اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

چهار شنبه 21 آبان 1399

اولین گامی که باید برداشت، نظارت بر اجرای پروتکل ها است

وزیر بهداشت خطاب به مدیران دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: اولین گامی که باید بردارید تا بارتان را سبک کنید، نظارت بر اجرای پروتکل ها است. اگر پروتکل ها رعایت نمی شود و شما سکوت کنید، مسئولیت عمده گردن شما است.

0

وزیر بهداشت در نشست با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه:

اولین گامی که باید برداشت، نظارت بر اجرای پروتکل ها است

وزیر بهداشت خطاب به مدیران دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: اولین گامی که باید بردارید تا بارتان را سبک کنید، نظارت بر اجرای پروتکل ها است. اگر پروتکل ها رعایت نمی شود و شما سکوت کنید، مسئولیت عمده گردن شما است.

 دکتر سعید نمکی در نشست صمیمانه با رییس، معاونین، اعضای هیات امنا و هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه که در سالن شهدای دولت استانداری کرمانشاه برگزار شد با بیان این مطلب، اظهار داشت: امروز دیگر روز مماشات یا قصور و کوتاه آمدن نیست. دیگر نباید ته رودخانه، مجروح و جنازه جمع کنید و اگر در سرچشمه اتفاقی در حال رخ دادن است، باید ورود کنید. در غیر این صورت مدیون مردم و تاریخ کشور خواهید شد.


دیگر حجت بر ما تمام است

وی افزود: بعد از اینکه رهبر معظم انقلاب دستور فرمودند که قرارگاهی برای اجرای مصوبات ستاد ملی کرونا ایجاد شود و فرمودند که تعیین مصداق محدودیت ها با وزارت بهداشت است و همه باید رعایت کنند، هرگونه اتفاقی که ناشی از عدم تعیین مصادیق و ابلاغ از سوی وزارت بهداشت یا چشم برهم بستن و سکوت در برابر اتفاقات و تخلفات، رخ دهد،  مسئولیت عمده و تکلیف شرعی آن با ما است چون مقام مظعم رهبری به عنوان کانون تشخیص و ابلاغ این سیاست، راه را مشخص فرمودند و دیگر حجت بر ما تمام است. اگر در ترمینال ها، کوچه و بازار، ادارات، دانشگاه ها، مدارس و دیگر مراکز  اتفاقاتی رخ می دهد که منطبق بر پروتکل ها و شیوه نامه ها نیست باید ورود کنید.

لزوم توجه به درمان سرپایی و بیماریابی

وزیر بهداشت تاکید کرد: درمان سرپایی و بیماریابی را به عنوان اصلی ترین کارتان مورد توجه قرار دهید. اگر برای بیماریابی و عدم سرریز بیماران در فازهای خطرناک بیماری به بیمارستان نتوانید فیلتری بگذارید، 1000 تخت ICU هم اضافه کنید، باز هم کم است. اگر مرحله قبل بسیج ملی مبارزه با کرونا اقداماتی مانند راه اندازی سامانه 4030 و شناسایی زودهنگام بیماران را نمی کردیم، این طوفان بیماری، اجازه اضافه کردن تخت می داد؟ کاری که ما کردیم و اروپایی ها نکردند و فهمیدند که چه اشتباه بزرگی کرده اند.

باید به بخش بهداشت پزشک عمومی اضافه کنیم

دکتر نمکی تصریح کرد: در کشور زیرساختی به نام شبکه بهداشتی و درمانی داریم که یکی از ذی قیمت ترین زیرساخت هایی است که دنیا می تواند داشته باشد و نیرویی به نام بهورز، مراقب سلامت و پزشک خانواده داریم. اصلا اعتقاد ندارم که باید پزشک عمومی را به بخش درمان اضافه کنیم بلکه باید پزشک عمومی را به مراکز سرپایی و حوزه بهداشت اضافه و مراکز سرپایی و 16 ساعته را چندین برابر کنیم.

وی گفت: باید میزان درمانگاه های سرپایی در استان کرمانشاه حداقل 5 برابر شود. مطمئن باشید اگر به گسترش بخش مراقبت های ویژه ICU دل ببندید و مراکز سرپایی را رها کنید، بازی با ویروس را باخته اید. همین روش را در مرحله اول بسیج ملی برای مبارزه با کووید19 انجام دادیم و الان هم راهی جز این نداریم.

وزیر بهداشت اظهار داشت: شناسایی و ایزوله زودرس و شناسایی و رهگیری افراد در تماس نزدیک با بیماران، کلید موفقیت ما برای مقابله با کرونا در کشور است. اگر در این بخش ها یک تومان سرمایه گذاری، 100 تومان برداشت می کنید و این را به عنوان پروتکل بسیار موثر می گویم اما درمان سرپایی نیازمند پروتکل های خودش است.

برای مراکز سرپایی، داروی ضد ویروس تامین می کنیم

دکتر نمکی یادآور شد: برای تمام مراکز سرپایی، داروی ضد ویروس تامین می کنیم اما اعتقاد به داروی ضد ویروس تزریقی مانند رمدسیویر در فاز سرپایی ندارم اما حتما یک داروی ضد ویروس در مراحل اولیه و بخش سرپایی، خیلی می تواند کمک کند که داروی آن را به صورت رایگان به این مراکز می دهیم و تست های سریع را رایگان انجام خواهند داد.

وی تاکید کرد: داروهای مورد مصرف برای بیماران کووید19 خوشبختانه تحت پوشش بیمه قرار گرفت و از این پس دیگر این بار به بیماران تحمیل نخواهد شد. تولید رمدسیویر در کشور راه اندازی شد و چون فرم لیوفیلیزه سرعت تولید را کاهش می داد، پروانه تولید فرم محلولی این دارو را صادر کردیم و از این بعد کمبودی برای رمدسیویر نخواهید داشت.

وزیر بهداشت گفت: آموزش همگانی، افزایش تست آزمایشگاهی، شناسایی افراد در تماس با بیماران، تقویت درمان سرپایی و مراقبت در منزل می تواند شما را از گلوگاه بیمارستانها نجات دهد وگرنه همه ما در این باتلاق غرق می شویم.

برنامه ریزی و اقدام برای قرنطینه عمومی بیمارانی که امکان قرنطینه در منزل را ندارند

دکتر نمکی بیان داشت: به روسای دانشگاه ها گفتم که باید برای قرنطینه عمومی بیمارانی که امکان قرنطینه شدن در منزل ندارند، برنامه ریزی و اقدام کنیم. در این زمینه با وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مذاکراتی داشته ایم و قرار شد با هتل ها و مسافرخانه ها قرارداد ببندیم و بیمه ها نیز بخشی از هتلینگ آن را پرداخت کنند تا بیمارانی که از نظر فضای مسکونی یا وضعیت اقتصادی با مشکل مواجه  هستند، در قرنطینه عمومی بمانند البته بحث های حمایتی از این بیماران هم در نظر گرفته شده که در طول مدت قرنطینه، ساختار حمایتی در کشور چگونه به آنها کمک کند.

در دو سه ماه گذشته کابوسی به نام اکسیژن داشتم

وی خاطرنشان کرد: شما خبر ندارید که من چه کشیدم و در دو سه ماه گذشته، کابوسی به نام اکسیژن داشتم. ساعت 2 بامداد از بیمارستان توحید سنندج خبر از افت اکسیژن می دادند یا ساعت 1 و نیم بامداد با خبر می شدم که در آبادان مشکل اکسیژن داریم و یا از شیروان، تانکر اکسیژن به نیشابور فرستادیم. وزیر شده کارپرداز تهیه اکسیژن چرا؟ الان نمی توانم بگویم. این هم یکی از حرف هایی است که نمی توانم بگویم.

وزیر بهداشت گفت: به نیازهای اکسیژن بیمارستانها در سطح کشور اصلا بی توجه نبودم و اینکه 14 دستگاه اکسیژن ساز در استان کرمانشاه راه اندازی شده، خیلی کار بزرگی بوده و دو هفته دیگر، کمبود اکسیژن در سراسر  کشور نخواهیم داشت.

خبرهای مهم از فوق العاده ویژه، حق صعوبت کار و فوق العاده جذب هیات علمی

دکتر نمکی اظهار داشت: در مورد پاداش به نیروهای بهداشتی و درمانی، فوق العاده ویژه و حق صعوبت ویژه ای برای بخش های کرونایی از اول سال در نظر گرفته و محاسبه کرده ایم و این روزها به یاری خداوند پرداخت می شود تا از شرمندگی نیروهایی که در کرونا، زحمت ویژه کشیدند، در بیاییم. مشکل فوق العاده جذب را نیز حل کردیم که از اول امسال برای همکاران هیات علمی محاسبه می شود.

لکه ناهماهنگ دامن دنیا حذف شد

وی اظهار داشت: لجام گسیختگی تجهیزات پزشکی با ارز آزاد و نیمایی، ناشی از لجام گسیختگی قیمت ارز بود. گرچه هیچ وقت به قول مقام معظم رهبری، دل به آن سوی مرزها نمی بندم اما یک دیوانه غیرقابل تحملی که در طول تاریخ آمریکا،  مثل کرونا  نمونه بود، ترامپ  بود. ترامپ هم یکی از نمونه های تاریخ و عنصر عجیبی بود که با لطف خدا برکنار شد و رییس کل تروریست های جهان که لکه ناهماهنگ در دامن دنیا بود و  شهید قاسم سلیمانی این نازنین ترین ضدتروریست جهان را ترور کرد، حذف شد و در آینده نوسانات شدید ارز را نخواهیم داشت.

مجوز استخدام 30 هزار نفر را داریم می گیریم

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در مورد کمبود نیروی انسانی خوشبختانه امسال مجوز استخدام 22 هزار را گرفتیم و با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، مجوز استخدام 30 هزار نفر دیگر را داریم می گیریم و سعی می کنیم که در استانهایی مانند کرمانشاه، حداکثر کمک را کنیم.

دکتر نمکی تاکید کرد: در حوزه آموزش پزشکی، انتقادات فراوانی دارم. اولا آموزش پزشکی غیرحضوری بسیار بی معنا است و نمی توانیم به صورت مجازی، خیلی مسائل را به دانشجویان علوم پزشکی بیاموزیم اما باید توجه کرد که کرونا، اثرات گسترده ای در تمامی سطوح آموزش حتی در آموزش و پرورش در سطح دنیا داشته است و مورد مطالبه افکار عمومی است.

دلایل عدم استقبال دانشجویان به برخی رشته های پزشکی

وی ادامه داد: در مورد عدم استقبال دانشجویان به برخی رشته ها از جمله بیهوشی، عفونی و داخلی می توان دو علت در نظر گرفت. یکی بیماری کرونا است که رزیدنت سال اول که کشیک هم می دهد، باید در بخش کرونا مشغول به کار شود و دوم، بحث اقتصادی است که انگیزه هایی را برای برخی رشته ها ایجاد می کنیم. کرونا دیر یا زود خواهد رفت.

وزیر بهداشت گفت: در طول 40 سال گذشته، حتی یک مورد درخواست پروانه یا مجوز برای بخش خصوصی نکرده ام اما معتقدم که به بخش خصوصی در حوزه پزشکی کشور، جفا کرده ایم. همین تعداد محدود تخت در بخش خصوصی نشان از این است که آن را درست ندیده ایم و جلساتی را در این زمینه برگزار کرده ایم و دکتر طباطبایی به عنوان مشاور بنده در بخش خصوصی، مسائل را پیگیری می کند.

دکتر نمکی در خصوص راه اندازی دانشکده توانبخشی در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، خاطرنشان کرد: حتما با راه اندازی این دانشکده موافق هستم. یکی از غصه های من علاوه بر پیشگیری، توانبخشی است. یکی از مشکلات ما عدم توجه به توانبخشی است.

وی ضمن تقدیر از خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در مقابله با کرونا، گفت: بنده در شرایط بسیار پیچیده ای به وزارت بهداشت آمدم. نه اینکه نمی دانستم. کسی به اندازه بنده به کاستی اشراف نداشت چون بودجه بسیاری از بخش ها را اداره می کردم.

می دانستم که دوران ماه عسل وزارت بهداشت تمام شده است

وزیر بهداشت ادامه داد: می دانستم که دوران ماه عسل وزارت بهداشت  تمام شده اما از آنجا که همواره خودم را یک سرباز کوچک نظام می دانم و برای نام و نان نیامدم، برای فدا شدن و روی مین رفتن آمدم. البته روزی که به وزارت بهداشت آمدم، برخی چیزها را می دانستم اما برخی چیزها را نمی دانستم. از چیزهایی که نمی دانستم این بود که قرار است سیلاب های گسترده، زلزله، H1N1 و ویروس منحوس بسیار پیچیده کرونا بیاید.

دکتر نمکی خاطرنشان کرد: در این شرایط با سخت ترین سال اقتصادی دولت در دوران بعد از انقلاب مواجه شدیم. وقتی در سازمان برنامه و بودجه مسئولیت گرفتم، قیمت نفت به کمتر از 30 دلار رسید اما بدهی های دورانی که نفت 120 دلار بود را نیز مجبور شدیم پرداخت کنیم. دوستان، اجلاس سران برگزار کرده بودند بدهی های آن از دوران نفت 120 دلاری منتقل شد و با نفت کمتر از 30 دلار، آن بدهی ها را پرداخت کردیم.

هیچ کس از کلینیک خصوصی اش برای زیرساخت های کشور، پول نیاورد

وی افزود: طرح تحول نظام سلامت را همه می دیدند اما لجستیک آن را ما باید تامین می کردیم. هیچ کس از کلینیک خصوصی اش پول نیاورد تا برای زیرساخت های کشور، هزینه کند بلکه در آن شرایط سخت، از منابع دولتی، این طرح را حمایت می کردیم.

وزیر بهداشت گفت: به مقوله سنگینی که ممکن است هر 200 سال یکبار نظام سلامت در دنیا، یکبار آن را تجربه کند، گرفتار شدیم و فکر نمی کنم که هیچ وزیر و وزارت بهداشتی قبل و بعد از انقلاب، چنین مواردی را به یاد داشته باشد. گرفتاری در چنین بلیه ای برای جهان، خیلی کار سختی بود.

مسائل را باز نمی کنم که در این مدت بر ما چه گذشت

دکتر نمکی خاطرنشان کرد: مسائل را باز نمی کنم که در این مدت بر ما چه گذشت و چگونه شما در دانشگاه ها توانستید موج اول را مدیریت کنید و بقیه کجاها آن همراهی هایی که باید می کردند را نکردند اما اخیرا از یکی دوجا حمایت شدیم و از همه مهمتر، ورود بسیار متهورانه و مدبرانه مقام معظم رهبری در جلسه با ستاد ملی کرونا بود و با اعلام محبت های ایشان در طول این مدت، بی انصافی است که بخواهم از چیزی گلایه کنم. رییس جمهور دستورات مکرری داد و دوستان کمک می کنند تا گره گشایی شود

آخرین اخبار

«درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت

نظرات

مانده : (1000) حرف