بیش از نیمی از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ که تحت نظارت یک بیمارستان در ایرلند بودند، پس از رد کردن بیماری دچار خستگی مفرط شدند. مطابق با پژوهش جدید انجام شده، معضل خستگی مداوم میتواند یک از علائم ماندگار بیماری کووید-۱۹ باشد.
دکتر «لیام تاوزند» پزشک بیمارستان سنت جیمز و از محققان این پژوهش درباره عواقب بلند مدت بیماری کووید-۱۹ این نکته را بیان میکند که «درحالی که ویژگیهای بیماری سارس-کووید-۲ هنگام ابتلا افراد کاملا شناسایی و دستهبندی شده است. اما عواقب میان مدت و بلند مدت این بیماری همچنان کشف نشده باقی مانده است.»
پژوهشی جدید نشان داده است که بیماران مبتلا به کووید-۱۹ از معضل خستگی و کوفتگی بلند مدت رنج میبرند
در این پژوهش ۱۲۸ بیمار در بیمارستان سنت جیمز مورد مطالعه قرار گرفتهاند که ۵۲ درصد آنها اظهار داشتند که تقریبا ۱۰ هفته پس از بهبود بیماری (فارغ از جدید بودن ابتلا آنها به بیماری)، همچنان از معضل خستگی مفرط رنج میبرند.
پژوهشگران در این تحقیق تلاش کردند فاکتورهای مختلفی را مانند شدت بیماری، مسائل و بیماریهای زمینهای از جمله افسردگی را درنظر بگیرند با اینحال در نتایج هیچ تفاوتی میان بیمارانی که بیمارستانی شدند با آنهایی که نشدند، وجود نداشت. اگرچه آنها متوجه این موضوع شدند که زنان (۵۴ درصد بیماران مورد مطالعه) دو سوم (۶۷ درصد) کسانی را تشکیل میدهند که معضل خستگی را پس از بهبودی دارا هستند. همچنین افرادی که سابقه اضطراب و افسردگی را در طول زندگیشان داشته اند درصد آنکه به معضل بلند مدت خستگی دچار بشوند، بیشتر است.
علائم کرونا ویروس جدید که منجر به بیماری کووید-۱۹ میشود، معمولاً چند روز پس از آلوده شدن فرد به ویروس شروع میشود. اما در بعضی افراد ممکن است علائم کمی دیرتر ظاهر شوند. براساس آمارها و تحقیقات انجام شده علائم میتوانند شامل: تب (در۴۳/۸ درصد افراد هنگام پذیرش و ۸۸/۷ درصد افراد هنگام بستری)، سرفه خشک (در ۶۷/۸ درصد موارد)، اختلال تنفسی، احساس خستگی و درد عضلانی (در ۱۱ تا ۱۴٪ موارد)، اسهال (در ۳٫۸ درصد موارد) باشند. بهطور متوسط incubation period یا دورهٔ نهفتگی علائم، چهار روز بودهاست.
کدورت یا اصطلاحاً Ground-glass opacity در سیتی اسکن قفسه سینه، در ۵۶/۴ درصد موارد دیده شدهاست. ۱۷/۹ درصد از بیماران با بیماری غیر شدید و ۲/۹ درصد از بیماران با علائم شدید، هیچگونه مشکلی را در رادیولوژی یا سیتی اسکن خود نشان ندادند. لنفوسیتوپنی یا کاهش تعداد لنفوسیتهای در گردش خون در ۸۳/۲ درصد افراد در هنگام پذیرش، مشاهده شد.
منبع : خبرگزاری صدا و سیما