اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

پنج شنبه 27 آذر 1399

کدام عادت‌های نادرست باعث افزایش کمر درد می‌شوند؟

کمردرد یکی از شایع‌ترین دردهایی است که افراد زیادی در این باره به پزشک مراجعه می‌کنند.

0

 بیشترین درصد افراد مبتلا به کمردرد مربوط به عوامل و عادت‌های نامناسب روزانه مانند نوع خوابیدن است. در این گزارش به مهم ترین عادت های نامناسب روزانه و راهکارهای درمانی درد کمر اشاره می کنیم.

فاصله گرفتن از ورزش روزانه

بررسی‌ها نشان می‌دهد بیشترین افرادی که درمان را به تأخیر انداخته‌اند، پس از درمان نتوانسته اند مانند گذشته فعال باشند. ورزش به خصوص پیاده‌روی منظم مانع این مشکل است و یا حتی می‌تواند نوعی درمان محسوب شود. در شرایط اپیدمی ویروس کرونا سعی کنید ورزش‌های سبک و مختصر را در منزل پیگیری کنید و از آن غافل نباشید.

رانندگی طولانی مدت

قوز کردن باعث انقباض عضلات قفسه‌ی سینه شده و درد‌های شانه، گردن و کمر را به دنبال می‌آورد. در واقع بیشترین درصد این مشکل زمانی اتفاق می‌افتد که در حال رانندگی هستید. برای رفع این دردها، با زاویه ۹۰ درجه بر روی صندلی ماشین بنشینید تا کمتر مجبور به قوز کردن و کشش عضلات سینه و گردن باشید.

تشک‌های نامناسب

تشک‌های بسیار سفت به ستون فقرات فشار زیادی وارد می‌کنند. بهتر است تشک‌هایی را انتخاب کنید که نه زیاد سفت و نه زیاد نرم هستند. اگر عادت دارید شب‌ها به پهلو بخوابید، یک بالشت زیر زانوهایتان قرار دهید. همچنین در صورت احساس تحمیل فشار زیاد بر روی کمر، می‌توانید از یک بالشت نرم و کوچک برای زیر کمر استفاده کنید.

پشت میز نشستن‌های طولانی

حفظ حالت صحیح نشستن که کمتر به آن اهمیت می‌دهید، می‌تواند شما را از شر کمردرد رها کند. اگر به فکر تصحیح نوع نشستن خود نباشید، عضلات کمر شما به مرور زمان تضعیف می‌شود و درد‌های طولانی‌تری به سراغتان می‌آید.

در صورت استفاده از صندلی برای مدت طولانی، هر از چند گاهی نیز از روی صندلی خود بلند شوید، چند قدم راه بروید و یا آب بنوشید. مراقب باشید زمانی که در حال کار با کامپیوتر و یا صحبت کردن طولانی با تلفن هستید، کمرتان در شرایط نامناسب قرار نگیرد.

استرس

استرس‌های حاد و طولانی مدت نیز مسبب بروز کمردرد است. زمانی که تحت فشار عصبی قرار می‌گیرید، تمام بدن شما از جمله گردن و کمر نیز تحت فشار قرار می‌گیرند. این فشارها، انقباض عضلات و درد‌های شدید را سبب می‌شوند.

در واقع برای کاهش استرس خود می‌توانید کتاب بخوانید، ورزش کنید و یا هر راهی که فکر می‌کنید آرامتان می‌کند را پیش بگیرید تا علاوه بر روح، جسمتان نیز آرام بگیرد.

حرکات شدید ورزشی

برای مثال انجام زیاد حرکت دراز و نشست ممکن است سبب افزایش فشار بر عضلات کمر و درد‌های کمر شود. گاهی دیده شده به دلیل انجام زیاد این حرکت، ستون فقرات به شکل حرف C درآمده و حالت خمیدگی در آن ایجاد شده است.

توصیه می‌شود این نوع حرکات را آهسته انجام دهید و خودتان را تحت فشار قرار ندهید. درست است دراز و نشست باعث تقویت عضلات شکمی و سوزاندن چربی می‌شود، اما بهتر است این حرکات به مرور زمان و به آرامی صورت بگیرند.

برنامه غذایی بی ارزش

نوع غذای مصرفی شما سلامت اندام‌هایی مانند قلب را تضمین می‌کند. وزن و قند خون نیز که عوامل مهمی در حفظ سلامتی هستند، توسط مواد غذایی کنترل می‌شوند. مصرف غذای نامناسب مانند غذا‌هایی با چربی بالا ممکن است باعث مسدود شدن شریان‌های ناحیه‌ی کمر و ستون فقرات شده و خون‌رسانی را با اختلال رو به رو کند. جریان مناسب خون همچنین سبب دفع مواد زاید بدن شده و درد‌ها را کاهش می‌دهد.

اجتناب از مصرف کافئین بیش از حد و غذا‌های فرآوری شده و چرب، کمک کننده خوبی به رفع درد عضلات بدن هستند. غذا‌هایی مانند سویا، غلات، آجیل و دانه‌ها، گوشت سفید و قرمز بدون چربی و سبزی و میوه‌ها بهترین مواد جهت حفظ سلامتی بدن هستند.

حمل کیف‌های سنگین

برخی افراد عادت دارند تمام وسایل زندگی خود را در یک کیف جای دهند. حمل کیف سنگین سبب نامتوازن شدن شانه‌ها و افزایش فشار بر روی ستون فقرات شده و در نهایت درد‌های شدیدی را ایجاد می‌کند.

وزن کیف یا پاکتی که حمل می‌کنید نباید بیش از ۱۰ درصد وزن بدنتان باشد. در صورت ضرورت وسایل را بین دو پاکت تقسیم کنید تا فشار وارد شده بر دو طرف بدن شما یکسان باشد.

استفاده بی رویه از کفش‌های پاشنه بلند

کفش پاشنه بلند باعث آسیب و فشار ستون فقرات می‌شود. البته کفش‌هایی هم که کفشان کاملا صاف است نیز باعث کمردرد می‌شوند، زیرا توزیع یکسان وزن بدن نیز به عضلات کمر فشار تحمیل می‌کند.

برای انتخاب کفش بهتر است فقط به فکر سلامتی بدن خود باشید. کفش‌های پاشنه بلند برای کار یا رفت‌وآمد‌های طولانی مدت اصلا مناسب نیستند. ۸۰ درصد درد‌های کمر در زنان به علت استفاده از کفش نامناسب است.

تماشای بیش از حد تلویزیون

افرادی که بیش از ۱۵ ساعت در هفته به تماشای تلویزیون می‌نشینند، سه برابر بیش از سایرین در معرض ابتلا به کمردرد هستند. بهتر است تماشای برنامه‌های تلویزیونی را محدود کرده و به جای آن سرگرمی‌های روزانه مانند کتاب خواندن و ورزش سبک را افزایش دهید.


  منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب ها :

آخرین اخبار

«درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت

نظرات

مانده : (1000) حرف