اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

سه شنبه 31 تیر 1399

بالابردن آگاهی والدین و خانواده از طریق فضای مجازی

برای تکامل کودک نیاز به کسب آگاهی والدین هست

0

الهام حبیبی دکترای تخصصی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت در برنامه مثبت سلامت گفتند مادران و پدران برای تکامل کودک باید آگاهی خود را افزایش دهند با شرایط امروزه بهترین ابزار فضای مجازی است قدم اول برای ورود به فضای مجازی هدف ورود به این فضا می بایست مشخص شود تفریح، سرگرمی، دانش یا غیره است. باید در فضای مجازی از صحت مطالب آن و فرد منتشر کننده مطمئن شوند سپس آگاهی خودشان را افزایش دهند.

آگاهی می تواند سطحی باشد که تنها سطح آگاهی و اطلاعات عمومی برای پرورش فرزندان شان را افزایش دهد. اما اگر بخواهند وارد مسائل تخصصی شوند مثل اینکه چرا فرزندشان لجبازی می‌کند دیگر آگاهی ها و اطلاعات عمومی کارساز نیست. مادری که فرزندش گلودرد دارد با اطلاعات فضای مجازی نمی تواند به درمان فرزندش بپردازد باید به سراغ متخصص این امر برود بنابراین آگاهی یافتن باید هدفمند باشد و باید مشخص شود که در برخورد با یک مشکل و معضل نیاز به یک آگاهی عمیق یا سطحی دارد.

از طرفی دیگر نیز باید مراقب تله‌های فضای مجازی باشیم مثلاً در مورد بد غذایی بچه می‌خواهیم در فضای مجازی اطلاعاتی کسب کنیم اما وارد مجموعه هایی مثل آشپزی، مدل لباس و هزاران مطلب دیگه خواهیم شد و فراموش می‌کنیم که دنبال چه چیزی در فضای مجازی بودیم.

آیا اطلاعات فضای مجازی برای والدین کفایت می کند.

وقتی اطلاعات عمومی ما افزایش پیدا می کند حالا دیگر می دانیم که چه کنیم و متوجه می شویم که چه اشتباهاتی در برخورد با فرزند داشته‌ایم اما این میزان اطلاعات کافی نیست و نیاز است که این آگاهی و اطلاعات را تبدیل به خرد کنیم و تبدیل به عملکرد کنیم که منجر به تغییر رفتار گردد تا نتیجه مطلوب را که مدنظرمان هست به دست آوریم.

آگاهی و دانش یک علم است اما خرد، آگاهی و دانش ایست که منجر به یک عملکرد و رفتار مثبت شود. خرد یعنی آگاهی را به اندازه و به موقع و بجا به کار بگیریم و وارد عمل کنیم. برای این کار اول  باید  هدف مشخص شود مثلاً چرا یاد گرفته‌ایم یاد گرفتیم که تغییر رفتار را ایجاد کنیم بعد از هدف حالا باید تصمیم بگیریم آیا می‌خواهیم رفتار خودمان را تغییر بدهیم یا نه بعد از مرحله تصمیم حالا نیاز به اراده است. بهترین نقطه خردمند شدن والدین این است که تمرین کنیم چون تا وقتی که یک رفتار جدید را تمرین نکنیم نهادینه نمی شود.

https://salamattv.ir/program/180612

آخرین اخبار

«درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت

نظرات

مانده : (1000) حرف