اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

دو شنبه 24 آذر 1399

خشکی بینی ؛یکی از نشانه‌های هشداردهنده ابتلا به کرونا

محققان در بررسی اعلام کردند: خشکی بینی می‌تواند یک نشانه‌ هشداردهنده ابتدایی ابتلا به کووید۱۹ باشد.

0

خشکی بینی ؛یکی از نشانه‌های هشداردهنده ابتلا به کرونا

محققان در بررسی اعلام کردند: خشکی بینی می‌تواند یک نشانه‌ هشداردهنده ابتدایی ابتلا به کووید۱۹ باشد.

رویداد۲۴ تیمی از پژوهشگران دانشگاه بارسلونا اسپانیا به بررسی علایم جدید بالینی کووید ۱۹ پرداختند که نتایج آن در نشریه medRxiv منتشر شد.

در این بررسی نشانه‌های بینی که با از دست دادن بویایی و چشایی در کووید ۱۹ در ارتباط است از جمله نشانه‌های هشداردهنده ابتدایی عفونت عنوان شده است.

متن این گزارش را که امروز - دوشنبه - دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منتشر کرد به این شرح است:

اهمیت شناسایی زودهنگام عفونت بدون نشانه

حامل بدون نشانه‌ سندروم تنفسی حاد شدید ویروس کرونا ۲ (SARS-CoV-۲) که کووید۱۹ را ایجاد می‌کند، یکی از عامل‌های محدودکننده برای مهار کارآمد گسترش ویروس در همه‌گیری کنونی است.

افراد مبتلا به ویروس نیاز است که به سرعت (و به یک روش مقرون به صرفه) شناسایی و جدا شوند تا انتقال ویروس SARS-CoV-۲ را محدود کنند.

تصور می‌شود که تغییرها در حس چشایی و بویایی در تقریبا ۸۰ درصد موارد کووید ۱۹ وجود داشته باشد.

پژوهشگران نشانه‌های بینی را در یک گروه شامل ۳۵ بیمار بررسی کردند که این نشانه ها تنها شامل نشانه‌هایی بود که احتمالا توانستند باعث ایجاد اختلال‌های مشخص‌شده در کارکرد بویایی شوند. آنها مشاهده‌های خود را با یک گروه کنترل از ترکیب همان سن و جنسیت تایید کردند.

نشانه‌های غیر معمول بینی

به گفته محققان تقریبا ۷۰ درصد گروه بیمار گفتند که آنها یک یا بیشتر از یک نشانه‌ بینی داشتند، که شامل "یک احساس عجیب در بینی" بود، که تقریبا ۳۷ درصد بیشتر از گروه کنترل بود.

بیش از ۶۰ درصد در گروه بیمار در مقایسه با ۱۵ درصد گروه کنترل گفتند که خشکی غیر طبیعی بینی را احساس می‌کنند.

افزون بر این، بیش از نیمی از گروه بیمار گفتند که آنها احساس می‌کنند که گویی یک شستشوی شدید بینی انجام شده است، در حالی که تنها یک نفر از گروه کنترل این احساس را گزارش کرد و نشان داد که گروه بیمار ۳۲ درصد بیشتر در خطر این نشانه قرار دارد.

نشانه‌های بینی در گروه بیمار بیشتر در همان دوره‌ تغییر در بویایی و چشایی یا پیش از آغاز مورد دوم روی می‌دهد. میانگین دوره‌ چنین نشانه‌هایی به طور متوسط ۱۲ روز، در مقابل پنج روز در گروه کنترل بود.

در کل تقریبا ۸۵ درصد و ۸۰ درصد بیماران به ترتیب دارای مشکل‌هایی با از دست دادن بویایی و چشایی بودند که با سایر گزارش‌ها در این زمینه سازگاری دارد.

اهمیت این یافته‌ها این نیست که آنها تهدیدکننده‌ زندگی هستند یا در ابتلا به بیماری کمک می‌کنند، بلکه یافته ها نشان داد که این نشانه ها :

۱)مجزا از اختلال در بویایی یا چشایی هستند.

۲)در آغاز دوره‌ بیماری بروز می‌کنند.

این مساله ممکن است نشان‌دهنده‌ این باشد که آنها باید در پروتکل‌های تشخیص زودهنگام کووید-۱۹ در نظر گرفته شوند، که شامل نظارت زودهنگام و اقدام‌های جداسازی اجتماعی برای پیشگیری از انتقال بیماری است.

ورود ویروس به بافت پوششی تنفسی بینی، به ویژه سلول‌های گابلت، ممکن است سبب ایجاد اختلال ناگهانی در سد مخاط شود، که به نوبه‌ خود سبب خشک شدن بافت پوششی می‌شود.

این مساله همچنین با کاهش تعداد مولکول‌های بودهنده که می‌توانند به گیرنده‌های آنها بچسبند، در نبود لایه مخاطی چسبنده، حساسیت بویایی را کاهش می‌دهند. این می‌تواند هم احساس ناهنجار بینی و هم از دست دادن بویایی را در بر داشته باشد. البته، عفونت ویروسی همچنین می‌تواند سبب آسیب مستقیم به بافت پوششی تنفسی شود.

این می‌تواند موضوعی برای پژوهش‌های بیشتر باشد و دقیقا زمانی را که احساس غیرطبیعی بینی، مانند خشکی بیش از حد، جای خود را به نشانه‌های دیگر کووید ۱۹ که بیشتر شناخته شدند بدهد، مشخص کند.

منبع: سلامت نیوز

آخرین اخبار

«درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت

نظرات

مانده : (1000) حرف