اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

سه شنبه 25 آذر 1399

توصیه‌هایی طلایی برای قد بلند شدن

برای افزایش میزان قد خود بهتر است به تغذیه اهمیت بیشتری بدهید، ورزش کنید و از برخی عادت‌های نادرست مانند مصرف دخانیات بپرهیزید.

1

شبکه سلامت :

بیشتر والدین تمایل دارند که فرزندانی بلند قد داشته باشند. برای رسیدن به این منظور بچه‌ها در سنین رشد نیاز به مواد غذایی مغذی دارند. البته ممکن است با مصرف مواد غذایی مفید حتی بعد از سنین رشد، افزایش قد دیده شود، اما بهتر است از همان سنین کودکی به فکر قد فرزندان خود باشید.

میزان قد در افراد یک مسئله ژنتیکی است. در واقع نقش ژن‌های مختلف روی قد شما تأثیر دارد. البته فراموش نکنید داشتن والدین کوتاه قد به این معنی نیست که شما نیز حتما قد کوتاه خواهید شد یا اگر والدینی بلند قد دارید، لزوماً قد بلند نخواهید بود. اما در اکثر موارد اگر هم خانواده‌ پدری و هم خانواده‌ مادری شما قد کوتاه باشند به احتمال زیاد شما نیز چنین خواهید شد.

برای افزایش میزان قد خود بهتر است به تغذیه اهمیت بیشتری بدهید، ورزش کنید و از برخی عادت‌های نادرست مانند مصرف دخانیات بپرهیزید. در واقع این عامل مانع از رشد قد شما خواهد شد. حواستان باشد که حتی قرار داشتن در معرض دود سیگار دیگران نیز می‌تواند روی قد شما تأثیرگذار باشد. البته این مسئله هنوز به طور قطعی به اثبات نرسیده است، اما نتایج پژوهشی که در دانشگاه‌ها انجام شده است نشان می‌دهد کودکان و نوجوانانی که سیگار می‌کشند یا در معرض دود سیگار افراد دیگر قرار دارند در مقایسه با دیگر افراد قد کوتاه تری دارند؛ بنابراین توصیه می‌شود اگر سلامتی و میزان قد برایتان مهم است علاوه بر پرهیز از مصرف دخانیات از معاشرت با افراد سیگاری نیز بپرهیزید.

این روز‌ها با ورود اینترنت و شبکه‌های اجتماعی متعدد به زندگی، تنظیم زمان خواب بیشتر افراد با اختلال رو به رو شده است. اما یادتان باشد که هورمون رشد بیشتر در خواب ترشح می‌شود. نتایج پژوهش‌ها نیز نشان می‌دهند که نوجوانان و کودکان در حال رشد باید هر شب به مدت ۸ تا ۱۱ ساعت بخوابند؛ چرا که بافت‌های بدن شما در حین خواب رشد کرده و ترمیم می‌شوند.

در دوره رشد چه تغذیه‌ای داشته باشیم؟

نوجوانی دوره مهمی در ساخت اسکلت بدن است؛ بنابراین در این دوره باید کلسیم بیشتری جذب بدن شود. سعی کنید روزانه ۵ مرتبه  مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم مانند ماست، شیر یا پنیر داشته باشید. در واقع با همین کار ساده علاوه بر بلند قد بودن می‌توانید که احتمال ابتلا به پوکی استخوان زودرس را در خود کاهش دهید.

مصرف شیر برای کودکان کم سن ضروری است. اما نباید بعد از سنین کودکی از مصرف آن غافل شد. توجه داشته باشید که تا سن نوجوانی مصرف شیر برای رشد شما لازم و ضروری است. محصولات لبنی مواد مغذی مفیدی مانند کلسیم، آهن و پروتئین‌ها را به بدن شما می‌رساند که برای رشد از اهمیت بالایی برخوردار هستند؛ بنابراین توصیه می‌کنیم روزانه مصرف چندین نوبت محصولات لبنی را فراموش نکنید.

کربوهیدرات‌ها نخستین منبع انرژی برای بدن هستند. نان سبوس دار، برنج، سیب زمینی، غلات صبحانه، عدس و جوی دوسر جزو مواد غذایی مفیدی هستند که باید در طول روز مصرف کنید. مصرف این مواد غذایی به بدنتان انرژی می‌دهد و شما را مدت زمان بیشتری سیر نگه می‌دارد. البته حواستان باشد که میزان تغذیه خود در این موارد ذکر شده را کنترل کنید. زیاده روی در مصرف این مواد غذایی و هر ماده‌ی غذایی دیگر و عادت داشتن به ریزه خواری در طول روز می‌تواند به جای بلند کردن قد شما، باعث افزایش وزن شما شود؛ بنابراین راهنمایی گرفتن از مشاور تغذیه و والدین خود بسیار حائز اهمیت است.

اکثر نوجوانان و جوانان تمایل به مصرف گوشت ندارند، اما نباید مصرف گوشت را کنار بگذارید، چون حاوی پروتئین است و این مواد مغذی بین ۱۵ تا ۲۰ درصد انرژی روزانه شما را تأمین می‌کنند. اگر به هر دلیلی تمایل به مصرف گوشت قرمز ندارید بهتر است مصرف شیر، تخم مرغ و ماهی را افزایش دهید. این مواد غذایی حاوی پروتئین هستند و برای تقویت سیستم ایمنی بدن، کنترل هورمون ها، ساخت سلول‌های تشکیل دهنده‌ی عضلات و پوست شما کمک کننده‌های خوبی محسوب می‌شوند.

همچنین پروتئین‌های گیاهی مانند عدس، نخود و لوبیا‌ها نیز تأثیر زیادی در افزایش جذب پروتئین دارند. فراموش نکنید در سن نوجوانی بدن شما به آهن بیشتری نیاز دارد؛ بنابراین مصرف مواد غذایی پروتئینی، آهن خوبی نیز به بدنتان می‌رساند.

میوه یا آب میوه‌ها برای رشد و بلند قد شدن ما بسیار مفید هستند. این مواد غذایی سرشار از ویتامین C و مواد معدنی مورد نیاز بدن هستند که علاوه بر افزایش قد شما، باعث شفافیت و زیبایی پوست هم می‌شود.

آهن ترکیبی در بدن است که وظیفه‌ حمل اکسیژن خون به سمت سلول‌های بدن را بر عهده دارد. فیبر‌ها نیز از ترکیبات مفید موجود در سبزیجات هستند که برای هضم بهتر غذا لازم هستند. این ترکیبات مغذی در حین رشد و هم در تمام سال‌های زندگی برای تغذیه‌ی عضلات و مغز و همچنین داشتن بدنی سالم مورد نیاز خواهند بود.

توصیه می‌شود برای بلند قد بودن و مهم‌تر از آن داشتن بدنی سالم از دوازده سالگی مصرف مواد غذایی سرشار از آهن و فیبر‌ها مانند بروکلی، اسفناج، نخود، عدس و نخودفرنگی را افزایش دهید. از هر فرصتی برای مصرف میوه و سبزیجات بیشتر استفاده کنید تا ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز برای رشد را کسب کنید. اما بازهم تعادل در مصرف هر ماده غذایی را فراموش نکنید.

از سنین کودکی مصرف آب کافی برای رشد شما لازم است. در واقع فعالیت بدنی شما در این سن بیشتر است و باید آب بیشتری نیز مصرف کنید. اگر در سن ده سالگی حدود ۳۰ کیلوگرم وزن داشته باشید باید روزانه یک لیتر آب مصرف کنید.

در واقع ویتامین D را ویتامین خورشیدی می‌گویند، چون از طریق نور خورشید جذب بدن می‌شود. متأسفانه این روز‌ها کمبود این ویتامین در بین مردم زیاد شده است که دلایل متعددی دارد. اما اگر شما می‌خواهید علاوه بر قدبلند شدن، اسکلت سالمی نیز داشته باشید روزانه بیست دقیقه در معرض آفتاب قرار بگیرید. همچنین محصولات لبنی غنی شده از ویتامین D، برخی مواد غذایی مانند ماهی، قارچ، شیر گاو، نوشیدنی سویا، بادام، زرده‌ی تخم مرغ و ماست حاوی این ویتامین مفید هستند.

برای افزایش قد از مصرف کدام مواد غذایی پرهیز کنیم؟

توصیه اول این است که تا می‌توانید سراغ محصولات رژیمی نروید. انواع نوشابه‌ها دشمن سلامتی شما هستند. همچنین در مصرف انواع شیرینی جات زیاده روی نکنید.

در نهایت باید به این نکته توجه داشته باشید زیبایی واقعی زمانی حاصل می‌شود که شما سالم و تندرست باشید. قد بلند بودن و در عین حال سالم نبودن چندان مطلوب نیست؛ بنابراین توصیه می‌شود از هر تغذیه و روش غیرعلمی برای افزایش قد استفاده نکنید. همچنین اصل تعادل، تناسب و تنوع را در مواد غذایی رعایت کنید.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان

 

آخرین اخبار

«کهیر و اگزما» «درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات»

نظرات

مانده : (1000) حرف