مدیرکل دفتر توسعه فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تولید یک داروی بایوتک برای درمان برخی علائم کرونا خبر داد و در این باره گفت: اکنون یک داروی بایوتک در راستای مقابله با کرونا تهیه شده که تاییدیههای سازمان غذا و دارو را هم گرفته است. این دارو به صورت محدود با مدیریت سازمان غذا و دارو عرضه میشود، چرا که هنوز یک درمان قطعی و تایید شده از طرف سازمان بهداشت جهانی ارائه نشده است؛ بنابراین مصارف این دارو تحت کنترل، محدود و در مراکز خاص انجام میشود.
دکتر حسین وطنپور با بیان این که در حال حاضر شرکتهای دانشبنیان حوزه سلامت مشغول تولید اقلامی هستند که در حوزه تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری کرونا لازم است، اظهار کرد: در حوزه تشخیص و پیشگیری، ماسک، دستکش، کیت تشخیصی و ضدعفونیکنندهها تولید میشوند. در این دو حوزه خوشبختانه در داخل کشور به سطحی رسیدهایم که نیاز بسیاری از بیمارستانها و مراکز درمانی از داخل برطرف میشود و در تلاش هستیم که کیفیت محصولات و خطوط تولید را افزایش دهیم.
وی با بیان این که «اکنون بر تهیه داروی کرونا متمرکز هستیم» گفت: محققان شرکتهای دانشبنیان حوزه سلامت بر تهیه داروهای شیمیایی، بایو تک و واکسن مربوط به کرونا متمرکز هستند تا هم ماده اولیه دارو و هم محصول نهایی را تهیه کنند. خوشبختانه موفقیتهای خوبی داشتهایم. اکنون یک داروی بایوتک در راستای مقابله با کرونا تهیه شده است که تاییدیههای سازمان غذا و دارو را هم گرفته است. این دارو به صورت محدود با مدیریت سازمان غذا و دارو عرضه میشود، چرا که هنوز یک درمان قطعی و تایید شده از طرف سازمان بهداشت جهانی ارائه نشده است؛ بنابراین مصارف این دارو تحت کنترل، محدود و در مراکز خاص انجام میشود.
مدیر کل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: خوشبختانه پابهپای بخشهای تحقیق و توسعه بقیهی کشورهای دنیا در راستای تولید دارو حرکت کردهایم و اکنون یک داروی بیوتکنولوژی و دو داروی فاویرپیراویر و رمدسیویر را داریم که ماده اولیه و محصول نهایی دو داروی آخر در ایران و توسط شرکتهای دانشبنیان تولید شده است.
مدیر کل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت در پاسخ به پرسشی درباره داروی بایوتک تولید شده توسط شرکتهای دانشبنیان ایرانی گفت: این داروی بایوتک در درمان کرونا مطرح شده است، اما کاربرد اصلی آن قبلا برای درمان بیماری آرتریت روماتوئید بوده است. با توجه به این که برخی از داروها قابلیت استفاده در بیماریهای مختلف را دارند، این دارو نیز برای درمان کرونا مطرح شده است. در همین راستا از انواع داروهای مصرفی در درمان بیماری ایدز، ابولا و مالاریا نیز در درمان کرونا استفاده میشود. همهی این داروها برای دورهای در درمان کرونا توسط پزشکان مطرح میشوند، ولی پس از مدتی ممکن است دریابند که این داروها اثرگذاری لازم را ندارند و از بازار حذف میشوند؛ زیرا هنوز در مرحله دارو درمانی این بیماری به قطعیت نرسیدهایم.
منبع: جام نیوز-خبر24-قطره