در خواست تشکلهای ناشنوایان کشور از شبکه سلامت
به گزارش روابط عمومی شبکه سلامت جمعی از مسئولان تشکل های ناشنوایان کشور به مناسبت روز جهانی ناشنوایان (هشتم مهرماه برابر سی ام سپتامبر) با دکتر قاسمی رئیس شبکه سلا مت دیدار وگفتگو کردند.
دکترمحمد مهدی قاسمی در این دیدار صمیمانه ضمن تشریح برنامه های شبکه سلامت وسیاست حوزه سلامت صدا و سیما گفت :
بسیاری از فرهنگ سازی ها و آموزش ها باید در حوزه آموزش و پرورش و خانواده اتفاق می افتاد که اینگونه نشد به همین دلیل بار مسئولیت آن به دوش صدا و سیما افتاد و رسانه ملی نیز در حد توان و بضاعت خود تکلیف را در این زمینه انجام داده است .
رییس شورای سیاست گذاری رسانه ملی با بیان این مطلب که وجود درخواست ها، مطالبات و مشکلات زیاد از سوی اقشار مختلف جامعه، سازمان ها و نهاد های مختلف حجم کاری رسانه ملی را افزایش داده است افزود : صدا و سیما مانند یک سفره گسترده است که همه می توانند از آن بهره مند شوند این بهره مندی نیازمند تعامل و ارتباط تنگاتنگ طرفین است.
رییس شبکه سلامت سیما تصریح کرد : روزانه بیش از 113 ساعت برنامه های مختلف ساخته می شود که بخش قابل توجهی از آن در زمینه های مختلف به اقشار معلول جامعه اختصاص داده شده است.
دکتر محمد مهدی قاسمی گفت : ما برای برنامه سازی و فرهنگ سازی به منابع صحیح و علمی درباره اولویت مناسب سازی در کشور -معرفی کارشناسان ماهر- موضوع مختلف در مناسب سازی همه ابعاد شهری ،اجتماعی وفرهنگی - معرفی سوژه های رسانه ای برای فرهنگ سازی و اطلاعات و اخبار به روز نیاز داریم.
رییس شبکه سلامت سیما سه موضوع سالمندان، تغذیه و معلولان را از دغدغه های شخصی خود دانست و تصریح کرد: ارگانها ،دانشگاهها و مراکز علمی باید محتوی تولید کنند و ما هم این مطالب را شکل و فرم رسانه ای می دهیم و اطلاع رسانی می کنیم . همه تولیدات سلامت محور که بر اساس معیار های رسانه تولید شود قابلیت پخش در شبکه سلامت را خواهد داشت.
رییس شبکه سلامت از بکار گیری مجریان معلول برای برنامه های تلویزیونی سلامت محور دراین شبکه خبر داد.
قاسمی با اشاره به هزینه های سنگین ساخت برنامه های تلویزیونی گفت : سازمان صدا و سیما در حد بضاعت خود این وظیفه ملی ورسانه ای را انجام می دهد اما نیازمند مشارکت همه اقشار نهاد ها و سازمان ها در این زمینه است تا در فرهنگ سازی جامعه بتواند به نحو احسن ایفای نقش کند.
رییس شورای سیاستگذاری رسانه ملی افزود: شبکه سلامت می تواند یک ویژه برنامه برای معلولین تولید کند تا تریبونی برای بیان مشکلات و نیازهای این قشر از جامعه باشد ضمن اینکه می توانیم از طریق تلویزیون اینترنتی نیز به این قشر از جامعه در رسیدن به خواسته هایشان کمک کنیم.
در این دیدار مسئولان تشکلهای ناشنوایان به بیان مشکلات ومطالبات خود از رسانه ملی پرداختند که روس این مطالب به شرح ذیل است:
- پیگیری اجرای قانون حمایت از معلولان مصوب مجلس شورای اسلامی با برنامه های چالشی و مستند و گفت و گو محور.
- معرفی سازمان ها و نهاد های دولتی خصوصی که در اجرای مفاد قانون حمایت از معلولان، مخصوصا مناسب سازی اماکن و امکانات فعال بوده اند با هدف تشویق دیگر نهاد ها.
- عادی سازی حضور معلولان در جامعه، برجسته کردن حقوق اجتماعی آنان با برنامه های داستانی، گزارشی و غیره.
- تعیین شورایی برای تعیین نیازهای جامعه معلولان کشور در سازمان صدا و سیما، با هدف جمع آوری طبقه بندی اطلاعات مربوط به معلولان و ارائه این خدمات به برنامه سازان.
- نظارت محتوایی دقیق بر محتوا و زبان برنامه ها به منظور جلوگیری از اهانت به افراد دارای معلولیت در برنامه ها، به ویژه سریال ها.
- برگزاری کارگاه های آموزشی برای برنامه سازان و مدیران صدا و سیما با موضوع آشنایی با انواع معلولیت ها و وظیفه ی رسانه ملی در قبال آن.
- آموزش برنامه سازان رادیو و تلویزیون در خصوص مشکلات و نیازهای خاص معلولان.
- تهیه برنامه های آموزشی برای مخاطبان، بخصوص کودکان، به منظور کاهش مشکلات ارتباطی مردم با افراد دارای معلولیت و عادی سازی حضور معلولان در جامعه.
- تهیه برنامه های خاص برای آموزش مردم در خصوص رفتار و معاشرت مناسب با معلولان.
- تهیه برنامه های بهداشتی و آموزشی برای معلولان به منظور کاهش آثار و عواقب معلولیت.
- تهیه برنامه هایی با هدف آموزش والدین دارای فرزند معلول.
- تهیه برنامه های آموزش برای کادر درمانی و بیمارستانی دولتی و خصوصی برای ارائه خدمات پزشکی مناسب به افراد دارای معلولیت.
- ما از صدا و سیما تنها از سیمای آن بهره می بریم مهم ترین مشکل ما با صدا و سیما این است که تصمیم گیران برنامه های ناشنوایان همه شنوا هستند و درک درستی از فرهنگ ناشنوایان ندارند.
- صدا و سیما به عنوان رسانه ملی باید به گونه ای اطلاع رسانی کند که تمام مردم از برنامه های آن بهره مند شوند درحالی که بخشی از مردم نمی توانند از این برنامه ها استفاده کنند.
- متاسفانه در تلویزیون مترجم زبان ناشنوایان به زبان فارسی اشاره ای صحبت می کند در حالی که باید به زبان اشاره ای ایرانی باشد، بسیاری از کلمات مترجمین اشاره را نمی فهمیم، ترجمه ها نیز باید همسان سازی شوند.
- مترجمین زبان اشاره ایرانی یا رابط ناشنوایان صدا و سیما باید دوره مخصوص زبان ایرانی اشاره یاد بگیرند
- نظر سنجی صدا و سیما برای ناشنوایان باید از درون جامعه ناشنوایان باشد نه مترجمین و شنواها.
- صدا و سیما در برنامه های سلامت بیشتر به موضوع اجتماع مصور و جامعه محور بپردازد.
- درخواست می کنیم تمام برنامه های صدا و سیما با زیرنویس پخش شود تا اقشار ناشنوا و کم شنوا جامعه بتوانند از این برنامه ها استفاده کنند. در حال حاضر شبکه های خارجی این کار را انجام می دهند که به فرهنگ ایرانی ناشنوا خسارت وارد می کند و موجب تغییر معیارهای فکری آنها می شود.
- از ظرفیت ناشنوایان در برنامه های صدا و سیما استفاده شود افراد با استعداد زیاد داریم که بخصوص می توانند با شبکه سلامت همکاری کنند.
- اندازه قاب رابط ناشنوایان خیلی کوچک است باید حداقل نصف صفحه باشد تا ناشنوا بتواند دست های مترجم را به آسانی ببیند.