اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

یک شنبه 2 آذر 1399

تغییرات علائم کرونا از ابتلا تا بهبودی

کووید 19 یک بیماری تنفسی است که علائم مختلفی دارد و در ادامه با این علائم بیشتر آشنا می شویم.

0

شبکه سلامت:

شاید روزها ابتدایی ابتلا به کرونا فکر می کردیم کووید 19 تنها یک سرماخوردگی ساده است اما این روزها متوجه شده ایم که اینگونه نیست. 

بر اساس گزارشات سازمان بهداشت جهانی ویروس کرونا در  79درصد افراد، بیماری به صورت خفیف بروز می کند . وضعیت  15 درصد  مبتلایان شدید و 6 درصد نیز بحرانی است. باید دانست که یک بیمار خفیف کرونایی همچون یک بیمار سرماخورده نیست. نیاز به دریافت اکسیژن مبتلایان را در ابتلا به شکل خفیف و متوسط  متمایز می‌کند. موارد شدید نیازمند دریافت اکسیژن و موارد بحران نیز منجر به آسیب به سیستم تنفسی در بدن می‌شود. جدول زمانی ابتلا به بیماری بسته به اینکه این بیماری  در کدام طبقه قرار می‌گیرد، متفاوت است. 

چگونه فرد به کرونا مبتلا شده است؟ 

بعد از قرار گرفتن در معرض ویروس کرونا شاید دو تا 14 روز از بروز علائم کرونا زمان می برد. این زمانی است که بیماری همچون آنفلوآنزا و سرماخوردگی بروز می‌کند. بسیاری از مبتلایان این بیماری را با تب تجربه می‌کنند. بر اساس مطالعات سازمان بهداشت جهانی 88 درصد مبتلایان کرونا تب دارند.

 

 البته برخی از مبتلایان هم به بیماری گوارشی دچار می‌شوند. در این بیماران اسهال، تهوع، استفراغ، ناراحتی‌های شکمی چند روز قبل از علائمی تنفسی نمایان می‌شود. البته این علائم رایج نیست و بیماری کرونا یک بیماری تنفسی است.  برای اغلب بیماران، کرونا با مشکلات ریوی آغاز می‌شود. در روزهای اولیه ابتلا به کرونا عفونت به ریه‌ها حمله می‌کند. وقتی سلول‌های ریه عفونی شده ریزش پیدا و جلو تنفس و توانایی بدن برای دور نگه داشتن مواد مزاحم از ریه‌ها را می‌گیرند. التهاب باعث آسیب شده و این چرخه می‌تواند تا وقتی که هیچ بافت سالمی باقی نماند ادامه داشته باشد. این التهاب سرفه خشک، خلط و نفس تنگی به‌دنبال دارد. 

با دیگر علائم کرونا آشنا شوید

از دیگر علائم کرونا خستگی، گلودرد، سردرد، دردمفصل، ماهیچه، لرز، آبریزش بینی هستند. این بیماری  در روز پنجم با مشکلات تنفسی همراه است. به‌طور معمولی 7 روز طول می‌کشد تا یک نفر به بیمارستان مراجعه کند. باید دانست که موارد خفیف در این شرایط بهبود پیدا می کنند اما در موارد متوسط و بحرانی در این زمان ذات‌الریه ایجاد می کند. زمان بهبود  برای این بیماران از چند روز تا چند هفته متفاوت است. 

سندرم زجر تنفسی در انتظار بیماران حاد کرونایی

در برخی موارد اختلال حاد تنفسی پیشرفت می‌کند. در این مرحله فرد به سندرم زجر تنفسی یا دیسترس تنفسی حاد ARDS، آسیب التهابی ریه مبتلا می‌شود. سندرم زجر تنفسی باعث کاهش خطرناک سطح اکسیژنی در خون به نام هیپوکسی می‌شود. سندرم زجر تنفسی می‌تواند به تعدادی از مشکلات جدی منجر و تهدید کننده زندگی است بنابراین توجه فوری به آن ضرورت دارد. فرد در این مرحله از ابتلا به کمک‌های حاد همچون آی سی یو برای تنفس نیازمند است. 

درمان‌ها در این مقطع شامل تصفیه مکانیکی و اکسیژن است، باید اکسیژن از طریق دستگاه به ریه‌ها وارد شود. بسیاری از مرگ‌های ناشی از کووید 19 به دلیل این است که ریه را  آب گرفته و نمی‌تواند اکسیژن را به دیگر نقاط بدن منتقل کند. 

فرد بهبود یافته کرونا ناقل بیماری است

فرد در صورت بهبود ریه‌اش با آسیب‌های متعدد مواجه است. بر اساس بررسی‌های انجام شده افراد در صورت بهبودی می‌توانند ناقل باشند پس کم و کیف فعالیت آنها منوط به دستور پزشک است.  به دلیل نبود واکسن و داروی خاصی برای مهار کرونا بهترین روش پیشگیری است. کرونا از طریق سرفه و عطسه از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. باید دست‌ها را مرتب شسته و سطوح را ضد عفونی کرد. 

  منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
 

آخرین اخبار

«درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت

نظرات

مانده : (1000) حرف