اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

دو شنبه 5 آبان 1399

تغذیه مناسب بیماران مبتلا به کرونا چیست؟

در دوران شیوع ویروس کرونا بسیار مهم است که بیماران مبتلا به کرونا چه مواد غذایی را مصرف کنند تا روند بهبود تسریع یابد و چه مواد غذایی را مصرف نکنند تا روند بیماری آنها شدت نگیرد.

2

تغذیه مناسب بیماران مبتلا به کرونا چیست؟

در دوران شیوع ویروس کرونا بسیار مهم است که بیماران مبتلا به کرونا چه مواد غذایی را مصرف کنند تا روند بهبود تسریع یابد و چه مواد غذایی را مصرف نکنند تا روند بیماری آنها شدت نگیرد.

تغذیه نقش مهمی در بهبود و یا تشدید بیماری‌ها دارد، چرا که با تغذیه مناسب می‌توان سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد تا بتواند با عوامل بیمای‌زا مانند کرونا ویروس بهتر مبارزه کند، اگر تغذیه فرد به گونه‌ای باشد که سیستم ایمنی بدن تضعیف شود، قطعاً کرونا ویروس به راحتی می‌تواند بر سیستم ایمنی بدن غلبه کند و با شدت بیشتری فرد را درگیر کند، برای آگاهی از نوع تغذیه بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در دوران کرونا، تقویت سیستم ایمنی بدن در این دوران، مصرف ویتامین‌ها و پروتئین‌ها برای بیماران مبتلا به کووید ۱۹ با حسن انتظاری، رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت‌وگویی داشته‌ایم که شرح آن را در ادامه می‌خوانید:

چه توصیه‌ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا دارید؟

در دوران کرونا سیستم ایمنی بدن باید هدایت شده عمل کند و باید به بدن کمک کنیم تا این سیستم با قدرت بیشتری در دوران کرونا عمل کند، در این دوران هم افراد سالم و هم افرادی که به کرونا مبتلا شده‌اند نباید سیگار و قلیان مصرف کنند، چرا که دستگاه تنفس را به شدت تحریک می‌کند و برای بدن مضر است. در روزهای سرد سال با پدیده آلودگی هوا بیشتر روبرو هستیم و بهتر است خود را در معرض هوای آلوده قرار ندهیم، همچنین علاوه بر پرهیز از مضرات در دوران کرونا، بهتر است از گرفتن رژیم‌های لاغری سخت نیز خودداری کنیم تا سیستم ایمنی بدن ضعیف نشود، البته در این دوران علاوه بر تغذیه صحیح، رعایت نکات بهداشتی مقابله با شیوع کرونا نیز بسیار مهم است و باید رعایت شود.

افراد مبتلا به کرونا از مصرف چه مواد غذایی باید پرهیز کنند؟

بهتر است از مصرف غذاهای سنگین مانند کالباس و سوسیس و آش‌های سنگین که هضم آن دشوار است پرهیز شود، مصرف غذاهای پرچرب و یا سرخ کرده مانند سیب زمینی سرخ شده، پنیر پیتزا و انواع کوکو، انواع فست‌فودها و غذاهای آماده فرآوری شده، مصرف نمک و شوری‌ها و غذای کنسروی شور، فلفل، انواع سس‌های تند، مواد غذایی شیرین، آبمیوه‌های صنعتی، نوشابه‌های گازدار، شکر، مربا و قند، باید برای بیماران مبتلا به کرونا ویروس محدود شود و مصرف موارد گفته شده توصیه نمی‌شود و تمام این موارد باید با مشورت پزشک معالج و متخصص تغذیه انجام شود.

استفاده از ترشی‌ها و سرکه که سبب خشکی دستگاه تنفس و تحریک آن می‌شود باید به صفر برسد و مصرف آن برای بیماران مبتلا به کرونا ویروس ممنوع است و تداوم محدودیت‌ها و رژیم غذایی ویژه در افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، فشارخون بالا و … دارند، نیز باید رعایت شود.

توصیه شما در خصوص رعایت نکات تغذیه‌ای به افراد مبتلا به کرونا چیست؟

قبل از هر چیزی باید افراد با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مقابله با شیوع کرونا، فاصله گذاری اجتماعی و ماسک زدن از ابتلاء به کرونا ویروس پیشگیری کنند، اما اگر مبتلا شدند، یادمان باشد که افراد مبتلا به کرونا به شدت بی‌اشتها هستند و محدودیت‌های شدید می‌تواند بی‌اشتهایی را تشدید کند و بیماران کرونایی برای بهبودی کامل و بازگشت به سلامتی، باید از مواد غذایی سالم خانگی استفاده کنند، رعایت نکات تغذیه‌ای احتمال ابتلاء افراد به بیماری را کاهش می‌دهد و در صورت ابتلاء مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها به ویژه بیماری کرونا را افزایش پیدا می‌دهد.

نکته مهم درباره بیماران مبتلا به کرونا ویروس کمبود مواد غذایی مهم، ویتامین‌ها، پروتئین و انرژی در بدن است و مواد غذایی که در دوران ابتلاء به کرونا مصرف می‌شود باید متنوع و مختلف باشد. مصرف میوه‌ها در دوران ابتلاء به بیماران توصیه می‌شود و باید میوه‌های سرشار از ویتامین‌ها را در برنامه غذایی افراد مبتلا به کرونا گنجانده شود، در روزهای کرونایی خوردن میوه‌ها نباید فراموش شود و حتی در صورت بی‌اشتهایی روزانه حداقل یک یا دو واحد میوه و سبزیجات مصرف شود.

مصرف کدام دسته از پروتئین‌ها و ویتامین‌ها برای بیماران مبتلا به کرونا ضروری است؟

مصرف پروتئین و ویتامین در تقویت سیستم ایمنی بدن افرا مبتلا به کرونا ویروس بسیار حائز اهمیت است و فرد بهتر می‌تواند با بیماری کرونا مقابله کند، پروتئین به طور صد درصد برای سیستم دفاعی بدن لازم است، تخم مرغ نیز حاوی پروتئین بسیار بالایی است، درصد پروتئین لبنیات کم چرب تفاوتی با لبنیات پرچرب ندارد و در دوران ابتلاء به کرونا مصرف لبنیات مانند ماست و دوغ کفیر و پنیر سفت توصیه می‌شود و بهتر است بیماران کرونایی از منابع غذایی دارای ویتامین A از جمله هویج، کدو حلوایی و سبزی‌های دارای برگ سبز تیره مثل اسفناج و کاهو و آب فراوان استفاده کنند، همین طور منابع ویتامین C مثل گوجه‌فرنگی و مرکبات، مکمل‌های ویتامین D، منابع پروتئین از جمله گوشت قرمز، تخم‌مرغ، ماهی و حبوبات برای بیماران مبتلا به کرونا بیشتر مورد تاکید است.

تمام ویتامین‌ها برای بدن و مبارزه با کرونا مورد نیاز است و در اپیدمی کرونا مصرف ویتامین D بیشتر از قبل توصیه می‌شود، اما نباید خوردن این ویتامین از سطح عادی مصرف بالاتر برود، اکثر کمبود ویتامین‌ها در بدن خطر ابتلاء به کرونا را افزایش می‌دهد و با مصرف صحیح ویتامین‌ها و دستور پزشک می‌توان به تقویت سیستم ایمنی بدن افراد مبتلا به کرونا ویروس کمک شایانی کرد. همه سبزیجات و میوه‌ها منابع غنی ویتامین C هستند و باید به اندازه کافی مصرف شوند تا میزان ویتامین‌ها در بدن به حد نرمال برسد، مصرف ویتامین‌های ضروری برای بیماران مبتلا به کرونا باید تحت نظر پزشک متخصص باشد و خودسرانه انجام نشود.

افزایش خوردن مایعات چه کمکی به بیماران مبتلا به کرونا می‌کند؟

حجم مایعات بدن یکی از بهترین موادی بوده که می‌تواند سموم را از بدن را دفع کرده و به دفع باکتری‌ها و ویروس‌ها کمک می‌کند و آنتی بادی‌های بدن و سلول‌های گلبول سفید در بدن با حجم آب کافی قادر به دفاع از سیستم ایمنی بدن هستند، اگر بدن دچار کم آبی شود، قطعاً نمی‌تواند رشد کند و قدرت سیستم دفاعی و ایمنی بدن نیز کم خواهد شد، بنابراین حجم زیاد مایعات، روزانه باعث دفع یک تا سه لیتر حجم ادرار از بدن می‌شود و حتماً لازم نیست که مایعات مصرفی در دوران ابتلاء فقط آب باشد و می‌توان غذاهای آب دار، میوه‌های آبدار و سبزیجات آبدار را در برنامه غذایی روزانه بیمار گنجاند.

معمولاً بیماران در ایام نقاهت بیماری و اوایل دوران بعد از بهبودی کم اشتها شده و بدن آنها ضعیف‌تر می‌شود. در این ایام می‌توانند از آبمیوه طبیعی استفاده کنند و بیماران بهبود یافته از کرونا بعد از به دست آوردن بهبودی کامل می‌توانند مواد غذایی را مانند افراد عادی مصرف کنند تا بدن سلامتی کامل خود را به دست آورد.

آیا مصرف آجیل‌ها برای بیماران مبتلا به کرونا مفید است؟

مصرف آجیل‌های خام و مغزیجات مانند مغز بادام، گردو و پسته و خشکبار برای بیماران مبتلا به کرونا ویروس مؤثر است و می‌توان به غذای آن‌ها مقداری گردوی پودر شده که دارای کالری، پروتئین و چربی است اضافه کرد تا بدن آن‌ها تقویت شده و کالری از دست رفته بدنشان تأمین شود و مصرف مقدار کمی زنجبیل، آویشن برای کنترل سرفه و خلط و زردچوبه برای کم کردن التهاب در بیماران کرونایی مفید است.

ایمنا

برچسب ها :

آخرین اخبار

تدوین دستورالعمل ‌های مراقبت از معلولین در دوران کرونا پیش خرید 16 میلیون و 800 هزار دوز واکسن از کواکس فوت ۳۶۲ بیمار کووید۱۹ در شبانه روز گذشته در کشور تلف شدن دو نهنگ در سواحل جزیره کیش تامین اعتبار استخدام 30هزار نیروی انسانی جدید انجام شد شهرهای با وضعیت قرمز با تداوم همکاری مردم به سرعت به شرایط مناسب‌تری وارد می‌شوند پیام وزیر بهداشت به مناسبت روز جهانی افراد دارای ناتوانی اجازه نمی دهم کوچکترین توقفی در ارائه خدمات مربوط به اچ‌آی‌وی در کشور ایجاد شود فوت ۳۸۲ بیمار کووید۱۹ در کشور جلوگیری از حضور همراهان بیمار در تمامی بخش های بیمارستانی آمادگی بنیاد مستضعفان برای همکاری در طرح شهید قاسم سلیمانی مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منصوب شد مبارزه با کرونا بدون یاری رسانه ها امکان پذیر نیست تمديد اعتبار دفترچه هاي بيمه سلامت تا يكم فروردين ١٤٠٠ خطر بی تحرکی فیزیکی در دوران کرونا فوت ۳۷۱ بیمار کووید۱۹ در کشور نشانه های موفقیت طرح محدودیت های کرونایی آشکار شده است پیک زمستانی پیش رو است، در نظارت ها مماشات نکنید مرگ ناشی از کرونا به کمتر از 400 نفر در روز رسید/ مردم کاهش آمار فوتی را به منزله عادی انگاری اوضاع تلقی نکنند پیام تبریک مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی به مناسبت روز جهانی معلولین ابلاغ دستورالعمل اجرایی آیین نامه فعالیت فعالان حوزه طب سنتی و فروش گیاهان دارویی؛ به زودی ضرورت آموزش خودمراقبتی به دانش آموزان شناسایی 12950 بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ باید در مدرسه به مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت توجه کنیم جلسه شورای ناظرین طرح شهید قاسم سلیمانی برگزار شد شعار و اهداف روزجهانی ایدز اعلام شد رزرو یا مصرف خون در سزارین های غیراورژانسی تخلف است حضور ایران در دوازدهمین نشست سالانه شبکه بین‌المللی نظارتی حوزه داروهای گیاهی سازمان جهانی بهداشت فوت ۳۹۱ بیمار کووید۱۹ در کشور/ انجام بیش از ۶ میلیون آزمایش تشخیص کرونا تا کنون ایجاد محدودیت راهکار اصلی مقابله با کرونا نیست، همه باید پروتکل‌های بهداشتی را به صورت کامل رعایت کنیم خروج ۸۷ شهر از وضعیت قرمز کرونا پیام تسلیت مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در پی ترور شهید فخری زاده راه اندازی پایگاه های جدید مراقبت در تهران و البرز به منظور افزایش تست ها ضرورت مقابله با عوارض زایمانهای تقویمی و زودرس شناسایی ۱۳۹۶۱ بیمار جدید کووید۱۹ در کشور شناسایی ۱۳۸۴۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور/ ۵۸۳۲ بیمار در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند برگزاری نشست هم اندیشی اعضای هیات علمی و دانش آموختگان دکترای اخلاق پزشکی کشور جلسه قرارگاه مقابله با کرونا در وزارت بهداشت برگزار شد رعایت پروتکل های بهداشتی به ۹۰ درصد رسید آیا افرادی که در منزل از بیماران مبتلا به کووید 19 مراقبت می‌‌کنند، به انجام آزمایش یا قرنطینه نیاز دارند آیا مشتقات گیاه کانابیس (ماری‌جوانا یا حشیش) در مقابله با کرونا موثر است آیا واکسن سه گانه ام ام آر (سرخک، سرخجه و اوریون) می تواند عوارض کووید-19 را کاهش دهد رعایت پروتکل های بهداشتی به ۹۰ درصد رسید شیوع آنفلوانزای پرندگان وحشی در کشور نشست تخصصی طب سنتی در پنجمین کنگره بین ‌المللی یوسرن برگزار شد آمادگی هتل های ایرانگردی و جهانگردی برای همکاری با طرح شهید حاج قاسم سلیمانی فوت ۴۸۳ بیمار کووید۱۹ در کشور/ مجموع مبتلایان به ۸۸۰ هزار نفر رسید برگزاری اولین جلسه امور پشتیبانی طرح آموزش، بیماریابی و جداسازی مدیریت کرونا (طرح شهید حاج قاسم سلیمانی) تشریح چگونگی حمایت معیشتی کرونایی دولت این ترکیب در رشد قد کودکان جادو می‌کند

نظرات

مانده : (1000) حرف

تمامی حقوق سایت محفوظ است . استفاده در جهت بهبود سلامت جامعه بلامانع است .