اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

چهار شنبه 19 آذر 1399

کشف دلیل بروز یکی از بیماری‌های کشنده ریه

​​​​​​​پژوهشگران انگلیسی در بررسی جدیدی توانستند به دلیل بروز یکی از بیماری‌های کشنده ریه پی ببرند.

0

کشف دلیل بروز یکی از بیماری‌های کشنده ریه

پژوهشگران انگلیسی در بررسی جدیدی توانستند به دلیل بروز یکی از بیماری‌های کشنده ریه پی ببرند.

شبکه سلامت :

مدیکال‌اکسپرس، یک پژوهش جدید موفق شده است که علت اسرارآمیز بیماری ریه را که یک قاتل بزرگ به شمار می‌رود، مشخص کند و راه را برای ارائه درمان‌های جدید هموار سازد.

"فیبروز ریوی ایدیوپاتیک"(Idiopathic pulmonary fibrosis)، حداقل بر ۳۲ هزار نفر در انگلیس اثر گذاشته و علت یک درصد از کل مرگ و میرهای انگلستان به شمار می‌رود. هنگامی که این بیماری تشخیص داده می‌شود، بیماران بین سه تا پنج سال امید به زندگی دارند. این بیماری، زخم‌هایی را ایجاد می‌کند که به صورت غیرعادی در ریه‌ها گسترش می‌یابند و توانایی تنفس را به تدریج کاهش می‌دهند.

علت این بیماری تاکنون ناشناخته بوده است اما یک پژوهش جدید که در مقیاس بزرگ و به سرپرستی "دانشگاه اکستر"(University of Exeter) انگلستان صورت گرفته است، نشان می‌دهد تلومرهای کوتاه که مولفه‌های محافظتی هستند و در پایانه DNA وجود دارند، با افزایش خطر ابتلا به فیبروز ریوی ایدیوپاتیک در ارتباط هستند.

به علاوه، پژوهشگران با استفاده از یک روش پیچیده موسوم به "تصادفی سازی مندلی"، شواهدی یافته‌اند که نشان می‌دهد این تلومرهای کوتاه می‌توانند به بروز فیبروز ریوی ایدیوپاتیک منجر شوند. در مقابل، خود این بیماری نیز می‌تواند به کوتاه شدن تلومر منجر شود.

گروه پژوهشی دانشگاه اکستر در این پروژه، با پژوهشگران "دانشگاه باث"(University of Bath) و "دانشگاه لستر"(University of Leicester) انگلستان و همچنین بیماران مبتلا به فیبروز ریوی ایدیوپاتیک همکاری کردند. آنها داده‌های مربوط به ۱۳۰۰ شرکت‌کننده را مورد بررسی قرار دادند و آنها را برای اطمینان یافتن از تکرار نتایج، با گروه‌های مشابه مقایسه کردند.

دکتر "کریس اسکاتون"(Chris Scotton)، پژوهشگر دانشگاه اکستر و از اعضای این گروه پژوهشی گفت: پی بردن به علت فیبروز ریوی ایدیوپاتیک همیشه دشوار بوده و این موضوع ثابت شده که ارائه درمان‌های موثر، بسیار چالش‌برانگیز است. پژوهش ما، قوی‌ترین شواهدی را که تا به امروز پیدا شده‌اند، ارائه می‌کند و نشان می‌دهد که داشتن تلومرهای کوتاه ممکن است در بروز این بیماری وحشتناک نقش داشته باشد. این بدان معنی است که ما می‌توانیم به دنبال راه‌های جدیدی برای پیشگیری یا درمان فیبروز ریوی ایدیوپاتیک باشیم و این دلیل دیگری برای در پیش گرفتن یک سبک زندگی سالم است زیرا این امکان وجود دارد که کاهش استرس و افزایش ورزش کردن بتوانند به بلندتر ماندن تلومرها کمک کنند.

تلومرها در افراد سالم، با افزایش سن به صورت طبیعی کوتاه می‌شوند اما اگر روند کوتاه شدن آنها سرعت بگیرد، می‌تواند یکی از عواملی باشد که به بروز مشکلات سلامتی می‌انجامد و ممکن است با افزایش سن، با آن رو به رو شویم. داشتن محافظت کمتر در پایانه‌های DNA می‌تواند توانایی بدن را در بهبود یا مقابله با عفونت مختل کند.

این پژوهش، در مجله "Lancet Respiratory Medicine" به چاپ رسید.

منبع :ایسنا

آخرین اخبار

«درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت

نظرات

مانده : (1000) حرف