شبکه سلامت :
دکتر باقر لاریجانی، نایب رییس شورای عالی اخلاق پزشکی کشور و سرپرست مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این دیدار مجازی ضمن اشاره به مباحث فوری پیش روی شورای عالی اخلاق در زمینه واکسن و خدمات درمانی کووید19، این نشست را بستری مناسب برای مشارکت و همفکری همکاران از سراسر کشور برای پیشبرد اهداف شورا عنوان کرد.
وی افزود: هدف از برپایی این نشست، بهره گیری از توانمندی تمامی گروه ها و اعضای محترم هیات علمی در راستای هم افزایی فعالیت های عرصه اخلاق پزشکی کشور است.
نایب رییس شورای عالی اخلاق پزشکی کشور ضمن تبیین لزوم همکاری های بیشتر در زمینه پژوهش های اخلاق، رسالت اصلی شبکه تحقیقاتی اخلاق پزشکی کشور را ساماندهی و هم افزایی پژوهش های اخلاق پزشکی کشور عنوان کرده و افزود: در زمینه آموزش نیز بستر آموزش مجازی فرصتی مناسب برای دسترسی عادلانه و همه گیر تمامی دانشجویان کشور به مباحث اخلاق فراهم کرده است.
تخصیص منابع برای انجام تحقیقات بر روی بیماری کووید ۱۹ در اولویت است
وی با اشاره به این که تخصیص منابع برای انجام تحقیقات بر روی بیماری کووید ۱۹ در اولویت قرار گرفته، افزود: بررسی اخلاقی پروژه های تحقیقانی مرتبط با کووید۱۹ در کمیته های اخلاق دانشگاه ها با سرعت بیشتری صورت می پذیرد و در عین حال دقت لازم در مورد اینکه خطری محققان و شرکت کنندگان را تهدید نکند، انجام می شود.
ترجمه و انتشار گایدلاین های تخصصی در زمینه اصول اخلاقی در شرایط همه گیری بیماری های عفونی
دکتر لاریجانی در ادامه اظهار کرد: ترجمه و انتشار گایدلاین های تخصصی در زمینه اصول اخلاقی در شرایط همه گیری بیماری های عفونی اقدام مهم دیگری است که در ایران انجام شده است و مقالات متعددی در ایران در زمینه های مختلف مرتبط با موضوعات اخلاق پزشکی در مواجهه با کووید ۱۹ به چاپ رسیده است.
شبکه تحقیقاتی اخلاق ساختاری مناسب برای افزایش تبادلات علمی در زمینه اخلاق است
در ادامه این جلسه مجازی، دکتر احسان شمسی گوشکی، دبیر کمیته اخلاق در پژوهش شورای عالی اخلاق، به مراحل اداری شکل گیری شبکه تحقیقاتی اخلاق و برنامه های آتی آن اشاره کرد و این شبکه را ساختاری مناسب به منظور افزایش تبادلات علمی در زمینه مسایل مرتبط با اخلاق دانست.
ارائه نیز گزارشی از روند تالیف دو کتاب درسنامه اخلاق پزشکی ویژه دستیاران و کتاب پزشک و ملاحظات اخلاقی
دکتر پونه سالاری، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز گزارشی از روند تالیف دو کتاب درسنامه اخلاق پزشکی ویژه دستیاران و کتاب پزشک و ملاحظات اخلاقی ارائه کرد و اظهار امیدواری کرد این کتاب ها به عنوان منابع کاربردی راهگشای تصمیم گیری پزشکان باشد.
ارائه گزارشی از آماده سازی دوره آموزش مجازی اخلاق پزشکی برای دانشجویان و دستیاران پزشکی
همچنین دکتر امیراحمد شجاعی و دکتر علیرضا پارساپور به ارائه گزارشی از آماده سازی دوره آموزش مجازی اخلاق پزشکی برای دانشجویان و دستیاران پزشکی پرداختند و این بستر را آماده جلب مشارکت تمامی اعضای هیات علمی اخلاق پزشکی کشور دانستند.
ارائه گزارشی از روند اجرای هشتمین کنگره سالانه مجازی اخلاق پزشکی ایران
گزارشی از روند اجرای هشتمین کنگره سالانه مجازی اخلاق پزشکی ایران نیز توسط دکتر مجتبی پارسا، عضو هیات علمی گروه اخلاق پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه شد.
در انتهای جلسه، دکتر لیلا افشار، دانشیار گروه اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نیز توضیحاتی را در مورد بسته اعتلای اخلاق حرفه ای و بازنگری برنامه عملیاتی بسته مذکور در راستای توسعه آموزش اخلاق حرفه ای مبنی بر ارزشهای ایرانی-اسلامی ارائه کرد.
گفتنی است، هشتمین کنگره سالانه مجازی اخلاق پزشکی ایران، در تاریخ ۲۵ تا ۲۹ آذر ماه با محوریت اخلاق در همه گیری کووید19 و آموزش اخلاق حرفه ای برگزار خواهد شد.
منبع : وبدا