اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

پنج شنبه 4 شهریور 1400

درباره همسوجنسی چه میدانید؟

دانستنی ها

18

همسوجنسی یا سیسجندر چیست؟

همسوجنسی

درباره همسوجنسی چه میدانید؟

سیسجندر بودن به هویت جنسیتی شخص برمی‌گردد. زنان سیسجندر کسانی هستند که با جسم منتسب به زنان (یا با حالت اینترسکس (بیناجنسی) مشخصی) متولد شده‌اند و هویت جنسیتی آنها زن است. مردان سیسجندر کسانی هستند که با جسم منتسب به مردان (یا با حالت اینترسکس (بیناجنسی) مشخصی) متولد شده‌اند و هویت جنسیتی آنها مرد است.

همسوجنسی یا سیسجندر چیست؟

سیسجندر یا سیس به کسی گفته می‌شود که جنسیتش با جنسیتی که در زمان تولد بر اساس جنس به او نسبت داده‌اند هم‌سو است.

مثلا، کسی که از ابتدای تولد اندام جنسی نرینگی دارد و در ذهن و باورش خود را مرد هویت‌یابی می‌کند، یک مرد سیسجندر (cis man) است.

مزیت همسو جنسی (غیر ترنس)

با نگاه کردن به تقابل بین ناهنجاری جنسیتی و عملکرد جنسیتی ترنس ها، به برتری غیر ترنس ها پی می برید. در حالی که تراجنسی ها چنانچه هویت خود را به صورت معلوم و آشکار نمایش ندهند به سادگی پیش از پیش طرد شده و تحت فشار و تحت تاثیر خشونت قرار می گیرند.

از طرف دیگر به اشخاص تک شخصیتی (همسو جنسی) اجازه می دهند تا در ارائه جنسیت خود، آزادی عمل بیشتری داشته باشند. یک زن تک شخصیتی که آرایش نمی کند، امکان دارد وی را ژولیده و بهم ریخته مشخص کنند ولی او را زن حقیقی می نامند.

با این حال، زن ترا جنسیتی که آرایش نمی کند یا پاشنه بلند نمی پوشد، با مجازات های سنگین تری مواجه است. وی امکان دارد هر مقداری از ناسازگاری، محرومیت و حتی خشونت فیزیکی را تجربه کند.

به طور مشابه، یک مرد تک شخصیتی که گاهی هنجارهای جنسیتی را می شکنند به عنوان یک شخص آگاه از نظر اجتماعی، نقش مثبت نگری می شود اما یک مرد تراجنسی که آرایش می کند خود به خود وی را به عنوان جعلی می نامند.

همسوجنسی یا سیسجندر چیست

ارتباط همسوجنسی با جنسیت چیست؟

جنسیت با زن و مرد بودن مرتبط است ولی همان نیست.

براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی (WHO)، جنسیت یک ساختار اجتماعی است که براساس آن هنجارها، رفتارها و نقش هایی که زنان و مردان باید در جامعه رعایت کنند، مشخص می شود.

برخی از نمونه های نقش های جنسیتی عبارتند از:

زنان لباس های سنتی زنانه مثل دامن و لباس می پوشند.

زنان مودب، سازگار و پرورش دهنده هستند.

مردان قوی، پرخاشگر و جسور هستند.

نقش های جنسیتی می توانند با گذشت زمان عوض شده و از جامعه ای به جامعه دیگر فرق کنند.

اشخاص همسوجنس معمولا با هنجارها و انتظارات جنسیتی مطابقت دارند. با این حال یک شخص می تواند همسوجنس باشد و هنوز هم به شیوه ای غیر مطابق با جنسیت لباس بپوشد.

ارتباط همسوجنسی با هویت جنسی چیست

ارتباط همسوجنسی با هویت جنسی چیست؟

همسوجنسی یک هویت جنسی است. اشخاص همسوجنس دارای هویت جنسی هستند که با جنسیتی که پزشک به محض به دنیا آمدن به آنها نسبت داده، همسو است. برای مثال، یک مرد همسوجنس به عنوان یک مرد و یک زن همسوجنس به عنوان یک زن شناخته می شود.

امکان دارد اشخاص از هویت جنسی خود برای توصیف حس خود در مورد جنسیت استفاده کنند. این جنسیت می تواند با جنسیتی که پزشک محض به دنیا آمدن به آنها نسبت داده است فرق داشته باشد یا نه.

طبق یکی از مقالات سال 2020، به طور معمول بچه ها شناسایی جنسیت خود را در حدود 3 تا 5 سالگی شروع می کنند. امکان دارد برخی از اشخاص از سنین جوانی بدانند که هویت جنسی آنها با جنسیتی که پزشک به آنها نسبت داده یکجور نیست و دیگران بعدا در زندگی خود این مسئله را کشف کنند.

همینطور امکان دارد اشخاص در هر مرحله از زندگی، هویت جنسی خود را عوض کنند.

هویت جنسی مختص هر شخص است و شخص دیگری نمی تواند این مسئله را برای او معلوم کند. امکان دارد برخی از اشخاص توان نشان دادن برچسب هویتی خود را نداشته باشند یا با آن حس راحتی نکنند.

ارتباط همسوجنسی با بیان جنسیتی چیست؟

بیان جنسیتی به ظاهر خارجی شخص اشاره دارد. Trevor Project خاطرنشان کرد که این امر شامل شکل ظاهری، رفتار، مدل مو و لباس اشخاص است. همینطور می تواند شامل نام و ضمایر آنها باشد.

در مورد ارتباط این دو باید گفت که نیازی نیست که بیان جنسیتی با هنجارهای جنسیتی یا همسوجنسی مطابقت داشته باشد.

اشخاص با هر هویت جنسیتی امکان دارد خود را به شیوه های گوناگونی بیان کنند. امکان دارد برخی جنسیت زنانه تر را ترجیح دهند و دیگران بیان مردانه تر را انتخاب کنند. همینطور امکان دارد برخی از اشخاص امکان دارد تا بیان جنسیتی آندروژنی یا دوجنسی را نشان دهند.

گردآوری: بخش زناشویی بیتوته

آخرین اخبار

«درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت

نظرات

مانده : (1000) حرف