آخرین تصمیم ستاد کرونا درباره مراسمهای عزاداری/ متخلفان بهداشتی مجازات میشوند
سخنگوی وزارت بهداشت مجازاتهای صنوف و افرادی که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند تشریح کرد.
سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری اینترنتی که با حضور تعدادی از خبرنگاران برگزار شد گفت: تعداد مبتلایان از مرز ۲۲ میلیون و کرده و در کشور ما تعداد فوتیها در آستانه رقم ۲۰ هزار نفر است و هنوز هم دانستههای ما به نسبت دانستههای ما از بیماری کرونا بیشتر است.
وی با بیان اینکه بیماری کرونا باعث سردرگمی در برنامهریزیهای اقتصادی ما شده است اظهار داشت: در این بحرانها همیشه میتوانیم تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم و درس زندگی بگیریم و هوشمندانهترین روش این است که خود را با این سبک زندگی تطبیق دهیم و در حقیقت یک سبک زندگی جدید کرونایی را انتخاب کنیم.
لاری افزود: همه جهان و خصوصاً کشور ما در حال تلاش برای تولید واکسن و داروی درمان این بیماری هستند اما متاسفانه هنوز هیچ واکسنی توسط سازمان جهانی بهداشت معرفی نشده و ما نباید ناامید باشیم اما ممکن است مثل تعدادی از بیماری بلهها مثل ایدز واکسن قطعی برای آن پیدا نشود.
معاون وزیر بهداشت افزود: با رعایت اصول پیشگیری و استفاده از ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی می توانیم از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنیم و از لحظات زندگی خود استفاده کنیم مهمترین چیز در جامعه ما این است که بازگشایی ها باید به دلیل مسائل اقتصادی صورت میگرفت و بنا بر اقتضای بازگشایی ها پروتکل های بهداشتی تدوین شده اند.
*مجازات متخلفان بهداشتی
وی ادامه داد: ما همیشه به دنبال این بودیم که قانون از افرادی که ماسک می زنند و پروتکل بهداشتی را رعایت میکنند در برابر افرادی که سلامت مردم را به خطر میاندازند حمایت کند و در آخرین مصوبه ستاد ملی کرونا که در ۲۵ مرداد ماه بود تمهیدات قانونی در این زمینه در نظر گرفته شده و مققر شد در ادارات افرادی که پروتکل های بهداشتی را رعایت نمیکنند مجازاتهایی از قبیل، توبیخ کتبی و کسر از حقوق برای آنها اعمال شود و واحدهای صنفی متخلف این اول اخطار میگیرند و در صورت تکرار تا ۵ الی ۱۰ روز صنف آنها تعطیل میشود.
*دلیل تغییر تصمیم ستاد کرونا درخصوص مراسمهای عزاداری
لاری درخصوص دلیل تغییر تصمیم ستاد ملی کرونا درباره برگزاری مجالس عزاداری محرم افزود: طبق آخرین مصوبه ستاد ملی کرونا مقرر شد که برگزاری مراسمهای مذهبی در فضای بسته ممنوع باشد و در فضای باز نیز برگزاری مراسمها با فاصله انجام شود.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: در جلسهای که با ستاد ملی کرونا در تاریخ ۲۵ مرداد داشتیم، به خاطر شبهات ایجاد شده درباره برگزاری مراسمهای عزاداری، تبصرهای در مصوبات قرار داده شد که بر اساس آن برای هیأتهایی که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند، مجازات در نظر گرفته شود و تاکید شد که برگزاری مراسم در فضای بسته ممنوع است و همچنین تاکید شده هیأتهایی که در زمینه رعایت بهداشت تخلف داشته باشند در مرحله اول اخطار بگیرند، در مرحله دوم تسهیلات آنها قطع خواهد شد و در مرحله سوم هیأت اجازه ادامه فعالیت ندارد.
*ماجرای انتقال دانشجویان خارج از کشور به داخل
لاری در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس، درخصوص انتقادهای وارد شده به نقل و انتقال دانشجویان خارج از کشور توضیح داد: بر اساس مصوبه وزارت بهداشت، دانشجویان باید از قبل سال ۲۰۱۹ در این کشورها مشغول به تحصیل باشند، و باید تحصیل خود را در دانشگاه هایی که در لیست مورد تایید وزارت بهداشت هستند قرار دارند گذرانده باشند، معدل کتبی دانش آموخته از ۱۶ کمتر نباشد و معدل کل فرد ۱۸ باشد، و مجموعه این شرایط زمینه را برای انتقال فرد از دانشگاه خارج به داخل فراهم خواهد کرد.
وی تاکید کرد: با اطلاعاتی که ما پیدا کردیم برخی از حدود یک سال الی یک سال و نیم در انتظار پذیرش دانشگاههای علوم پزشکی کشور هستند، اخیراً برخی بثها درخصوص برخی از دانشگاه ها که ممکن است در لیست مورد نظر ما نباشند و ۱۳۰۰ دانشجو گرفته باشند مطرح شده که به کشور وارد شوند و این موضوع با قوانین مناسب ما نیست و با شناختی که از معاونت آموزشی داریم که وی مقید به اجرای قانون است این دانشجویان بر اساس قانون به کشور وارد خواهند شد.
* ۱۰۰ نفر داوطلب کنکور مبتلا به کرونا هستند
وی خاطرنشان کرد: کنکور برای ما بسیار مهم است به هر حال ورودی دانشگاه ها از کنکور است. از زمان برگزاری کنکور دکتری جلسات متعددی برای رعایت پروتکل های بهداشتی با حوزه سنجش برگزار شده است و رضایت از کنکور دکتری خوب بوده است.
لاری اظهار داشت: در کنکور تعداد داوطلبان بیشتر است، فاصله فیزیکی بیشتر شده است و حوزه های بزرگ تر و فضاهای تهویه ای انتخاب شده اند. وزیر بهداشت تاکید کرده است که حتما نظارت جدی صورت بگیرد و پروتکل ها سختگیرانه باشد، چون سلامت داوطلب مهم است. زیر ۱۰۰ نفر داوطلب کنکور مبتلا به کرونا هستند که در مکان های جداگانه آزمون می دهند.
سخنگوی وزارت بهداشت اضافه کرد: وزیر بهداشت تاکید کرده است که روسای دانشگاه های علوم پزشکی حتما با روسای دانشگاه های وابسته به وزارت علوم تماس داشته باشد. مساله اصلی ما تجمع خانواده های داوطلبان است که از آنها می خواهیم رعایت کنند تا خطر ابتلا در تجمع را افزایش ندهد.
وی درباره وضعیت دانشگاه ها گفت: دانشگاه های علوم پزشکی از سایر دانشگاهها مستثنی بودند بنابراین خوابگاه های دانشگاه های علوم پزشکی تعطیل نبود و از روزهای اول مجبور بودیم که فاصله گذاری و پروتکل های بهداشتی را رعایت کنیم. بعد از ۱۷ خرداد که بحث بازگشایی دانشگاه ها مطرح شد، دانشگاه های وزارت علوم و دانشگاه آزاد هم کاملا باز نشدند و تنها در بحث دکتری کلاس ها به طور محدود برقرار شد.
لاری گفت: به هر حال ما باید فارغ التحصیلان رشته های پزشکی و پرستاری را به نیروی انسانی ملحق می کردیم. از همین رو دانشجویان علوم پزشکی به صورت سیال و مرحله به مرحله از خوابگاه ها استفاده کردند، دانشجویان ارزیابی سلامت شدند. در برخی دانشگاه ها تست گرفتند از دانشجویان و برخی اتاق ایزوله در نظر گرفتند.
وی افزود: ۳۰ میلیارد تومان برای پک های بهداشتی به دانشگاه ها داده شد. با این وجود رعایت پروتکل های بهداشتی دو ناظم خوابگاهی در دانشگاه های علوم پزشکی فوت کردند. در این مدت ۹۹۱ نفر دانشجوی پرستاری هم ۱۰۰ ساعت خدمت درمانی در کرونا داشته اند.
منبع :فارس