرونایی کدامند حداقل تا شش ماه دیگر با کرونا درگیر هستیم شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا از ۵ میلیون نفر گذشت واکسن کرونا روی افراد چاق جواب نمی‌دهد قرارداد ۱۹۱۹؛ تحقق بخشیدن حقارت عمومی مسافران عامل اصلی انتقال کرونا

نظرات

مانده : (1000) حرف

تمامی حقوق سایت محفوظ است . استفاده در جهت بهبود سلامت جامعه بلامانع است .