روز جهانی شیر
به گزارش روابط عمومی شبکه سلامت:
اول ماه ژوئن میلادی به پیشنهاد سازمان جهانی خواروبار (FAO) و با اعلام سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی شیر در نظر گرفته شده است. مصرف شیر به عنوان یک غذای کامل و استفاده از گروه شیر و لبنیات در همه گروه های سنی بویژه کودکان و نوجوانان، مادران باردار و سالمندان و همچنین بیماران مبتلا به دیابت، فشار خون بالا و سرطان توصیه می شود. متاسفانه سرانه مصرف شیر طی سال های گذشته به علل مختلف کاهش یافته و از استانداردهای جهانی بیش از پیش فاصله گرفته است و همین امر می تواند زمینه ساز شیوع بیماری هایی همچون فشار خون بالا، سرطان، پوکی استخوان و حتی شکستگی های متعدد استخوانی شود. همچنین کاهش مصرف شیر در جامعه می تواند منجر به کوتاهی قد نسل جدید نیز شود. امید می رود جامعه ایرانی با مصرف شیر و انواع محصولات لبنی به میزان لازم و کافی سلامت خود را با تقویت سیستم ایمنی بدن در پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا تضمین نمایند
>گروه لبنیات شامل: یک لیوان شیر یا ماست کم چرب(کمتر از2.5 درصد)، یا 45 تا 60 گرم پنیر معمولی معادل یک و نیم قوطی کبریت یا یک چهارم لیوان کشک، یا 2 لیوان دوغ، یا یک و نیم لیوان بستنی پاستوریزه
چه نکاتی هنگام استفاده از گروه شیر ولبنیات باید رعایت شود: از شیر پاستوریزه شده کم چربی ( 5/2 درصد یا کمتر) استفاده کنید. بجای شیرهای طعم دار که دارای قند هستند ، از شیر های ساده استفاده کنید از پنیر های تهیه شده از شیر پاستوریزه که کم نمک و کم چرب هستند ، استفاده کنید. از بستنی هایی که از شیر پاستوریزه تهیه شده باشد، استفاده کنید. مقدار قند بستنی بالاست . بنابراین توصیه می شود در مصرف آن زیاده روی نکنید. حتما قبل از مصرف هر نوع کشک مقداری آب به آن اضافه کنید و حداقل 5-10 دقیقه در حال بهم زدن بجوشانید به دلیل بالا بودن میزان نمک استفاده شده در تهیه کشک توصیه می شود که از انواع کم نمک استفاده کنید. بهتر است از شیر و لبنیاتی که با ویتامین D غنی شده اند، استفاده کنید، زیرا این ویتامین برای جذب بهتر کلسیم بسیار مفید است. اگر شما بیماری "عدم تحمل لاکتوز" را دارید، شیر بدون لاکتوز و یا پنیر های سفت و ماسترا مصرف نمایید هنگام خرید شیر به تاریخ انقضای آن توجه کنید. ظرف شیر را تا هنگام مصرف بسته و به دور از مواد بودار نگهداری کنید. استفاده از شیر های استریل شده برای حمل در مسافرت های خارج از شهر مناسب تر است. این نوع شیرها را (در صورت باز نشدن) می توان تا 4 ماه در دمای محیط نگهداری کرد. قرهقروت یکی از انواع لبنیات به رنگ سیاه یا قهوهای و بعضاً سفید یا زرد است که مزهای عمدتاً ترش دارد. این فراورده لبنی از دوغ یا ماست به دست میآید. که یکی از منایع خوب کلسیم محسوب می شود. اگر از کشک های سنتی برای مصرف استفاده می کنید به دلیل نمک بالا حتما از یک روز قبل آن را در آب خیسانده و تا زمان مصرف آب آن را چند بار عوض کرده تا نمک آن کاهش یابد