اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

جمعه 2 آبان 1399

ارتباط عجیب و باورنکردنی مصرف شکر با عصبانیت

دانشمندان آمریکایی به تازگی اعلام کردند مصرف زیاد شکر می‌تواند با اختلالات عصبی و روانی ارتباط داشته باشد.

0

 
ارتباط عجیب و باورنکردنی مصرف شکر با عصبانیت
 
 دانشمندان آمریکایی به تازگی اعلام کردند مصرف زیاد شکر می‌تواند با اختلالات عصبی و روانی ارتباط داشته باشد.
  

اختلال کم توجهی – بیش فعالی (ADHD) یک اختلال رفتاری رشد است. در این بیماری فرد توانایی دقت و تمرکز بر روی یک موضوع را ندارد و در نتیجه یادگیری در وی کند است همچنین این افراد از فعالیت بدنی غیرمعمول و بسیار بالا برخوردار هستند.

این اختلال با فقدان توجه، فعالیت بیش ازحد، رفتار‌های تکانشی، یا ترکیبی از این موارد همراه است. ADHD شایعترین اختلال رفتاری در سنین کودکی و بلوغ است و حدود ۳ تا ۵ درصد کودکان قبل از هفت سالگی به آن مبتلا می‌شوند. این عارضه بیشتر در دوران ابتدایی مدرسه برای کودکان و در هنگام بلوغ رخ می‌دهد و با افزایش سن بسیاری از بیماران بهتر می‌شوند. دانشمندان به تازگی به یافته‌های قابل تاملی درباره این بیماری دست یافته اند.

بر این اساس، تحقیقات جدید دانشمندان آمریکایی نشان می‌دهد اختلال بیش فعالی، اختلال دو قطبی و حتی رفتار‌های پرخاشگرانه ارتباط مستقیمی با میزان شکری دارد که افراد مصرف می‌کنند. این یافته‌ها می‌تواند تغییراتی بنیادین در درمان این بیماری‌ها محسوب شود.

محققان دانشگاه کلرادوی آمریکا اعلام کردند مصرف بالای فروکتوز (ترکیب شکر و شهد میوه ها) و اوریک اسید بالای خون (که حاصل شکستن مولکول‌های شکر در بدن هستند) خطر ابتلا به اختلالات رفتاری مانند بیش فعالی و پرخاشگری را افزایش می‌دهد. محققان پی بردند فروکتوز با کاهش انرژی در سلول‌ها باعث ایجاد پاسخ نیاز به غذا همانند زمانی که فرد گرسنه است می‌شود.

این پاسخ سریع و آنی می‌تواند خود باعث افزایش خطر تصمیم گیری سریع و پرخاشگری در فرد برای یافتن غذا به عنوان پاسخی حیاتی برای زنده ماندن شود. مصرف بیش از اندازه شکر می‌تواند منجر به بیش فعالی، وقوع اختلال دو قطبی و پرخاشگری در افراد شود.

 

یکی از محققان در این رابطه می‌گویند: اگرچه مصرف کم فروکتوز می‌تواند برای انسان مفید باشد، اما در یک قرن اخیر مصرف شکر سر به فلک کشیده است و هم اینک بخش قابل توجهی از رژیم غذایی انسان‌ها را به خود اختصاص داده است. با این حال، نباید رفتار‌های پرخاشگرانه را تنها به مصرف شکر خلاصه کرد، اما این موضوع یکی از عوامل دخیل در رفتار‌های عصبی انسان هاست.

دانشمندان در گذشته نیز بارها نسبت به مصرف بالای شکر هشدار داده بودند. شکر علاوه بر داشتن کالری بالا، می‌تواند به سرعت باعث افزایش قند خون شود و در نتیجه فشار خون فرد را بالا ببرد. با این وجود، متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند افراد در مصرف هر ماده غذایی اعتدال و میانه روی را رعایت کنند.

تحقیقات دانشمندان نشان داده است مصرف رژیم غذایی سرشار از شکر با ابتلا به افسردگی در افراد ارتباط مستقیم دارد. دانشمندان می‌گویند شکر برای سلامت دهان و دندان مضر است همچنین مصرف زیاد این ماده غذایی می‌تواند منجر به بیماری کبد چرب، مقاومت بدن به انسولین، ابتلا به سرطان، افزایش چاقی، اعتیاد ذهنی و بیماری‌های قلبی و عروقی در انسان‌ها شود.

همچنین تحقیقات نشان داده است مولکول‌های شکر می‌توانند با اتصال به کلاژن پوست، انعطاف پذیری آن را کاهش دهند. این بدان معناست که پوست افراد دچار افتادگی، چین و چروک و خط‌های عمیق خواهد شد. از همین رو، زنانی که به زیبایی و شفافیت پوست خود اهمیت می‌دهند بهتر است تا حد ممکن مصرف شکر در رژیم غذایی خود را کاهش دهند.

 باشگاه خبرنگاران،

آخرین اخبار

«درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت

نظرات

مانده : (1000) حرف