اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

چهار شنبه 19 آذر 1399

سخنگو تعداد آزمایشگاه های مورد تایید برای کرونا به ۱۲۱ عدد رسید

مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، فهرست جدید آزمایشگاه های غیردولتی دارای مجوز انجام آزمایش تخصصی تشخیص مولکولی کووید ۱۹ را اعلام کرد.

0

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سلامت وزارت بهداشت:

تعداد آزمایشگاه های مورد تایید برای کرونا به ۱۲۱ عدد رسید

مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، فهرست جدید آزمایشگاه های غیردولتی دارای مجوز انجام آزمایش تخصصی تشخیص مولکولی کووید ۱۹ را اعلام کرد.

شبکه سلامت :

دکتر سیامک سمیعی گفت: در این فهرست با اضافه شدن ۱۰ آزمایشگاه خصوصی، تعداد آزمایشگاه های مورد تایید به ۱۲۱ آزمایشگاه رسیده و آزمایشگاه هایی که بنا به تشخیص دانشگاه های علوم پزشکی مربوطه مجاز به پذیرش و انجام آزمایش تشخیص مولکولی برای مسافران برون مرزی هستند، ۷۶ آزمایشگاه اعلام شده است.وی افزود: همچنین، ۵ آزمایشگاه بر اساس گزارش معاونت های درمان دانشگاه های خود و یا به دلیل کسب نکردن امتیاز لازم در آخرین مهارت آزمایی، موقتاً تعلیق شده و یا ازفهرست پذیرش مسافران برون مرزی حذف شده اند.

آقای سمیعی گفت: با ارسال نامه ای با امضای معاونان درمان و بهداشت وزارت بهداشت، دانشگاه های علوم پزشکی ملزم به جمع آوری آمار، اطلاعات و ارزیابی عملکرد روزانه آزمایشگاه های غیردولتی مجاز به انجام آزمایش تشخیص مولکولی کووید ۱۹ شده اند و نتیجه مثبت آزمایش ها باید برای پیگیری لازم به معاون بهداشت هر دانشگاه اعلام می شود.
مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سلامت وزارت بهداشت از ایجاد شبکه تشخیص مولکولی بهداشت در سراسر کشور خبر داد.
دکتر سمیعی، در اجلاس غیرحضوری رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، با قدردانی از دانشگاه‌های علوم پزشکی برای تلاش شبانه روزی در مدیریت کرونا، گفت: ما در سطح وزارتخانه در حال برنامه ریزی ایجاد شبکه تشخیص مولکولی بهداشت در سراسر کشور هستیم.
وی افزود: این برنامه دارای سطح بندی است که اولین مرحله آن انجام شده به این ترتیب که در بسیاری از دانشگاه‌ها بازدیدهایی صورت گرفته و نقاط ضعف سیستم‌های آزمایشگاهی منتخب ما توسط سازمان بهداشت جهانی ارزیابی شد و اکثر آزمایشگاه‌ها موفق به رفع فقدان انطباق شدند و تعدادی از آنها نیز در حال طی کردن این مرحله هستند.
آقای سمیعی ادامه داد: مرحله دوم تضمین کیفیت است که از هفته آینده آغاز می‌شود. بعد از آن، آزمایشگاه‌هایی که این مرحله را نیز طی کنند، تجهیزاتی را از سوی معاونت بهداشت دریافت می‌کنند که بخشی از این تجهیزات را سازمان‌های بین المللی مانند سازمان جهانی بهداشت تهیه کرده و در اختیار آزمایشگاه‌ها قرار می‌دهند. این تجهیزات کمک می‌کند ظرفیت آزمایشگاهی بهداشت کشور افزایش پیدا کرده است و در زمینه برنامه‌های کووید ۱۹ هماهنگ‌تر عمل کنند.
وی افزود: توسعه ظرفیت‌های آزمایشگاهی برای هفته‌ها و ماه‌های آینده اهمیت بسیاری دارد. با افزایش توان آزمایشگاه‌ها، تست‌های بیشتری انجام شده و کار با سرعت بیشتری پیش می‌رود. باید از تست‌های تشخیصی کووید ۱۹ بیش از گذشته برای جداسازی (ایزوله کردن) و محدود کردن تماس بیمار با افراد سالم استفاده کنیم تا زنجیره انتقال قطع شود.
مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سلامت وزارت بهداشت، همچنین درباره روند تشخیص بیماران کرونا با استفاده از تست های تشخیص سریع و تست پی سی آر، توضیحاتی ارائه داد و گفت: ما تنها کشور دنیا هستیم که در شرایط تحریم‌ها توانسته ایم آزمایشگاه‌های تشخیص کووید ۱۹ را تجهیز کنیم و روز به روز بر تعداد آزمایش‌ها اضافه کنیم.
وی با اشاره به سختی‌ها و دشواری‌های تجهیز آزمایشگاه‌های کرونا در چنین شرایطی، افزود: استفاده از وسایل تشخیص سریع آنتی ژن کووید ۱۹، یکی دیگر از راهبردهای ما است که این تست‌ها پس از ارزیابی و تأیید، در مراکز سیار و ثابت آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
آقای سمیعی با اشاره به تحریم‌ها که باعث شده نتوانیم کیت‌های تشخیص سریع خارجی را وارد کنیم، گفت: تمرکز ما بر روی کیت‌های تولید داخل است که مورد ارزیابی قرار گرفته اند.
وی با بیا اینکه برای ارزیابی کیفیت کیت‌های تولید داخل آنها را با کیت‌های خارجی مقایسه می‌کنیم، ادامه داد: ۵۰۰ هزار کیت تشخیص سریع تولید داخل را هفته گذشته در سطح کشور توزیع کردیم که البته هدف ما آزمایش این کیت‌ها بود

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سلامت وزارت بهداشت، با اشاره به مانع تراشی آمریکا در مسیر تأمین کیت‌های تشخیص سریع خارجی، گفت: متأسفانه یک شرکت خارجی ترجیح داد به خاطر فروش بیشتر کیت‌های تشخیص سریع به آمریکا، به ما کیت ندهد.
وی افزود: شرکت کره‌ای مدعی شده به خاطر اینکه ۳۰ میلیون کیت تشخیص سریع به آمریکا می‌فروشد، نمی‌تواند معامله خودش را به خاطر ۳ میلیون کیت که ایران درخواست کرده بود، فسخ کند.
آقای سمیعی با بیان اینکه تست پی سی آر همچنان از حساسیت بالاتری نسبت به کیت سریع (رپید) برخوردار است، افزود: ملاک ما برای تست‌های تشخیص سریع، این است که باید در موارد مثبت تست، ۸۰ درصد و موارد منفی، حداقل ۹۷ درصد با تست‌های پی سی آر انطباق داشته باشد.

خبرگزاری صدا وسیما

آخرین اخبار

«درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت

نظرات

مانده : (1000) حرف