اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

یک شنبه 23 آذر 1399

۱۳ ترفند آشپزی برای سالم‌تر کردن غذا‌ها

اگر به دنبال روش‌هایی برای سالم و راحت‌تر کردن پخت و پز خود هستید، چند ترفند آشپزی سالم وجود دارد.

1

آماده کردن غذا در خانه، گام اصلی کاهش وزن است. خوشبختانه تهیه غذا‌هایی که هم خوشمزه هستند و هم سالم و مانع افزایش وزن، کار چندان دشواری نیست. در این گزارش ۱۴ ترفند پخت و پز بهتر و سالم‌تر و آماده‌سازی آسان‌تر را می‌خوانیم.

۱. طعم‌دهی

زمان نمک زدن به غذا‌ها به اندازه مقدارش اهمیت دارد. مرغ را تا ۸ ساعت قبل از طبخ نمک بزنید که خوب به درونش نفوذ کند. برعکس، زود نمک زدن به گوشت قرمز باعث سفت شدن آن می‌شود. بهترین زمان برای نمک زدن گوشت قرمز آخر فرایند پخت آن است.

۲. جبران اشتباه

نمک غذایتان زیاد شده؟ کمی سرکه به غذا اضافه کنید. فلفل زیاد زده‌اید؟ اگر با طعم شیرین مشکل ندارید، مقدار کمی عسل به غذایتان اضافه کنید.

۳. ماهی و گوشت را قبل از پخت با دستمال خشک کنید

رطوبت سطح گوشت با برخورد به یک ظرف داغ بخار ایجاد می‌کند و بر مزه گوشت اثر بدی می‌گذارد، اگر عادت دارید گوشت را بشویید، حتما قبل از طبخ آن را با دستمال خشک کنید.

۴. ظرف را خیلی شلوغ نکنید

برای پختن غذا‌هایی با طعم قوی، ظرف را زیاد شلوغ نکنید. زیاد بودن مواد غذایی داخل ظرف، باعث کاهش شدید دمای آن شده، در نهایت روی طعم غذا‌ها اثر منفی می‌گذارد. به علاوه، زمان پخت هم زیاد می‌شود و همین عطر و طعم را کم می‌کند.

۵. برخی صیفی جات را بیرون یخچال نگه دارید

بادمجان رومی، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، پیاز، نان، سیر پوست‌نشده  بهتر است بیرون از یخچال نگهداری شود. دمای سرد به طعم و بافت این مواد آسیب می‌رساند.

۶. مطابق با فص‍ل خرید کنید

مطمئناً، گاهی که فقط یک بادمجان یا گوجه‌فرنگی) می‌خواهید، خرید خارج از فصل مشکلی نیست، اما سه دلیل عمده برای خرید مطابق با فصل وجود دارد: ارزان‌تر می‌خرید، مواد غذایی طعم بهتری دارند و برای شما (و کره زمین) بهتر است.

۷. تازه کردن سبزیجات شل‌شده

سبزیجات مانده را قبل از پخت در آب یخ بریزید. گیاهان به دلیل از دست دادن آب پژمرده می‌شوند. آب یخ به آن‌ها نفوذ کرده، مجدد تردشان می‌کند.

۸. افزایش آبِ لیمو

قبل از فشردن لیموترش یا پرتقال، آن‌ها را به مدت ۱۵ ثانیه در مایکروویو بگذارید، با این روش، آب بیشتری از آن‌ها خارج خواهد شد.

۹. بادمجان را هر زمان که ممکن است، بپزید

پختن بادمجان میزان لیکوپن آن‌ها را افزایش می‌دهد، ترکیب قدرتمندی که با رادیکال‌های آزاد مبارزه و به کاهش خطرات سرطان و بیماری قلبی کمک می‌کند.

۱۰. نان را برشته کنید

بر اساس مطالعه‌ای که در مجله اروپایی تغذیه بالینی منتشر شد، تست کردن نان می‌تواند شاخص گلیسمی آن را کمی کاهش دهد. حتی بهتر اینکه بدن شما گلوکز کمتری را از نانی که قبل از تست شدن منجمدشده جذب می‌کند.

۱۱. پاستا‌ها را سرد کنید

پاستا و ماکارونی که یک شب سرد شده ‌باشند، دوباره آن را گرم کنید، شما را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه می‌دارد نسبت به ماکارونی که بلافاصله بعد از پخت سرو شود.

۱۲. توت فرنگی را برش نزنید

ویتامین C به نور و اکسیژن حساس است و کمی از قدرت آنتی‌اکسیدانی‌اش را با برش خوردن از دست می‌دهد؛ بنابراین بلافاصله قبل از خوردن آن‌ها را برش بزنید.

۱۳. سبزیجات منجمد

به جای اینکه ببینید گشنیز و جعفری داخل یخچا‌ل‌تان در حال خراب شدن است، آن‌ها را خرد کنید و داخل قالب‌های یخ بریزید. بعدها، هر زمان که لازم بود یکی دو مکعب سبزی یخ‌زده را می‌توانید داخل سوپ بیندازید.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

آخرین اخبار

«درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت

نظرات

مانده : (1000) حرف