شبکه سلامت :
مراکز اهدای خون سازمان انتقال خون ایران تشابهی با مراکز درمانی ندارند و میزبان داوطلبین اهدای خون هستند که در گروه سالمترین اقشار جامعه جای گرفته اند از این رو خطر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در مراکز اهدای خون بسیار ناچیز است.
این سازمان از بدو تأسیس تاکنون سازمانی متفاوت با دیگر مراکز بهداشتی و درمانی در سطح کشور بوده است. سازمان انتقال خون ایران و مراکز اهدای خون وابسته به این سازمان در سراسرکشور نه تنها میزبان بیماران نیست بلکه همواره پذیرای سالمترین اقشار جامعه است.
انتقال خون نهادی مؤثر در تبیین و نهادینه سازی فرهنگ سلامت است و اهداکنندگان خون از سالمترین اقشار جامعه هستند که از فرهنگ خود مراقبتی آگاه بوده و خود را از رفتارهای پرخطر دور نگه میدارند.
مراکز درمانی در ایران شامل مراکز بهداشت شهری و روستایی، درمانگاه ها، پلی کلینیکها و مطبهای پزشکان، واحدهای پاراکلینیکی همچون آزمایشگاه ها، رادیولوژی، فیزیوتراپیها و داروخانهها و همچنین بیمارستانها شامل محلی، تخصصی، فوق تخصصی یا مجتمعهای بیمارستانی است. غالب مراجعه کنندگان اصلی به این مراکز را بیماران تشکیل میدهند و افراد سالم که هریک به نحوی برای دریافت خدمت به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه میکنند درصد کمتری از آمار مراجعان روزانه را شامل میشوند.
در شرایط فعلی نیز که کشور با شیوع ویروس کرونا مواجه است سازمان انتقال خون بازهم از امنترین و کم خطرترین اماکن نظام بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور است.
فارغ از ماهیت نوع مراجعان به این مرکز که همگی از سالمترین شهروندان هستند در کلیه مراکز اهدای خون پروتکلهای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا نیز اعمال میشود. به داوطلبین اهدای خون ماسک داده شده و مواد ضدعفونی کننده نیز در اختیار آنها است. رعایت فاصله گذاری فیزیکی بین تختهای اهدای خون نیز یکی دیگر از نکاتی است که به آن توجه میشود.
ویروس کرونا از طریق اهدای خون قابل انتقال نیست و بنابراین اهدای خون حتی در روزهای شیوع ویروس عملی بی خطر و مطمئن تلقی میشود.
منبع : خبرگزاری صدا و سیما