اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

شنبه 4 مرداد 1399

مردم فریب نسخه پیچی های مجازی را نخورند

با شیوع کرونا، مراجعات مردم به فضای مجازی برای یافتن راه‌های مقابله و درمان این بیماری نیز افزایش یافته است،

0

توصیه متخصصان؛

مردم فریب نسخه پیچی های مجازی را نخورند

با شیوع کرونا، مراجعات مردم به فضای مجازی برای یافتن راه‌های مقابله و درمان این بیماری نیز افزایش یافته است، اما متخصصان تاکید می‌کنند هموطنان فقط از مجرای رسمی درمان بیماری احتمالی را پیگیری کنند.

مردم فریب نسخه پیچی های مجازی را نخورندبه

 به گزارش روابط عمومی شبکه سلامت فضای مجازی در شرایط عادی نیز همواره محل بحث کارشناسان در مورد درستی یا نادرستی اطلاعات، شایعات و داده‌های بدون منبع مطمئن و رسمی بوده است.
به عقیده کارشناسان، در شرایط همه گیری کرونا که مراجعات مردمی به موتور‌های جستجوگر در اینترنت یا شبکه‌های اجتماعی برای آگاهی از نشانه‌ها و دارو‌های درمان این بیماری، افزایش یافته است، اما مردم قبل از پذیرش هرگونه توصیه دارویی در اینترنت و شبکه‌های مجازی بهتر است این موضوع را از مسیر‌ها و سامانه‌های رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دنبال کنند.
این توصیه‌ها در شرایطی است که تنوع نسخه‌ها و تجویز دارو و رژیم‌های غذایی مفید برای مقابله با ویروس کرونا در فضای مجازی طی ماه‌های اخیر سبب سردرگمی بیماران و حتی افراد سالم شده است.
این روز‌ها فضای مجازی به جولانگاه نظریات و توصیه‌های مختلف برای مصرف یا مصرف نکردن مواد خوراکی از یکسو و تجویز دارویی از سنتی گرفته تا شیمیایی از سوی دیگر تبدیل شده است، اطلاعاتی که هیچ پایه و اساسی برای اطمینان بخشی ندارد و در بسیاری موارد هم با برداشت‌های سوء در مورد نحوه مصرف مواجهند که باعث می‌شود بیمار با عمل به آن‌ها نه تنها به سمت بهبود نرود بلکه مسیر درمان را کندتر و یا حتی متخل کند.
متاسفانه بیماران کرونایی به دلیل درماندگی در عوارض بیماری و برای سرعت در کسب بهبودی به همین فضای مجازی پناه می‌برند که از هیچ خط و خطوطی برخوردار نیست و هیچ خط کشی برای صحت و سقم ندارد.
به گفته متخصصان، ویروس کرونا از جمله ویروس‌هایی است که به دلیل ناشناخته بودن هنوز هیچ درمان قطعی و یا داروی اطمینان بخشی ندارد و پزشکان گاهی با بهره گیری از تجربیات این چندماه و تبادل نظر با مراکز درمانی دارو تجویز می‌کنند.
نکته مهم آن است که دارو‌ها پس از بررسی در سازمان غذا و دارو از طرف وزارت بهداشت به کمیته علمی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا ارائه می‌شود و در این کمیته هم پس از بررسی و تایید نهایی به عنوان داروی مناسب و تایید شده در شیوه نامه درمانی بیماران کرونا به همه مراکز درمانی ابلاغ می‌شود.

تقویت ایمنی بدن، اقدامی مفید برای سلامتی

متخصصان معتقدند، ویروس کووید ۱۹ به سامانه دفاعی و ایمنی بدن حمله می‌کند که تقویت فرد بیمار و حتی مشکوک به بیماری می‌تواند در افرایش توان مقابله با ویروس کمک کند مساله‌ای که البته در فضای مجازی هم شاهدیم و عمل به اینگونه توصیه‌ها مانند مصرف انواع سبزیجات یا میوه‌ها نه در مورد کرونا که به صورت کل منافاتی ندارد و در هرصورت کمک به عملکرد بدن انسان است.
البته پزشکان توصیه می‌کنند تا حد امکان حتی زمانی که راه به هیچ جایی نمی‌برند در مورد تجویز‌های مجازی محتاط باشند و شرایط جسمی خود و وضعیت آشفته درمانی موجود را به مخاطره بیشتر نیندازند.
توصیه دیگر متخصصان توجه به سلامت روان خانواده هاست، مساله‌ای که این روز‌ها به شدت تحت تاثیرات منفی شیوع ویروس کرونا و ترس و نگرانی ناشی از آن قرار گرفته است.

 

مردم فریب نسخه پیچی های مجازی را نخورند


بحران‌های روحی جمعی زمانی در جامعه اثرات حادتری دارند که مدت دار شده و بر خلاف همیشه، مقطعی و کوتاه مدت نباشند در این صورت تبعات این بحران‌ها هم چند برابر می‌شود، در چنین شرایط روحی نامناسب اجتماعی و اضطراب و نگرانی‌هایی که از ماه‌ها پیش شروع شده و ادامه دارد، برخی موارد به تشدید این آسیب‌های روانی دامن می‌زد که شایعات فضای مجازی و یا اطلاعات ضدو نقیض بی پایه از دارو‌های درمانی و تجویز نسخه‌های خودآفریده مجازی گرفته تا شایعات کشف دارو و واکسن از جمله آنهاست، اخباری که به مردم امید و یا اطلاعات واهی می‌دهد و به نوعی روح و روان آن‌ها را به بازی می‌گیرد.
آشفتگی اطلاعاتی امروز بحرانی مضاعف برای مردمی که غالبا نگران ابتلا به ویروس هستند و شبانه روز خود را با ترس و اضطراب می‌گذرانند ایجاد کرده است، بحرانی که در خلا نظارت‌های مجازی و یا جایگزین مناسب برای این منبع‌های اطلاعاتی غیررسمی، سبب آسیب‌های روحی به مردم می‌شود و به نظر می‌رسد نهاد‌های نظارتی باید بیش از همیشه به این موضوع توجه داشته باشند.

منبع :خبرگزاری صدا وسیما

آخرین اخبار

«درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت

نظرات

مانده : (1000) حرف