ین روزها زمینه فعالیتها در فضای مجازی و در حوزههای مختلف همچون اشتغال، تحصیل، خرید و فروش و ... فراهم شده است. در این میان تبلیغات انواع رژیمهای درمانی از سوی متخلفان مشاهده میشود و بیشتر مواقع بسیاری از افراد غیرمتخصص و مدعی در زمینه رژیم درمانی و تغذیه جان مردم را به بازی می گیرند حال این سوال مطرح است که ارائه برنامه غذایی در فضای مجازی و بررسی کالریها از سوی افراد غیر متخصص بدون بررسی وضعیت بدنی چه آثاری در پی خواهد داشت؟
حضور سلبریتی ها در عرصه تغذیه!
جلالالدین میرزایرزاز، عضو هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس انجمن تغذیه ایران در این خصوص به خبرنگار برنا گفت: رژیمهای آنلاین در فضای مجازی شایع شده است. افراد غیرمتخصص بدون هیچ دانش مرتبط با سلامت و تغذیه وارد این عرصه شده اند که متاسفانه در این زمینه برخی از سلبریتیها هم ورود کرده و به ارائه رژیم غذایی مبادرت می کنند.
او افزود: برای ارائه برنامههای غذایی چاقی و لاغری در کشور از سوی متخصصان وضعیت مناسبی داریم و لازم است تا اقدامی برای مهار بازارهای نامناسب صورت گیرد.
میرزایی رزاز ادامه داد: هنوز با هیچ یک از افراد غیر متخصص که به ارائه رژیم و برنامه غذایی می پردازند برخورد قانونی نشده است. با اینکه از 6 ماه گذشته سازمان تعزیرات حکومتی با انجمن تغذیه ایران تفاهمنامه امضا کرد اما همچنان این افراد به شکل آنلاین در اینستاگرام به فعالیت میپردازند.
رئیس انجمن تغذیه ایران تاکید کرد: از سوی دیگر تعزیرات هم میتواند با این افراد در صورت وجود امکانات برخورد کند.
به گفته او در خصوص فعالیت های افراد غیر متخصص در فضای مجازی با پلیس فتا مکاتبه شده است اما تاکنون هیچ اقدامی حاصل نشده است.
ارائه برنامههای غذایی آسیبزا در فضای مجازی
به گفته میرزایی رزاز ارائه رژیم بر اساس قد، وزن و دور مچ مشکلات متعدد را برای سلامت افراد به دنبال دارد. هشدارهای لازم داده شده است اما هنوز اقدامی مناسب در این باره صورت نگرفته است.
این عضو هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: باید دستگاههای نظارتی و اجرایی وارد عمل شده و با این مسئله به شکل مناسب برخورد کنند.
فعالیت9 هزار نفر فارغالتحصیل از رشته تغذیه
میرزایی رزاز با بیان اینکه مردم در این شرایط برای اخذ رژیم سالم و علمی باید به کلینیکهای معتبر مراجعه کنند، گفت: در کشور ما حدود 9 هزار نفر فارغالتحصیل رشته تغذیه وجود دارد و این تعداد متخصص از جایگاه مناسبی برخوردار هستند.
این ادامه داد: شاخص تعداد متخصصان تغذیه ایران در مقایسه با کشورهای حوزه خلیج فارس و حتی کشورهای توسعه یافته مناسب است و در حد کشورهای توسعه یافته است. با این تفاسیر در زمینه متخصصان تغذیه و رژیم درمانی در کشور کم و کاستی وجود ندارد.
مردم گول رژیمهای ویترینی فضای مجازی را نخورند/ ارائه یک رژیم غذایی به همگان یعنی بازی با سلامت جامعه
رئیس انجمن تغذیه ایران در ادامه گفت: مردم ما باید برای هر کاری به متخصص مربوطه مراجعه و از این ویترینهای جذاب در فضای مجازی پرهیز کنند.
او تصریح کرد: هماکنون دنیا به سمت پزشکی شخص محور حرکت میکند. هر فردی باید بر اساس شرایط خاص خود برنامه تغذیهای داشته باشد و حتی دارو دریافت کند. در این شرایط اینکه یک برنامه غذایی کپی شده و در اختیار چندین نفر قرار بگیرد با سلامت مردم در تضاد است.
منبع : برنا