اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

چهار شنبه 8 مرداد 1399

میوه های تب بر چیست؟

تب کردن کودکان یکی از نگرانی های اصلی پدر و مادر است و هر چه فرزند شما کوچک تر باشد در صورت داشتن تب بیشتر شما والدین عزیز را نگران می کند.

239

میوه های تب بر چیست؟

به گزارش روابط عمومی شبکه سلامت:تب کردن کودکان یکی از نگرانی های اصلی پدر و مادر است و هر چه فرزند شما کوچک تر باشد در صورت داشتن تب بیشتر شما والدین عزیز را نگران می کند. در این شرایط بهترین کار این است که والدین با خوراکی های تب بر آشنا باشند و با شیوه تغذیه مناسب برای کودک در هنگام تب داشتن به کاهش سریع تر تب او کمک کنند. 

اغلب کودکان زمانی که بیمار میشوند، میل کمی به غذاخوردن نشان می دهند و غذا را پس می زنند. در این زمان تب، به هم خوردن وضعیت سیستم گوارش و خستگی و بیحالی مانع غذا خوردن کودک در مقایسه با حالت عادی او می شود. اما در این مقاله می خواهیم چند نمونه از غذاهای تب بر را به شما عزیزان معرفی کنیم تا در صورت بیمار شدن کودکتان بتوانید از آن ها استفاده کنید.

تب در کودک چیست؟
تب یا بالا رفتن دمای بدن، راهی طبیعی است که بدن سموم و عفونت ها را از خود خارج می کند. متاسفاته این عملکرد ارگانها، نگران کننده است. دمای بدن در حالت طبیعی ۳۷ درجه سانتی گراد است. زمانی که دمای بدن بیشتر از ۳۷ درجه باشد به معنی تب کردن است. اما تغییرات کوچک دمایی در بدن جدی نیست. زیرا دمای بدن بصورت معمول در ساعات مختلف شبانه روز و فعالیت های فیزیکی مثل بازی کردن تغییر می کند و بعد از مدت کوتاهی دوباره به حالت نرمال برمی گردد.

اما در زمان بیماری، بدن در حال جنگیدن با عفونت است و دما به سرعت کم نمی شود. معمولا دمای بالای ۴۰ درجه خطرناک بوده و باید سریعا کاهش یابد و در صورت ادامه یافتن کودک دچار آسیب مغزی، تشنج و حتی مرگ می شود. 

مرحله اول تغذیه در درمان تب
اگر کودک شما دچار تب شد بهتر است اصلا غذاهای جامد نخورد و بیشتر به او سوپ و مایعات بدهید و از مواد دارای ویتامین ث مانند آب لیموی تازه در آن ها استفاده کنید. همچنین یادتان باشد مایعات داغ تب را بدتر می کند. در ادامه با روش های تغذیه کودک در هنگام تب بیشتر آشنا می شوید.

روش های زیر برای بهتر غذا خوردن کودک بیمار در هنگام تب دار بودن او بسیار موثر خواهد بود:

قبل از غذا دادن به کودک دست و صورتش را بشویید تا احساس آرامش کند.

غذا دادن به کودک بیمار مشکل است و باید صبور باشید. معمولا در این شرایط او نمی خواهد غذا بخورد و بهانه گیر می شود.

در طول بیمارى کودک را به خوردن غذا تشویق کنید.

حتى اگر مقدار کمی هم غذا بخورد بهتر از آنست که چیزى نخورد.

وقتی کودک خواب آلودست به او غذا ندهید.

 از غذاهایى که در حالت سلامت، کودک به آنها علاقه بیشترى دارد به او بدهید.

غذاهاى نرم مثل سوپ، فرنى و پوره کودک برای کاهش تب بهتر است.

براى نرم کردن غذا از شیر یا روغن مایع استفاده کنید.

کودک را مجبور به خوردن غذا نکنید چون باعث تهوع در او می شود.

در صورت گرفتگى بینى قبل از دادن غذا بینى اش را تمیز کنید.

 دفعات وعده غذایى را زیاد کنید، اما حجم غذا در هر وعده را کم کنید.

اگر کودک تب دارد وقتى تب او پایین آمد، به او غذا بدهید. یا اگر تبش قطع نمی شود در حالت هایی که آرام تر است به او غذا بدهید.

تعدادی از خوارکی های تب بر
برخی از خوراکی های تب بر که می توانند به کودک شما کمک کنند تا زودتر تبش پایین بیاید عبارتند از:

گلابی
عناب
انار ترش
انگور سیاه
تمشک
گیلاس
زنجبیل
شکلات
گیاه مریم گلی
فلفل تند
توجه توجه:
این خوراکی های تب بر می توانند تب کودک شما را بهتر کنند اما آن را درمان نمی کنند و در صورت افزایش دمای بدن حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

سخن آخر
همان طور که گفتیم اگر دمای بدن کودک بالاتر از ۴۰ درجه سانتیگراد شود خطرناک است و باید او را سریعا به اورژانس برسانید اما تب زیر ۴۰ درجه با درمان های معمولی مانند پاشویه و استفاده از غذاهای مناسب و یک جلسه ویزیت پزشک قابل درمان است و جای نگرانی ندارد.

منبع :قطره

آخرین اخبار

«درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت

نظرات

مانده : (1000) حرف