اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

یک شنبه 8 فروردین 1400

خواص بی نظیر چای؛ از کاهش خطر ابتلا به دیابت و چاقی تا جلوگیری از بیماری‌های قلبی

چای یکی از نوشیدنی‌های بسیار پرطرفدار و در عین حال پر خواص است که می‌تواند باعث تقویت سلامت بدن شود.

0

چای خواص بی شماری دارد و امروزه پس از آب، چای پرطرفدارترین نوشیدنی در جهان به شمار می‌رود. به تازگی متخصصان به خواص دیگری از این نوشیدنی پی برده اند.

بر این اساس، دانشمندان می‌گویند مصرف انواع چای شامل سبز و سیاه می‌تواند خطر ابتلا به زوال عقلی و دمانس را در افراد کاهش دهد. همچنین تحقیقات نشان داده است چای می‌تواند خطر ابتلا به سرطان، دیابت نوع ۲ و چاقی (در صورت عدم مصرف با شکر و قند) را در فرد کاهش دهد.

متخصصان تاکید دارند راز خواص بی نظیر چای به این موضوع باز می‌گردد که این گیاه سرشار از پلی فنول هاست. پلی فنول‌ها باعث توازن مجدد در میکروبیوم‌های معده می‌شود. میکروبیوم‌ها به میکروارگانیسم‌هایی اطلاق می‌شود که در بدن یک جانور زندگی می‌کنند.

همچنین تحقیقات حاکی از آن است پلی فنول‌های موجود در چای می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، بیماری‌های شناختی و ذهنی و نیز اختلالات التهابی شود. نوشیدن چای ارتباط  مستقیمی نیز  با کاهش خطر بروز بیماری‌هایی همچون زوال عقلی، چاقی، سرطان، دیابت، و حمله قلبی دارد.

اما سوال اصلی اینجاست که چه میزان مصرف چای در طول روز می‌تواند برای سلامت بدن مفید باشد؟

یک تحقیق ۱۰ روزه نشان داده است مصرف ۴ تا ۵ فنجان چای سبز می‌تواند باعث افزایش سطح باکتری‌های مفید روده شود. همچنین دانشمندان پی بردند پلی فنول‌های موجود در چای سبز و سیاه می‌تواند به رشد باکتری‌های مفید و نیز کنترل چربی بدن کمک کند. مصرف چای به طور ویژه می‌تواند باعث تنوع بخشی به باکتری‌های مفید دستگاه گوارش و  تقویت ایمنی بدن شود.

چای همچنین می‌تواند در بخش‌های بالایی دستگاه گوارش مانند دهان، روده و معده اثرات ضدمیکروبی داشته باشد و مانع از رشد میکروب‌های مخرب شود. برای مثال، نوشیدن چای باعث از بین رفتن بوی بد دهان و نیز جلوگیری از ایجاد حفره در دندان‌ها می‌شود.

دانشمندان می‌گویند برای سلامتی دستگاه گوارش باید مصرف غذا‌های فرآوری شده را کاهش داد و غذا‌ها و نوشیدنی‌های غنی از فیبر، پلی فنول‌ها و پروبیوتیک (باکتری‌های مفید) را به رژیم غذایی افزود. چای به دلیل سطح بالای پلی فنول‌هایی که دارد باعث کاهش باکتری‌های مضر در روده و معده می‌شود. از این رو، نوشیدن چای یکی از راه‌های تضمین سلامتی بدن است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

آخرین اخبار

سریال جذاب کره‌ای "لبخند خورشید" از شبکه سلامت " طب در قاب" از شبکه سلامت قدردانی ۷۰ پزشک از برنامه مادر کودک در رسانه ملی گرامیداشت روز پزشک در شبکه سلامت ویژه برنامه های شبکه سلامت برای اربعین حسینی " ایرانِ جان؛ این بار از ایلام " شبکه سلامت سیما؛ به مناسبت "هفته سلامت" تقدیم می کند. 《 اطلاعیه 》 نشست صمیمی مدیران شبکه سلامت سیما و مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت (اصلاح عادات غذایی کودکان) «کهیر و اگزما» «درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت

نظرات

مانده : (1000) حرف