اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

دو شنبه 1 دی 1399

مصرف زیاد قند، نمک و چربی امکان ابتلا به کرونا را افزایش می دهد

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن تشریح اصول کلی تغذیه در پیشگیری از ابتلا به کرونا درباره بهترین نوع تغذیه در دوران ابتلا به این بیماری توضیح داد.

0

دکتر زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه در بحران هایی مانند کرونا تبعیت از یک الگوی تغذیه ای سالم یکی از مهم ترین و اساسی ترین عوامل در تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت محسوب می شود، گفت: افراد مبتلا به بیماری های غیر واگیر از جمله بیماری های قلبی عروقی، کبدی و دیابت بیشتر مستعد ابتلا به کرونا هستند.
وی با اشاره به اینکه لازم است در شرایط فعلی بحران کرونا به منظور تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا به کووید19 توجه ویژه ای به نحوه تغذیه شود، اظهار کرد: برای استفاده از فرصت در خانه ماندن برای بهبود شیوه زندگی و حفظ و ارتقای سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری ها می توان مصرف حداقل دو وعده میوه، سبزی خوردن و سالاد همراه با غذا را در برنامه غذایی خود بگنجانیم.
دکتر عبداللهی  ادامه داد: مبتلایان به دیابت با انجام ورزش و تحرک بدنی و مبتلایان به فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی با پیروی از رژیم غذایی حاوی میوه و سبزی فراوان خود را از ابتلا به کرونا در امان نگه دارند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت همچنین تصریح کرد: به مبتلایان سرطان توصیه می شود از مصرف چربی گوشت ها، پوست مرغ، لبنیات پرچرب و  سس های سفید پرهیز کنند و همواره مراقب وزن خود باشند.
 
وی در ادامه با اشاره به اصول کلی تغذیه در پیشگیری از ابتلا به کووید 19 گفت: تغذیه سالم یک فاکتور مهم در کنترل بیماری های غیرواگیر و تقویت سیستم ایمنی است که در شرایط همه گیری کووید19 نیاز به  توجه بیشتر دارد. در قرنطینه خانگی زمان مناسبی برای انتخاب و تهیه غذاهای سالم و با ارزش تغذیه ای مناسب است که می تواند ضمن کاهش هزینه غذای خانواده در ایجاد عادات غذایی سالم و انتخاب مواد غذایی مناسب، متنوع  و مغذی نقش موثری داشته باشد.
دکتر عبداللهی با بیان اینکه مصرف زیاد قند و نمک و چربی امکان ابتلا به کرونا را در افراد افزایش می دهد، بیان کرد: تا جایی که ممکن است ماست و شیر کم چرب مصرف کنید و استفاده از فست فودها و غذاهای کنسروی را که حاوی سدیم و نمک زیادی هستند را محدود کنید.
وی ضمن اشاره به ضرورت توجه به نشانگرهای تغذیه ای، تضمین خرید مواد غذایی سالم تر و سیستم ایمنی قویتر برای مقابله با کرونا اعلام کرد: محصولات با تعداد نشانگر سبز بیشتر باید در اولویت خرید و مصرف قرار گیرند، همچنین مصرف موادغذایی دارای نشانگر های قرمز باید در رژیم غذایی روزانه محدود شود.
 
بهترین تغذیه در دوران ابتلا به کووید 19
 
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه، بهترین رژیم غذایی توصیه شده برای بیماران مبتلا به کووید 19 را رژیم غذایی نرم و پر پروتئین با کالری بالا عنوان کرد و گفت:  البته این رژیم برای بیمارانی است که توانایی جویدن و بلع را دارند.
دکتر عبداللهی ادامه داد: به طور کلی نوشیدن مایعات کافی گامی موثر در کنترل بیماری است، در همین راستا توصیه می شود نوشیدن آب، آبمیوه ها چای و انواع سوپ ها همزمان با شروع علائم فراموش نشود چرا که هضم ترکیبات مایع به انرژی کمتری نیاز دارد و در نتیجه بدن انرژی کافی را برای مقابله با بیماری خواهد داشت.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: با توجه به اینکه در دوره بیماری اشتهای بیمار کاهش یافته و به دلیل عدم رعایت کافی مواد مغذی احتمال بروز سوء تغذیه پروتئین انرژی و یا کمبود ریزمغذی ها افزایش می یابد و در نتیجه سیر بیماری طولانی تر می شود، گفت: لازم است بهبود یافتگان به ویژه کودکان، مادران باردار و شیرده، سالمندان و مبتلایان به بیماری های مزمن مثل سل، سرطان، دیابت و فشار خون تحت نظر و مراقبت تغذیه ای ویژه قرار گیرند.
وی با تاکید بر اینکه مصرف انواع سوپ، منابع غذایی روی، آهن، مقادیر زیاد مایعات در دوران نقاهت نباید فراموش شود، اظهار کرد: همچنین استفاده از غذاهای سنگین، ترشی ها و انواع سس های تند و تداوم محدودیت ها و رژیم غذایی در افرادی که بیماری زمینه ای دارند ممنوع است.

منبع : وبدا

آخرین اخبار

سریال جذاب کره‌ای "لبخند خورشید" از شبکه سلامت " طب در قاب" از شبکه سلامت قدردانی ۷۰ پزشک از برنامه مادر کودک در رسانه ملی گرامیداشت روز پزشک در شبکه سلامت ویژه برنامه های شبکه سلامت برای اربعین حسینی " ایرانِ جان؛ این بار از ایلام " شبکه سلامت سیما؛ به مناسبت "هفته سلامت" تقدیم می کند. 《 اطلاعیه 》 نشست صمیمی مدیران شبکه سلامت سیما و مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت (اصلاح عادات غذایی کودکان) «کهیر و اگزما» «درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت

نظرات

مانده : (1000) حرف